fbpx

Platanus Trail: Ενθουσίασε και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις – 1ος Rocky runner o Θανάσης Παγουνάδης!

Newsroom
Platanus Trail Παγουνάδης

Το γραφικό, παραδοσιακό χωριό Κράσι και τον μοναδικό φυσικό πλούτο της Δίκτης “εξερεύνησαν” οι δρομείς που συμμετείχαν στους πρώτους ορεινούς αγώνες τρεξίματος «Platanus Trail» την Κυριακή 12 Ιουνίου. “Κατακτητής” της πρώτης θέσης στα Rocky-25χλμ. ο Θανάσης Παγουνάδης της Salomon Hellas.

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και το Αθλητικό Σωματείο «Χοχλιός team», διοργάνωσαν με επιτυχία το 1ο «Platanus Trail», με την υποστήριξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.

Platanus Trail

Οι αγώνες είχαν εκκίνηση και τερματισμό το γραφικό και παραδοσιακό χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς, που εκτείνεται στις παρυφές του όρους Σελένα, σύνορο των Δήμων Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου, με τη μεγάλη διαδρομή “Rocky Trail” να διέρχεται και από τους δύο Δήμους.

Νικήτρια του δυνατού αγώνα των 25 χιλιομέτρων ήταν η Κατερίνα Δρακάκη της ομάδας “Arkalos” τερματίζοντας σε χρόνο 4:24:37. Δεύτερη τερμάτισε η Αλεξάνδρα Βαρδουλάκη με 4:54:30 και τρίτη η Ελένη Καλλιτσάκη με 4:57:58.

  • Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του Rocky Trail 25km

Platanus Trail νικητές

Oι 3 “Rocky Runners” της διαδρομής των 25χλμ.: 1ος Θανάσης Παγουνάδης με 2:52:37, 2ος Μανώλης Αρμουτάκης με 3:00:39 και 3ος Κωνσταντίνος Τσουκανάς με 3:04:03.


 

Οι δρομείς που συμμετείχαν δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον νέο ορεινό αγώνα στην επιβλητική περιοχή της Δίκτης και το “απόκοσμο” τοπίο που δημιούργησαν οι καιρικές συνθήκες της Κυριακής.

«Μια απίστευτη διαδρομή που από το χωριό Κράσι του νομού Λασιθίου διέσχιζες τις κορυφές Καρφί και Σελένα, φτάνοντας τα 1558μ. υψόμετρο, σε ένα απόκοσμο τοπίο από την ομίχλη» ανέφερε η Σόνια Αναστασάκη για την εμπειρία της στον αγώνα. «Προσωπικά νομίζω ότι οι καιρικές συνθήκες έκαναν το σκηνικό πιο μαγικό…
Μια όμορφη διοργάνωση. Δύσκολο τερέν, άγρια ομορφιά μόνο γι’ αυτούς που αγαπούν παράφορα το βουνό!» συμπλήρωσε η αθλήτρια του «Χοχλιός team», ευχαριστώντας δημόσια τον Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκη που κατάφερε να διοργανώσει τον ξεχωριστό αγώνα που συμμετείχε.

Platanus Trail

Ενθουσιασμένος δήλωσε και ο Μιχάλης Μανωλιούδης από την Κρήτη που συμμετείχε στον Intro Speed Trail 12km, γράφοντας χαρακτηριστικά στην γλαφυρή ανάρτησή του:

«Το τρέξιμο στο βουνό, το Trail Running που λένε και στο χωριό μου, είναι η πιο αγνή, παρθένα, πρωτογενή μορφή αθλητισμού. Εκιά ξεκινήσαμε ούλοι και μετά πήραμε αθε τζι πόλει και μαγαριστήκαμε.
Ωψαργας λοιπόν, ελάβαμε μέρος στην πιο αλητήρια, παραμυθένια διαδρομή που μόνο κάποιος που αγαπάει πραγματικά τα βουνά μπορεί να αναδείξει, διασχίζοντας στη μισή διαδρομή δάσος μέσα σε ομιχλώδες τοπίο και κατάβαση σε χωματόδρομο και πολύ καλά καθαρισμένα μονοπάτια.
Αξίζουν πολλά μπράβο και ευχαριστώ στον Εμμανουήλ Κωνσταντουλάκη για την πρωτοβουλία, για τις αμέτρητες ώρες δουλειάς για τη διάνοιξη των μονοπατιών και για την:
– Άψογη διοργάνωση
– Απίστευτα καλή σήμανση που και να ήθελες να χαθείς λίγο στο δάσος δε σε άφηνε!
– Οργανωτική ομάδα που με το ζόρι μου έδωσαν να πιω μπύρα στο τέλος (καταπίεση)!
– Εθελοντική ομάδα με το χαμόγελο στα χείλη παρά την κακοκαιρία
– Τους συμμετέχοντες για το πανέμορφο κλίμα και παρέα που εμπνέουν τα βουνά!

Platanus Trail νικητές Intro Trail

Στον αγώνα των 12χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Νικηφόρος Τζιώτης με χρόνο 1:10:51 και πρώτη γυναίκα ήταν η Julia-Maria Trilling με 1:33:02. Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ.

Κράσι Κρήτη Platanus Trail

Η επιλογή του χωριού Κράσι ως έδρα της διοργάνωσης του Platanus Trail μόνο τυχαία δεν ήταν. Από τον Νίκο Καζαντζάκη που παραθέριζε κάτω από την σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου ηλικίας 2400 ετών, έως το Αζιλακόδασος και τις κορυφές Σελένα και Καρφί που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν το αυθεντικό ορεινό πεδίο του νησιού. Η διοργάνωση αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη και την προστασία των μοναδικών φυσικών τοπίων και προστατευόμενων περιοχών “NATURA 2000”, στην ανάδειξη και βελτίωση των μονοπατιών που υπάρχουν από τους αρχαίους χρόνους, στην προώθηση του ορεινού τρεξίματος και γενικότερα στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος.

 

• Ακολουθήστε τη διοργάνωση του Platanus Trail στο ideanroutes.gr/platanus-trail

Δημοφιλη Αρθρα