fbpx

Προκήρυξη 1ου Αγώνα Δρόμου Βασιλικών Σαλαμίνας (03-07-2021)

Newsroom

Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικών Σαλαμίνας η  «Κοίμηση της Θεοτόκου, με την ευγενή υποστήριξη και αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού αθλητισμού -Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.), την υποστήριξη και συνεργασία του Γυμναστικού Συλλόγου Σαλαμίνας (στίβος) και των αθλητικών σωματείων Σαλαμίνας με περηφάνεια και τιμή για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διοργανώνει και προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα Δρόμου Βασιλικών Σαλαμίνας  ανδρών-γυναικών 5.000μ. και  1.000μ. παιδικό αγώνα.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΤΟΥ 1821 ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής:   3 Ιουλίου 2021 ημέρα Σάββατο

Τόπος διεξαγωγής:            Παραλία Βασιλικών Σαλαμίνας

Ώρα διεξαγωγής:               08:30 παιδικός αγώνας και 09:00 ανδρών-γυναικών

Λήξη αγώνων στις:           10:30

Απονομές:                         10:30 εντός προαύλιου του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών

 

ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας των 5χλμ. θα γίνει στην παραλία 6η στάση Βασιλικών μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο. Εκκίνηση με κατεύθυνση προς το τέρμα του δρόμου (ακρωτήρι) στον Αγ. Αλέξανδρο οδός Γαλήνης, αναστροφή και επιστροφή προς το σημείο εκκίνησης συνεχίζοντας παραλιακά προς Αστέρια. Συνεχίζουμε οδό Δελφών και αριστερά Αγ.Παντελεήμωνος στρίβουμε αριστερά Κ. Βάρναλη ευθεία τερματισμός. Την ίδια διαδρομή θα ακολουθήσουν στον παιδικός αγώνας 1000μ.  Ολόκληρος ο αγώνας γίνεται επί δημοσίας οδού σε άσφαλτο. Η διαδρομή είναι επίπεδη δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχει χωματόδρομος για 250μ. περίπου.

Χάρτης διαδρομής: https://goo.gl/maps/h1sS2E5eRp3XPzkq6

 

Δικαίωμα συμμετοχης: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες-γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18οέτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι αθλητές/ες συλλόγων καθώς και ανεξάρτητοι αθλούμενοι/ες . Ο κάθε αθλητής η αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, καθώς και εκπλήρωση κάθε υγειονομικής διάταξης που θα είναι σε ισχύ την περίοδο του αγώνα.  Για μικρότερους των 18 θα ζητείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα η κηδεμόνα μόνο για τον αγώνα 5 χλμ.  Στον αγώνα των 1000μ. μπορούν να λάβουν μέρος τα παιδιά και οι νέοι ηλικίας από 9 έως 16 ετών. Για να υπάρχει σχετική ισοδυναμία οι ηλικίες των νέων θα χωρισθούν σε δυο ομάδες (group).

  • Α΄Ομάδα  από    9 – 12
  • Β’ Ομάδα  από  13 – 16

Ανώτατος αριθμός συμμετοχών για τα παιδιά  50 για την Α’ Ομάδα και 50 για την Β’ Ομάδα.  Σύνολο 100

Ανώτατος αριθμός συμμετοχών για τα 5.000μ.  300 άτομα σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Κατηγορίες: θα υπάρξει έξτρα βράβευση για τους συμμετέχοντες των κάτωθι ηλικιών ανδρών – γυναικών

  • Α)  18 – 29
  • Β)  30 – 39
  • Γ)  40 –  49
  • Δ)  50 –  59
  • Ε)   60  – 69
  • ΣΤ) 70 και πλέον μόνο για άνδρες

 

Χρονομέτρηση – αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση του αγώνα των 5000μ θα γίνει ηλεκτρονικά και ο καθαρός χρόνος κατάταξης θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα από την Γ.Γ.Α. για την αποφυγή συνωστισμού. Κατά την διάρκεια τερματισμού τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμεσα και την επόμενη ημέρα θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα αφού θα έχει προηγηθεί ο έλεγχος από την επιτροπή για τυχόν ενστάσεις.

 

Απονομές:  Κύπελλο και μετάλλια στους 3 πρώτους άνδρες  της Γενικής κατάταξης.

Κύπελλο και μετάλλια  στις   3 πρώτες γυναίκες  της Γενικής κατάταξης.

Κύπελλο και μετάλλιο στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας ανδρών-γυναικών. Για την βράβευση κατηγορίας θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 5 άτομα.

Όσοι βραβευθούν στην Γενική Κατάταξη δεν δικαιούνται βράβευση στην κατηγορία τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν τιμητικό μετάλλιο. Τα παιδία και οι νέοι θα πάρουν επίσης αναμνηστικό μετάλλιο.

Επίσης θα βραβευθεί ο γηραιότερος  συμμετέχων αθλητής.

 

Εγγραφές: οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τρίτη στις 29/06/2021. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν onlineσυμπληρώνοντας τις σχετικές φόρμες:

Εγγραφές 5000μ εδώ

Εγγραφές παιδικού αγώνα 1000μ εδώ

 

Αντίτιμο συμμετοχής: 5 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, τα παιδιά και οι νέοι συμμετέχουν δωρεάν.  Τα χρήματα κατατίθενται σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς ΑΡΙΘ. IBAN GR42 0171 3890 0063 8901 0132 289 στο όνομα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΕΩΡ.  Η δήλωση συμμετοχής είναι έγκαιρη μετά την καταβολή του αντιτίμου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Σύλλογο υπέρ του Ιερού Ναού της «Κοιμήσεως Θεοτόκου».

 

Διαδικαστικά: Η παράδοση- παραλαβή των αριθμών από την Γραμματεία του αγώνα θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών από 07:00 – 08:20 την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα υπάρξει φύλαξη των προσωπικών ειδών.  Κατά τον τερματισμό οι αθλητές-αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν τον αριθμό και τα τσίπ χρονομέτρησης στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που θα βρίσκονται στον τερματισμό.  Σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, άτομα της οργανωτικής επιτροπής θα καταγράφουν το πέρασμα όλων των αθλητών.

 

Υδροδοσία: θα υπάρχουν 2 σταθμοί υδροδότησης αθλητών στο 3ο και 4,5ο  χλμ. Επίσης θα υπάρχουν σακούλες απόρριψης των πλαστικών αντικειμένων. Παράκληση να διατηρήσουμε τον τόπο καθαρό από όλα τα περάσματα.

 

Ασφάλεια: για την πλήρη ασφάλεια των δρομέων θα υπάρξει υποστήριξη από τη  Τροχαία Σαλαμίνας, από την Ομάδα πρώτων βοηθειών και διάσωσης Σαλαμίνας, ασθενοφόρο και ιατρός. Επίσης θα υπάρχει κάλυψη από τον ποδηλατικό Σύλλογο Σαλαμίνας ΠΡΩΤΕΑ και την Λέσχη Μοτοσικλετιστών  Σαλαμίνας.

 

Ιατρική ασφάλεια:  όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ πριν 48 ώρες η Rapid test48ώρου. Προφανώς ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ως προς τα αποδεικτικά παραστατικά σημειώματα που θα ισχύουν με τα τελευταία  υγειονομικά πρωτόκολλα και την Κ Υ Α.

Όλοι παράγοντες οργανωτές, εθελοντές και λοιποί υποστηρικτές του αγώνα πρέπει να έχουν αρνητικό self test.

 

Πολιτιστική Εκδήλωση:  Μετά το πέρας των απονομών και εντός της αυλής του Δημ. Σχολείου θα ακολουθήσει μικρό εορταστικό πρόγραμμα απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του σχολείου μας. Επίσης θα ακουσθούν τραγούδια δημοτικά της επαναστατικής περιόδου 1821. Τα τραγούδια αυτά θα ακούγονται καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Χρήσιμη Πληροφορία: Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την ευθύνη για την οργάνωση του αγώνα και την προστασία των συμμετεχόντων σύμφωνα με τα μέτρα και τις υποδείξεις που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ΕΟΔΔΥ, προκειμένου να μην υπάρξει μετάδοση και εξάπλωση (διασπορά) του covid19.

Υπάρχει έγκριση υγειονομικού πρωτοκόλλου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ευχόμαστε να περάσετε καλά να ευχαριστηθείτε τον αγώνα και τις ωραίες παραλίες του νησιού μας. Σας περιμένουμε.

 

Πρόσβαση στο νησί:

Α. πρόσβαση από το πορθμείο Περάματος τα δρομολόγια είναι τακτικά.

Β. πρόσβαση από το πορθμείο Μεγαρίτιδος (Νέα Πέραμος από παλαιά Εθνική οδό). Τα δρομολόγια Ferry Boat είναι κάθε μισή ώρα.


Πληροφορίες:   A. κ. Ιωάννη Πίτσιο Τηλ,: 2102530711

Β. κ. Γεώργιο Τριανταφύλλου Tηλ.: 6972182489

 

 

Δημοφιλη Αρθρα