fbpx

Προκήρυξη αγώνα δρόμου στην Μενδενίτσα Φθιώτιδας

iRun

Ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (www.apollonrunnersclub.gr) διοργανώνει το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 (ώρα εκκίνησης 18:30) τον 14ο Αγώνα Δρόμου 13.700 μ. διάσχισης του Καλλίδρομου, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Μενδενίτσας, και παράλληλα τον γύρο του χωριού 1700μ. για παιδιά έως 15 ετών.

Η διαδρομή του αγώνα είναι μία από τις ομορφότερες μέσα στα αιωνόβια έλατα του Καλλίδρομου με εκκίνηση στα 520 μ., ακόλουθα μέχρι τα 7.000 φθάνει στα 810 μ. για να ξαναγυρίσουμε με συνεχή ήπια κατηφορική κλίση στην πλατεία της Μενδενίτσας.

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες καθώς και στα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια στον παιδικό αγωνα ενώ αναμνηστικά μετάλλια, θα δοθούν σε ΟΛΟΥΣ.

  • Ώρα εγγραφών 16.30-18.00
  • Ωρα εκκίνησης αγώνα παιδιών 18.00
  • Ώρα εκκίνησης αγώνα 13.700μ 18.30

Τόπος γραμματείας, εκκίνηση τερματισμός του αγώνα η κεντρική πλατεία Μενδενίτσας.

Μετά τον αγώνα θα υπάρχει γουρουνοπούλα γάλακτος, ντόπιο κρασί καθώς και δεκάδες πίτες από τις γυναίκες του χωριού στην κεντρική πλατεία του χωριού που θα μοιραστεί σε ατομικές συσκευασίες σε κάθε δρομέα του μεγάλου αγώνα αμέσως μετά τον τερματισμό του σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Θα ναυλωθεί πούλμαν με κόστος 10 ευρώ για την μεταφορά και επιστροφή από την Μενδενίτσα με αφετηρία την πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω και ώρα αναχώρησης 14.00μμ ενώ η επιστροφή είναι 23.15μμ για Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής για κρατήσεις θέσεων στο πούλμαν και στον αγώνα στον Τσιμακίδη Σταύρο στο e-mail sta-tsi@hotmail.com και κινητό 6974411515, και Σάμιο Κωνσταντίνο 6976079500.

Στον αγώνα θα υπάρχει συμμετοχή 5 ευρώ που θα δοθούν από τους αθλητές με την παραλαβή του αριθμού τους.

Σας περιμένουμε, με όλη μας τη φιλόξενη διάθεση, για μια αξέχαστη εμπειρία στην πανέμορφη Μενδενίτσα, την αετοφωλιά του Καλλίδρομου.
Η Μενδενίτσα βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ. 500 μ. πριν το χωριό Θερμοπύλες στην κατεύθυνση προς Λαμία, στρίβουμε αριστερά ή 500 μέτρα μετά τις Θερμοπύλες με κατεύθυνση για Αθήνα στρίβουμε δεξιά και ακόλουθα φθάνουμε στη Μενδενίτσα, ή μπορούμε να στρίψουμε προς τον Μώλο δεξιά και ακόλουθα περνώντας κάτω από την Εθνική να ανεβούμε σε καλό ασφάλτινο δρόμο 11 χλμ. προς τη Μενδενίτσα, περνώντας από το χωριό Καραβίδια).

 

Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Ο 14ος Αγώνας δρόμου 13,7χλμ Διάσχισης Καλλιδρόμου στην Μενδενίτσα Φθιώτιδας και ο γύρος του χωριού 1700μ που θα διοργανωθεί φέτος δεν θα έχει τον χαρακτήρα και την μορφή που είχε τις προηγούμενες χρονιές. Η αδήριτη ανάγκη αποφυγής του ΑΜΕΣΟΥ συγχρωτισμού ΚΑΙ της τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ-ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ του ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ..Είναι φανερό και αυταπόδεικτο ότι όλα όσα θα συμφωνηθούν-προταθούν-εγκριθούν θα ισχύουν μέχρι εύρεσης κατάλληλου-αποτελεσματικού-ασφαλούς εμβολίου-φαρμάκου και φυσικά θα αρθούν μετά την παρέλευση της πανδημίας, ελπίζουμε το συντομότερο. Στα πλαίσια αυτά:

ΠΡΩΤΟΝ Οι συμμετοχές στον αγωνα των 13,7χλμ καθώς και ο γύρος του χωριού 1700μ θα έχουν μάξιμουμ συμμετοχών τους 250 αθλητές.


 
 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ οι εγγραφές θα γίνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και το ίδιο και οι όποιες χρηματικές συμμετοχές, ενώ θα ολοκληρωθούν τουλάχιστον μια εβδομάδα προ της τέλεσης του αγωνα, έτσι ώστε η διοργάνωση να μπορέσει να προγραμματίσει όλα τα σχετικά και οριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αναγκαίες προετοιμασίες για την ορθή τήρηση του. Την ημέρα διεξαγωγής του αγωνα δεν θα επιτραπεί καμία νέα εγγραφή.

ΤΡΙΤΟ η γραμματεία θα στελεχωθεί από εθελοντές που θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα και γάντια , ενώ οι αθλητές συμμετέχοντες θα προσέρχονται για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής τους που θα βρίσκεται μέσα σε φάκελο φορώντας υποχρεωτικά μάσκα. .

ΤΕΤΑΡΤΟ. Οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν την προθέρμανση τους φροντίζοντας να το πράττουν όχι περισσότεροι από δυο άτομα μαζί και να μην έρχονται σε άμεση επαφή με άτομα της διοργάνωσης, των τοπικών κοινωνιών , φιλάθλων, εκτός των συνοδών-οικογενειών τους.

ΠΕΜΠΤΟ. Οι εκκινήσεις θα δίνονται τμηματικά-διαλλειματικά ανά 15 δεύτερα . Ο κάθε αθλητής που θα παραλαμβάνει τον φακελο του από την γραμματεία θα γνωρίζει το μπλοκ εκκίνησης και την ώρα εκκίνησης αφού θα αναγράφεται πάνω στον αριθμό του.

ΕΚΤΟ .. Οι εθελοντές στα τραπέζια εφοδιασμού όπως και οι κριτές θα φέρουν υποχρεωτικά μάσκα-γάντια., ενώ τα εφόδια της διοργάνωσης για κάθε συμμετέχοντα τόσο στον κάθε σταθμό τροφοδοσίας όσο και στον τερματισμό θα δίνονται μέσα σε ξεχωριστό εξατομικευμένο πακέτο-τσαντάκι και θα συμπεριλαμβάνουν ότι η διοργάνωση έχει προβλέψει. Ο κάθε συμμετέχων θα παραλαμβάνει το τσαντάκι με τα εφόδια – ΕΦΟΣΟΝ το επιθυμεί- και θα το ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ είτε στον επόμενο σταθμό είτε σε ειδικό κάδο που θα βρίσκεται 100 μετρά μετά τον κάθε σταθμό και θα περισυλλέγεται μετά την έλευση και του τελευταίου δρομέα από την διοργάνωση.

ΕΒΔΟΜΟ. Οι συνοδοί των αθλητών θα μπορούν να τους τροφοδοτούν σε δικά τους τραπέζια απέχοντας τουλάχιστον 20 μέτρα από τα τραπέζια της διοργάνωσης , κατά σειρά απέχοντας 2 τουλάχιστον μέτρα αναμεταξύ τους και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και γάντια .Οι αθλητές που δεν συνοδεύονται αλλά θα παραδίδουν τουλάχιστον μια ώρα προ της τέλεσης του αγωνα ατομικά τους είδη-εφόδια θα αναγράφουν υποχρεωτικά το νούμερο τους πάνω στα πακέτα-τσαντάκια τους και θα τα παραλαμβάνουν σε ειδικά τραπέζια της διοργάνωσης.

ΟΓΔΟΟ Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να φέρει ιατρική βεβαίωση τελευταίας εβδομάδας προ του αγωνα ότι είναι υγιής και δεν έχει νοσήσει από covid 19 καθώς και δεν έχει συμπτώματα, του COVID 19 . Παραλαμβάνοντας τον αριθμό του από την γραμματεία θα θερμομετρείτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τον πιστοποιημένο γιατρό της διοργάνωσης και σε περίπτωση θετικής εμπύρετου κατάστασης θα μετακινείται ΑΜΕΣΑ στο αρμόδιο νοσοκομείο αναφοράς για διερεύνηση της περίπτωσης του , με νοσοκομειακό όχημα της διοργάνωσης η του ΕΚΑΒ το ίδιο θα συμβεί και στον τερματισμό.

ΕΝΑΤΟ Στον αγώνα των 13,7 χλμ , οι πολίτες-φίλαθλοι των περιοχών αυτών που θα περάσει και θα τερματίσει ο αγώνας , αλλά και οι συμμετέχοντες αθλητές ΔΕΝ θα έρχονται σε επαφή -συγχρωτισμό μεταξύ τους διατηρώντας την αναγκαία απόσταση των 2 μέτρων .

ΔΕΚΑΤΟ η μετακίνηση των συμμετασχόντων τόσο προς την εκκίνηση όσο και μετά τον τερματισμό θα γίνει με τις υποχρεωτικές οδηγίες του ΕΟΔΔΥ περί μεταφοράς με τις μισές θέσεις ανά λεωφορείο. Με την συμπλήρωση τους τα λεωφορεία θα αναχωρούν άμεσα. (εκτός και αν αλλάξουν οι οδηγίες του ΕΟΔΔΥ για μεταφορά περισσότερων αθλητών).

ΕΝΔΕΚΑΤΟ . Η τελική κατάταξη θα βγει με το τον ΚΑΘΑΡΟ ΧΡΟΝΟ εκκίνησης-τερματισμού και αφού συμπληρώνονται ανά 10 οι τερματισμοί θα γίνονται οι τιμητικές βραβεύσεις από τους επίσημους τηρώντας όλα τα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας με μάσκα και γάντια και αφού ολοκληρώνονται αυτές οι αθλητές θα μετακινούνται ΑΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ….Συνοδοί- ΦΙΛΑΘΛΟΙ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ αναγκαίων αποστάσεων στον χώρο των απονομών-τερματισμού.

ΔΩΔΕΚΑΤΟ Η χρήση ΛΟΥΤΡΩΝ απαγορεύεται για λόγους προστασίας από την πανδημία.

ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ κάθε αθλητής θα παραλαμβάνει μετά τον τερματισμό μια τσάντα που θα περιέχει τα δώρα της διοργάνωσης, τιμητικό μετάλλιο, και γεύμα σε ατομική συσκευασία.

Δημοφιλη Αρθρα