fbpx

Πρόσω ολοταχώς για τον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο!

iRun
Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Οι εγγραφές για τον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο άνοιξαν. Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 τρέχουμε και βαδίζουμε ξανά στην παραλία!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο ξεκίνησε! Οι εγγραφές μόλις άνοιξαν!  Η αγαπημένη διοργάνωση μικρών και μεγάλων, ανεβάζει ξανά στροφές, δίνοντας ραντεβού με τους δρομείς της την Κυριακή 23 Απριλίου στον Φαληρικό Όρμο. Ο πρώτος ιστορικά μαραθώνιος της Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες επιστρέφουν και καλούν επαγγελματίες κι ερασιτέχνες δρομείς να τρέξουν και πάλι την παραλία με βάση το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Οι εγγραφές για την φετινή διοργάνωση είναι διαθέσιμες στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com. Οι ενδιαφερόμενοι, επιλέγουν τη διαδρομή που επιθυμούν κι εγγράφονται συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα. Για όσους θέλουν να τρέξουν παρέα, διατίθενται ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων.

Σε κάθε περίπτωση, οι εγγραφείς θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 ή έως ότου συμπληρωθούν τα ανώτατα όρια συμμετοχών (3.000 δρομείς στον ημιμαραθώνιο και το τέταρτο μαραθωνίου και 3.000 στα 5 χλμ). Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής.

Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ ενώ παράλληλα διεξάγεται στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Mαραθωνίου, σε μια απόσταση 10,5 χλμ.  Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ που διαπερνά το παραλιακό μέτωπο. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ, πάνω στην ίδια όμως διαδρομή. Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Για τους μικρούς δρομείς έως 12 ετών, είναι διαθέσιμος ο Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.000 μέτρων που προσφέρεται δωρεάν (κατόπιν εγγραφής) ώστε να μυηθούν στον κόσμο του τρεξίματος.

Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έχει εξασφαλίσει επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ, πιστοποιημένη από την WA/AIMS. Έτσι, πλέον οι δρομείς μπορούν να απολαύσουν την ανανεωμένη χάραξη των διαδρομών που διατρέχει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, περνώντας δίπλα από σημαντικά τοπόσημα όπως το Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα του Φλοίσβου και η Μαρίνα Αλίμου, τρέχοντας σε μια διοργάνωση ενταγμένη στο καλεντάρι της AIMS.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι πλέον ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!» και τα έργα όλα να εκτίθενται στη Γραμματεία των αγώνων.

Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος «τρέχει» τη δράση ανακύκλωσης και συγκέντρωσης πλεονάζοντος νερού «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Με τον ίδιο φορέα, διοργανώνεται το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» που προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.


 
 

Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, σε συνεργασία με εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, την φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk κι άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη εναντίον του Διαβήτη.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, της Περιφέρεις Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ και επιπλέον φέρουν τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» (UESpT) αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).

 


Έρχονται ακόμα

1ος Καλλιγώνιος Ημιμαραθώνιος στις 26 Μαρτίου 2023

6ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» στις 26 Μαρτίου 2023

7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου στις 2 Απριλίου 2023

Δημοφιλη Αρθρα