fbpx

FAETHON SKYRACE 2023: Νικήτρια με ρεκόρ διαδρομής η Γιαζιτζίδου, πρώτος ο Βασίλης Μπαλαμώτης στα 23k

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 12ος Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας» στις 9 Ιουλίου στον Κοκκινοπλό Ελασσόνας

iRun
Χριστίνα Γιαζιτζίδου νικήτρια Faethon Sky Race 2023

Φέτος στην 12η έκδοση του Faethon, ο αίθριος καιρός ήταν ο ιδανικός σύμμαχος που έδωσε την ευκαιρία στους 470 αθλητές του Faethon Skyrace 23k και Faethon Trail 14k να απολαύσουν την άγρια ομορφιά του Θεσσαλικού Ολύμπου, τρέχοντας στις μαγικές διαδρομές του Βουνού των Θεών!

Και οι δύο αγώνες του Faethon χάρισαν και φέτος μοναδικά συναισθήματα στους αθλητές που τίμησαν τον Κοκκινοπηλό και τον Όλυμπο.

Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού στον Faethon Skyrace 23k +1800m ο Βασίλης Μπαλαμώτης της Salomon Hellas με χρόνο 2:36:57. Tην 2η θέση πήρε ο Αριστείδης Γκιζλής (VASKOS TRAINING TEAM/ Σ.Δ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ) με χρόνο 2:40:49 και την 3η θέση ο Πλάτωνας Αρώνης με χρόνο 2:44:16.

Βασίλης Μπαλαμώτης Faethon Sky Race 2023

12ος faethon sky race νικητές

Πολύ καλή παρουσία των δύο νέων αθλητών,  Γιώργου Νατσιόπουλου που τερμάτισε 4ος με χρόνο 2:47:32 (MOUNTAIN TRAINING SOLUTIONS) και του Μανώλη Ξηνταράκου στην 5η θέση με χρόνο 2:50:39 (BROOKS HELLAS / KROMMIDAS TRAIL TEAM). Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά!

Στις γυναίκες πρώτη με ρεκόρ διαδρομής τερμάτισε η Χριστίνα Γιαζιτζίδου (SALOMON HELLAS) με χρόνο 2:57:34, στη 2η θέση ήρθε η Κρυσταλία Κουτσιμάνη με 3:24:01 και στην 3η θέση η Λεμονιά Παναγιώτου (Chalandri Fitnessbox) με χρόνο 3:31:01.

νικήτριες faethon skyrace 2023

Στον 9ο Faethon Trail 14km, ο οποίος διεξήχθη και αυτός την Κυριακή 9 Ιουλίου πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Βλιώρας με 1:05:40, στην 2η θέση ο Δημήτρης Τζιουργκάνος (PHYSIOLAB) με χρόνο 1:08:07 και στην 3η θέση ο Μιχάλης Κλωστράκης με χρόνο 1:12:14.

Faethon Trail νικητές

Στην κατηγορία γυναικών του Faethon Trail πρώτη τερμάτισε η Μαρία Πεκοπούλου-Τσικαρδάνη (ΗΡΑΚΛΗΣ RUNNING TEAM / KOURKOURIKIS TRAINING GROUP) με χρόνο 1:14:28, στη 2η θέση η Χρυσούλα Βλησαρούλη (VMAXTRAINING) με 1:14:50 και στην 3η θέση η Petra Lieberherr με χρόνο 1:16:15.

faethon trail 2023 νικήτριες

Νικήτρια ομάδα του FAETHON SKYRACE αναδείχτηκε η SALOMON HELLAS και στον Faethon Trail αναδείχτηκε η ομάδα ΗΡΑΚΛΗΣ RUNNING TEAM / KOURKOURIKIS TRAINING GROUP.

Συνδιοργανωτές στον 12ο FSR Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας» ήταν ο Δήμος Ελασσόνας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

faethon ορεινός αγώνας Ολυμπος

Η φωτογράφιση έγινε από τον Μπάμπη Γκιριτζιώτη / GOExperience και η χρονομέτρηση από την εταιρεία chronolog – timekeeping solutions / ΑΝΕΜΟΣ. Στον σύνδεσμο εδώ μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τις προσωπικές σας φωτογραφίες από τον αγώνα.

Η διοργάνωση ευχαριστεί το Sixty Minutes Elite Fitness & Rehabilitation Club και τον Νίκο Κυριζόπουλο για τις υπηρεσίες αποθεραπείας-αποκατάστασης των αθλητών και την εταιρεία Ostracon, προμηθευτή εξοπλισμού αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Οι Χορηγοί της διοργάνωσης:

Μέγας Χορηγός του FAETHON SKYRACE για 12η χρονιά  είναι η οικογένεια ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΣΟΥΡΕΚΑ που στηρίζει τον αγώνα από την πρώτη στιγμή.

 Χρυσοί Χορηγοί του FAETHON SKYRACE είναι οι:

Εταιρεία ένδυσης, υπόδησης και αθλητικού εξοπλισμού DYNAFIT

Κορυφαίο τουριστικό γραφείο LA TRAVEL


 
 

Εξειδικευμένο κατάστημα εξοπλισμού-Trail Running GEORGIADIS STORE

Χορηγοί του FAETHON OLYMPUS MARATHON οι:

Flow Creative Φώτης Παρδάλης

Casusgrill Greece https://casusgrill.com.gr/

Swedish Supplements – Αντιπρόσωπος η trimounrun_nutrition

Olympusseed – Κρυσταλλία Κουτσιμάνη – Καλαμπάκα

NioRibakery and coffee house – Ελασσόνα

Μονάδα Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κωσταφάκας Κωνσταντίνος – Κοκκινοπηλός Ελασσόνας

Ξενοδοχείο ΔΗΜΑΤΗΣ

ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΣΙΑΤΣΙΚΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Puerta Διαχείριση

Σστούπας Αστ. Ευάγγελος – Εμπόριο Ζωοτροφών – Μεταφορές

Αντώνης Μπέλης– Ασφάλειες – Τεχνικά Έργα – Οικοδομικά

Μελισσοκομεία Σωτήριος Σούλιος Ελασσόνα

Siamatras S.A. Plasterboard Specialists

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ–ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – www.hrt.org.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: Runntrail,  iRunmag.gr, Advendure.com, RunningNews.gr, Runnermagazine.gr, sportevent.gr, Runnfun.gr, Athletics Magazine, Trailrun.gr, sportofrunning.gr, TrailGirl.gr

Ράδιο Ελασσόνα 88.4, Η Έκδοση της Ελασσόνας,  elassonanews.gr

Υποστηρικτές του FAETHON SKYRACE: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ, Nordic Walking Greece

Ραντεβού στις 13 – 14 Ιουλίου 2024 στην 13η έκδοση του FaethonSR!

Δημοφιλη Αρθρα