fbpx

Τα αποτελέσματα του 9ου Αγώνα Δρόμου «Η Καρδιά του Παιδιού»

Αγώνες 10,5 χλμ. και 7 χλμ. στο Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης

Newsroom
Η Καρδιά του Παιδιού

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 διεξήχθη στο Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης ο αγώνας δρόμου για τη στήριξη του συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού».

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται εδώ και 41 χρόνια, παρέχοντας βοήθεια σε οικογένειες που τα παιδιά τους πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ο αγώνας πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών που τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με δύο διαδρομές 7 χλμ. και 10,5 χλμ., μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Η Καρδιά του Παιδιού

Οι τρεις πρώτες στα 7 χλμ.

Ο αγώνας γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Γεώργιου Βουράκη, ατόμου με συγγενή καρδιοπάθεια. Απεβίωσε σε ηλικία 30 ετών, ενώ φέτος συμπληρώνονται 13 χρόνια από τον θάνατό του.

Υπέμεινε με καρτερικότητα και απαράμιλλο θάρρος την ασθένειά του και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Ειδικά φέτος, ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον αείμνηστο δρομέα της ομάδας «Καρδιά του Παιδιού», Γιάννη Βογιατζάκη.

Ο Γιάννης έφυγε από κοντά μας τόσο πρόωρα και απροσδόκητα, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Οι φίλοι του θα τον θυμούνται πάντοτε με αγάπη και απεριόριστη εκτίμηση ως έναν αδαμάντινο χαρακτήρα και ακέραιο άνθρωπο.

Ετρεξαν στον αγώνα για τον δικό τους Γιάννη, τιμώντας τις στιγμές… τις ώρες… τις μέρες …κατά τις οποίες συμπορεύτηκαν και οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά τους για πάντα!

Η Καρδιά του Παιδιού

Οι 3 πρώτοι στα 10,5 χλμ.

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στον αγώνα μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αλλά και βαθιάς επίγνωσης ότι διεξάγεται για έναν ιερό σκοπό.

Μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα, γονείς έτρεξαν χέρι – χέρι με τα παιδιά τους και δήλωσαν παρών, δείχνοντας την ευαισθησία τους για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το πνεύμα ανθρωπισμού και ενσυναίσθησης, καθώς και η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, αποτελούν τα εχέγγυα για την έμπρακτη στήριξη των παιδιών αυτών.

Εν κατακλείδι, ο αγώνας δρόμου για «την Καρδία του Παιδιού» φιλοδοξεί να προσθέτει κάθε χρόνο ένα λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια, έχοντας πάντοτε δίπλα του την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων δρομέων και των οικογενειών τους.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την ομάδα δρομέων «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε, τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Φόδελε και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Όπως κάθε χρόνο, κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες πολλά δώρα από χορηγούς του αγώνα.

Κάθε δρομέας έλαβε στον τερματισμό του ποικίλα αρτοσκευάσματα που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις του Φόδελε και του Ηρακλείου και φυσικό χυμό της οικογένειας Χριστοδούλου.


 
 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φόδελε προσέφερε σε όλους τους δρομείς μπουφέ με κεράσματα και φυσικό χυμό πορτοκαλιού, χαρακτηριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η Καρδιά του Παιδιού

Οι 3 πρώτοι στα 7 χλμ.

Οι νικητές της γενικής κατάταξης και στους δύο αγώνες

7 χλμ.
1ος     Σηφάκης Εμμανουήλ        25:17    Σ.Δ.Υ. Μεγαλόνησος
2ος     Μπαλώμενάκης Χαράλαμπος    26:31    ΚΥΔΩΝ
3ος     Κολομίτσεβ Αγγελος       31:10    Σ.Δ.Υ. Μεγαλόνησος

1η      Σμυρνάκη Αλεξάνδρα      30:23    ΠΗΓΑΣΟΣ
2η      Ροκάκη Αικατερίνη         36:06    Σ.Δ.Υ. Μεγαλόνησος
3η      Λιονάκη Δήμητρα  37:07

10.5 χλμ.
1ος     Συλλιγνάκης Εμμανουήλ  40:21    ΣΦΑΚΑ
2ος     Μαγκαφουράκης Εμμανουήλ     41:13    ΧΟΧΛΙΟΣ
3ος     Καμπαξής Παντελής        41:41    Σ.Μ.Κ.ΙΚΑΡΟΣ

1η      Πρωτογεράκη Αίμιλη      47:09    Α.Ο.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
2η      Salassa Carolina     47:44
3η      Νούσια Ολγα         50:27

 

Τα αποτελέσματα στα 7 χλμ.

Τα αποτελέσματα στα 10,5 χλμ.

 

Επίσης, συμμετείχαν δεκάδες δρομείς και πεζοπόροι, χωρίς καταγραφή χρόνου, καθώς δεν είχαν προλάβει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή, αλλά ενίσχυσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Η Καρδιά του Παιδιού

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο Μαλεβιζίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε, την Τοπική Κοινότητα Φόδελε, όλους τους χορηγούς του αγώνα και όλους τους συμμετέχοντες.

Ομάδα Δρομέων «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

 

 

Δημοφιλη Αρθρα