fbpx

Kefalonia Backyard Ultra: Μεταγωνιστικό δελτίο και αποτελέσματα

Νικητής του αγώνα με 26 κύκλους και συνολικά 174,356 χλμ. ο Γιώργος «ΤεμόνΑΕΚ» Ζαχαριάδης

iRun
Kefalonia Backyard Ultra

Ακόμα δεν έχει κάτσει η σκόνη στα μονοπάτια του Kefalonia Backyard Ultra, διοργάνωση που έδωσε παλμό, χαμόγελα και αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία προσφέροντας απλόχερα μοναδικές εικόνες και στιγμές.

Στα πλαίσια του Kefalonia Backyard Ultra πραγματοποιήθηκαν τριήμερες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024 στο Θαλασσόμυλο Αργοστολίου, με την υποδοχή των αθλητών, σύντομους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των διοργανωτών του αγώνα  και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τέλος παρατέθηκε pasta party για αθλητές και παρευρισκόμενους.

Την επόμενη ημέρα, 13 Απριλίου 2024 στις 09.00 το πρωί ακούστηκε η κουδούνα εκκίνησης του αγώνα σε 99 δρομείς, οι οποίοι μπήκαν στην μάχη του Kefalonia Backyard Ultra και του κύκλου, με μήκος 6.706 μέτρα, τον οποίο έπρεπε να επαναλαμβάνουν μέσα σε μία ώρα, κάθε ώρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ροκ συναυλία από τη μπάντα Permanent Resident, οι οποίοι με τον ήχο τους απογείωσαν την διάθεση όλων όσων βρέθηκαν κοντά μας.

Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ζεστός για την εποχή, δυσκολεύοντας όλους τους αθλητές στην προσπάθειά τους, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο σε πολλούς από τους δρομείς να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να καταφέρουν να καλύψουν, απόσταση ακόμη και δύο φορές μεγαλύτερη από αυτή που είχαν τρέξει κάθε άλλη προηγούμενη φορά.

Σε όλα αυτά συνέβαλαν η μαγευτική τοποθεσία της διαδρομής, αλλά και της βάσης της διοργάνωσης στο παραδοσιακό κτίριο του Θαλασσόμυλου Αργοστολίου, αλλά κυρίως η παρουσία πλήθος κόσμου, που ήρθε για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει την προσπάθεια των αθλητών να ξεπεράσουν τα όριά τους. Το σκηνικό έγινε ακόμα πιο επικό όταν έπεσε το σκοτάδι, όπου οι αθλητές κινούνταν με φακούς και πλησιάζοντας τη βάση μέσα από κατάφυτο μονοπάτι στο πευκοδάσος της περιοχής, έγιναν απίστευτο θέαμα στους εκατοντάδες θεατές και εθελοντές, οι οποίοι με τη σειρά τους επέστρεφαν τα θετικά τους συναισθήματα και το θαυμασμό τους, με το πιο δυνατό τους χειροκρότημα, κάνοντας τον Kefalonia Backyard Ultra μια μεγάλη γιορτή!

kefalonia backyard ultra

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 ο αγώνας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, μετά από 26 συνολικά κύκλους και έδωσε τη σκυτάλη στο Juniors’ sprint, έναν αγώνα για τα παιδιά μας, στον οποίο έλαβαν μέρος 101 συνολικά παιδιά. Μετά από αυτό πραγματοποιήθηκε workshop με Yoga & Pilates για παιδιά. «Η παρουσία και η συμμετοχή των παιδιών μας σε αθλητικά γεγονότα είναι η παρακαταθήκη του αγώνα μας για το μέλλον, και αυτό ίσως είναι περισσότερο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο!», δήλωσαν οι διοργανωτές του 1ου Kefalonia Backyard Ultra.

Το χαμόγελο των αθλητών μας στα περάσματα της διαδρομής, αλλά και στον τερματισμό του κάθε κύκλου, είναι για εμάς η καλύτερη ανταμοιβή!

Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι στη γενική κατάταξη είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Winner – Νικητής του αγώνα με 26 συνολικά κύκλους και συνολικά 174,356 χλμ. ο Γιώργος ΤεμόνΑΕΚ Ζαχαριάδης, αθλητής του “Οδυσσέα Ιθάκης”, που φάνηκε ακούραστος και ικανός να συνεχίσει για πολλούς ακόμη κύκλους.

Kefalonia Backyard Ultra winners

#1 assist – Πρώτος βοηθός στον αγώνα μας με 25 κύκλους και 167,650 χλμ. ο Τάσος Λεωνίδης, αθλητής του “ARKALOS Mountain Ultra Trail Runners”, ο οποίος με την εξαιρετική του προσπάθεια, κατάφερε νέο ατομικό ρεκόρ, ξεπερνώντας το προηγούμενο των 24 κύκλων.

#2 assist – Δεύτερος βοηθός στον αγώνα μας με 19 κύκλους και 127,414 χλμ. ο Ευριπίδης Ανδρεάδης, αθλητής του “Natural Flow Crew” και του “Σ.Δ.Υ Θεσσαλονίκης”, ο οποίος έδειχνε ότι έτρεχε και το απολάμβανε, όσο περισσότερο μπορούσε.


 
 

Εκτός όμως από τους άνδρες, μεγάλη μάχη έγινε και στην κατάταξη των γυναικών, όπου:

Τελευταία γυναίκα στον αγώνα με 9 κύκλους και 60,354 χλμ. η Όλγα Μπράνη, αθλήτρια του “GRNET”, η οποία πάλεψε σκληρά με την…

Δεύτερη γυναίκα στον αγώνα με 8 κύκλους και 53,648 χλμ. την Robyn Charlton, από την Αυστραλία, αθλήτρια του “The functional department”, ενώ τρίτη στην κατάταξη γυναικών με 6 κύκλους και 40,236 χλμ. η πολύ δυνατή Γιούλη Κλεφτοσπύρου από την Κεφαλονιά.

Οι παραπάνω νικητές, εκτός από τα ιδιαίτερα έπαθλα, έλαβαν ως δώρο από ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, σημαντικά χρηματικά έπαθλα, με μεγαλύτερο αυτό των 1000 ευρώ στο νικητή του αγώνα και των 500 ευρώ στην τελευταία γυναίκα.

Το τριήμερο εκδηλώσεων του Kefalonia Backyard Ultra διοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Kefalonia Backyard Ultra, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φωκάτων και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφ/νιας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τη στήριξη του Δήμου Αργοστολίου.

kefalonia backyard ultra 2024

Ευχαριστήρια Διοργανωτών

Καταρχάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξανά το πλήθος κόσμου που επέλεξε να έρθει και να παρακολουθήσει τον αγώνα μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές (συνολικά πάνω από 80 άτομα) της φετινής διοργάνωσης, διότι χωρίς αυτούς δεν θα μιλούσαμε για το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα. Να ευχαριστήσουμε όλους τους γιατρούς που κάλυψαν υγειονομικά την διοργάνωσή μας. Ο αγώνας μας δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια των χορηγών μας, που είτε με οικονομική είτε με υλική συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση του αγώνα μας.

Το Kefalonia Backyard Ultra μπορεί πλέον να ανήκει στο παρελθόν, όμως όλοι εσείς που συμμετείχατε ελπίζουμε να κρατήσετε μια ξεχωριστή ανάμνηση, μια εμπειρία, μια εικόνα, ένα συναίσθημα. Όλα αυτά μας γεμίζουν ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη ώστε να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ, για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά.

Το Kefalonia Backyard Ultra ήταν αποτέλεσμα πολλών ωρών εργασίας της οργανωτικής του ομάδας, στέρηση του ελεύθερου χρόνου μας από τις οικογένειες μας και αρκετές θυσίες σε προπονήσεις. Τώρα θα αφήσουμε το Kefalonia Backyard Ultra να τρέξει την επερχόμενη τουριστική σεζόν, να χαλαρώσει για λίγους μήνες, ώστε του χρόνου να είναι έτοιμο του χρόνου να τρέξει «…έναν ακόμη κύκλο».

Η οργανωτική επιτροπή του Kefalonia Backyard Ultra

Πληροφορίες: https://kefaloniabackyardultra.com

Δημοφιλη Αρθρα