fbpx

Moria Run 2023: Τα αποτελέσματα

Νίκος Τσιδώνης και Ελένη Δαγκλή οι νικητές στα 11,8 χλμ.

Newsroom
Moria Run 2023

Με ιδιαίτερη επιτυχία, και συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο χωριό της Μόριας Λέσβου, ο αγώνας δρόμου «Moria Run 2023», με μήνυμα «Τρέξε Μαζί μας», που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA LESVOS).

Ο αγώνας φέτος αποτελούταν από τρεις ανανεωμένες κυκλικές διαδρομές και συγκεκριμένα, μια μικρή του 1,1km, που απευθυνόταν σε παιδιά, και δύο κύριες διαδρομές των 5,7km και 11,8km, αντίστοιχα.

Όλες οι διαδρομές είχαν σημεία αφετηρίας και τερματισμού κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ενώ η μεγαλύτερη διαδρομή των 11,8km ήταν περισσότερο απαιτητική, περιλαμβάνοντας και τμήμα χωματόδρομου, το οποίο διερχόταν μέσα από τον όμορφο ελαιώνα της Μόριας, καθώς και από το επιβλητικό αρχαίο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της περιοχής.

Το κοινό ανταποκρίθηκε θετικά και αγκάλιασε για ακόμη μία φορά τη διοργάνωση, στην οποία έλαβαν μέρος γυναίκες και άνδρες διαφόρων ηλικιών, μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ στη μικρότερη διαδρομή έτρεξαν με μεγάλο ενθουσιασμό περίπου 60 παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος προέδρου της κοινότητας Μόριας, Γιάννη Μαστρογιάννη, ενός ανθρώπου με αγάπη και όραμα για τον τόπο του, ο οποίος στήριξε δράσεις της Ένωσής μας.

Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του κόστους έκδοσης βιβλίου παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου, με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε», που ήδη πραγματοποιεί η Ένωσή μας σε συνεργασία με τη συγγραφέα του, φιλόλογο κα. Κλεονίκη Μαρμάρου.

Moria Run 2023

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη διάθεση του βιβλίου αυτού θα δοθεί για την ενίσχυση του τοπικού μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό «Συν- εξέλιξη».

Σε όλους όσοι έτρεξαν στον αγώνα προσφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, μπλουζάκια με το λογότυπο της διοργάνωσης, αναμνηστικά μετάλλια και διάφορα σνακ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή των διαδρομών πραγματοποιήθηκε συμβολική απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους δρομείς που διακρίθηκαν σε κάθε κατηγορία.

Για τους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στις βασικές διαδρομές των 5,7km και 11,8km, τις απονομές πραγματοποίησαν, κατά περίπτωση, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Πιττός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» κ. Λάζαρος Δήμτσας, ο νυν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μόριας και μέλος της Ένωσης κ. Αργύρης Σιβρής, η πρόεδρος του συλλόγου «Συν-εξέλιξη» κα. Αναστασία Σκούρτσου, ο πρόεδρος της Τ.Δ. Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Πολυχρόνης Κανιμάς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο οποίος τυγχάνει επίσης και μέλος της Ένωσης.

Την απονομή των επάθλων στα παιδιά που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις, πραγματοποίησε η φιλόλογος κα. Κλεονίκη Μαρμάρου.

Μετά το πέρας των απονομών, προσφέρθηκε συμβολικά εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσής μας, το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου που εξέδωσε, στον κ. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος το έχει προλογίσει, μεταξύ άλλων.


 
 

Στην επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής συνέβαλαν σημαντικά με προσφορές τους σε είδη και εξοπλισμό, για την κάλυψη αναγκών της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Μυτιλήνης, η εταιρεία «NATURALS», η επιχείρηση εμπορίας φρούτων «Χατζημανωλάκης», η κάβα Σγουρέλλη, η κάβα Γρηγορίου, η κάβα Σάντο, το κατάστημα «Χαρά Market», το σουπερ μάρκετ «Αρθούρος» και το σαπωνοποιείο «Λεσβιακή Γη».

moria run

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των υποστηρικτών της διοργάνωσης και ειδικότερα, του συλλόγου δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners» μέλη του οποίου έλαβαν μέρος και στον αγώνα, του Ποδηλατικού Συλλόγου Μυτιλήνης, της Τοπικής Κοινότητας Μόριας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας, του Πεζοπορικού Συλλόγου Μόριας «Διχάλα», του συλλόγου «Συν-εξέλιξη», καθώς επίσης του παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των διασωστών πληρώματος ασθενοφόρου του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», που παρευρεθήκαν για την κάλυψη σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Ουσιαστική για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα υπήρξε η συνδρομή του προσωπικού και των μέσων του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και όλων των εθελοντών που απασχολήθηκαν για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Η Τοπική Διοίκηση Λέσβου (IPA LESVOS) ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν αγωνιστικά στη διοργάνωση, όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίησή της, καθώς και όσους παραβρέθηκαν σε αυτήν.

Νικητής στα 11,8 χλμ. αναδείχτηκε ο Νίκος Τσιδώνης και ακολούθησαν οι Νίκος Πλωμαρίτης και Σβεν Μπρούνινγκ.

Στις γυναίκες στα 11,8 χλμ. πρώτευσαν οι Ελένη Δαγκλή, Ρένα Σαμίου και Νίκη Κατσάρα.

Στα 5,7 χλμ. η πρώτη τριάδα ήταν Μάριος Δασκάλου, Δημήτρης Αντωνιάδης και Διονύσης Κουρκουμέλης.

Οι πρώτες τρεις γυναίκες στα 5,7 χλμ. ήταν οι Αναστασία Ασημίνου, Ολγα Θεοφάνους και Γιεκατερίνα Ντουμπρόβινα.

Τα αποτελέσματα στα 11,8 χλμ.
Τα αποτελέσματα στα 5,7 χλμ.
Τα αποτελέσματα στα 1,1 χλμ.

Δημοφιλη Αρθρα