fbpx

11ο Ikaria Run το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Δωρεάν αγώνες 10 χλμ. και 5 χλμ. στην Ικαρία

Newsroom
Ikaria Run

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024 (18:30) θα διεξαχθεί στην Ικαρία το 11ο Ikaria Run με αγώνες 10,1 χλμ. και 5,05 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πλαγιωτών Ικαρίας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα είναι στο ίδιο σημείο, στην πλατεία του χωριού Πλαγιά στην Ικαρία.

 

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή είναι κυκλική και θα έχει σαν αφετηρία την πλατεία του χωριού Πλαγιά στην Ικαρία, σε υψόμετρο 271 μέτρα. Ξεκινώντας τον αγώνα, μετά από 40 μέτρα υπάρχει κλίση και ανηφόρα για περίπου 500 μέτρα.

Στη συνέχεια έχουμε μια παρατεταμένη ευθεία μέχρι το 1,6 χλμ. της διαδρομής όπου στο σημείο αυτό, λίγο μετά τη στροφή για τον οικισμό Εξω Πλαγιά, έχουμε αναστροφή.

Συνεχίζουμε με κάποιες μικρές αλλαγές στην κλίση του οδοστρώματος μέχρι τα 3,3 χλμ. της διαδρομής, όπου στρίβουμε ελαφρώς αριστερά με κατεύθυνση τον οικισμό Βαρδαράδες.

Στα 3,7 χλμ. έχουμε τη δεύτερη και τελευταία αναστροφή με πορεία ξανά προς την κεντρική οδική αρτηρία. Στρίβοντας ελαφρώς αριστερά συναντάμε για περίπου 200 μέτρα κατηφόρα με μεγάλη κλίση.

Στο τέλος της κατηφόρας είμαστε ήδη στη διασταύρωση που με κατεύθυνση προς τα δεξιά μας οδηγεί στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής και στον τερματισμό στην πλατεία του χωριού στο ίδιο σημείο απ’ όπου έγινε και η εκκίνηση. Για την απόσταση των 10,1 χλμ. θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή και δεύτερη φορά.

Η διαδρομή είναι μετρημένη με ακρίβεια (5,050μ., 10,100μ.) και ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 

Χιλιομετρικές ενδείξεις – σήμανση

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει σχετική εμφανής ένδειξη που θα δηλώνει τη χιλιομετρική απόσταση, καθώς και τη σωστή πορεία της διαδρομής. Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα «περάσματά» τους (Σταθμοί Ελέγχου).

 

Χρονικό όριο τερματισμού

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,5 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

 

Οριο συμμετοχών

Ο αγώνας έχει όριο συμμετοχών τα 200 άτομα στα 5,050μ. και τα 150 άτομα στα 10,100μ. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός συμπληρωθεί νωρίτερα, θα κλείσουν και οι εγγραφές.

 

Εγγραφές

Εγγραφές θα γίνονται online, αλλά και στη γραμματεία στο χωριό Πλαγιά Ικαρίας, από τις 14:00 μέχρι και τις 18:15 (15 λεπτά πριν από την έναρξη) την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα (Σάββατο 3 Αυγούστου 2024).

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 5,050μ και 10,100μ έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε περίπτωση που ο/η δρομέας είναι κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα. Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό. Όλοι οι δρομείς αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη είτε με των γονέων/κηδεμόνων τους για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

 

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για τον Αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα καλυφτεί εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές και από χορηγίες και εισφορές φίλων.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει χρονομέτρηση χειρός, με προσωπικό σε σταθμούς ελέγχου για να καταγράφει τα «περάσματα», και βιντεοσκόπηση στον τερματισμό για επαλήθευση της κατάταξης.

Ikaria Run

Κανονισμοί και ευ αγωνίζεσθαι

Η τήρηση των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ, για αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό εκτός αγωνιστικής εγκατάστασης σε εθνικό επίπεδο, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και ισότιμη συμμετοχή όλων των δρομέων σε αυτό το μαζικό αθλητικό γεγονός.

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής.

Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες που διαπνέουν τον Αθλητισμό και προωθεί το Ikaria Run.

Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις και οπτικό υλικό.


 
 

Οι αποστάσεις είναι μετρημένες με ακρίβεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επίσημες διαδρομές, οι διαδρομές των 5,050μ και των 10,100μ δεν αποτελούν επίσημα αγωνίσματα σε δημόσιο δρόμο της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, οπότε για την διεξαγωγή τους δεν απαιτείται η έγκριση από την αρμόδια αθλητική ομοσπονδία με αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. δηλαδή από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (Ν. 4603/19, άρθρο 42, παρ. 1 και 4). Ως εκ τούτου κανένα ρεκόρ χρόνου –  απόστασης δεν δύναται να αναγνωριστεί.

 

Τροποποίηση διαδρομής, κανονισμών και διαδικασιών

Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση της διαδρομής του Αγώνα και των κανονισμών – διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

 

Σταθμοί τροφοδοσίας – απορρίμματα

Στη διαδρομή θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με εμφιαλωμένο νερό στα 2,5 χλμ. και στον τερματισμό για τον αγώνα των 5,050μ, στα 2,5 χλμ., στα 5 χλμ., στα 7,5 χλμ. και στον τερματισμό για των αγώνα των 10,100μ. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους σταθμούς τροφοδοσίας στα σημεία ελέγχου και στον τερματισμό.

 

Διανομή αθλητικού υλικού

Η διανομή του αθλητικού υλικού (νούμερο συμμετοχής, παραμάνες, οδηγίες) θα γίνεται την ημέρα του αγώνα και ώρες από 14:00 έως και 18:15 στην πλατεία του Χωριού Πλαγιά, από τη γραμματεία σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο από τη διοργανώτρια αρχή.

 

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων & ιματισμού

Η διοργανώτρια αρχή για την ημέρα του αγώνα έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιματισμού των δρομέων. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα πράγματά τους το αργότερο ένα τέταρτο πριν από την εκκίνηση του Αγώνα, μέχρι τις 18:15.

 

Υγειονομική κάλυψη

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη. Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της Εκκίνησης – Τερματισμού και σε όλο το μήκος της διαδρομής από Γιατρούς – Νοσηλευτές και Εθελοντές Διασώστες.

 

Μετακίνηση – Μεταφορά των δρομέων στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα

Στις 3 Αυγούστου στο λιμάνι του Ευδήλου και στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου (κεντρικά μέρη και τα δύο) θα βρίσκεται μισθωμένο όχημα της διοργάνωσης (με σχετική ένδειξη) το οποίο θα μεταφέρει τους δρομείς δωρεάν στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα στο χωριό Πλαγιά στις 16:00. Με το ίδιο όχημα θα γίνει και η επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα.

 

Αποτελέσματα

Μετά τη λήξη του αγώνα, θα ανακοινωθούν άμεσα τα αποτελέσματα των τριών πρώτων δρομέων (Ανδρες-Γυναίκες). Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπεύθυνους της χρονομέτρησης του αγώνα, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα ikariarun.gr στην καρτέλα Αποτελέσματα, καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες αθλητικού ενδιαφέροντος.

 

Επαθλα – Απονομές

Στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών – Γυναικών των Αγώνων 5,050μ και 10,100μ, θα απονεμηθεί Κύπελλο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα (ηλεκτρονικά).

 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Εάν δεν είστε κάτοικος Ικαρίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που παρέχεται από την Blue Star Ferries από Πειραιά προς Ικαρία με επιστροφή το χρονικό διάστημα 01-05/08/2024, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ikaria Run 2024. Η έκπτωση παρέχεται αναλόγως διαθεσιμότητας, σε όλες τις θέσεις εκτός καμπινών.

Εάν ενδιαφέρεστε για την έκπτωση δηλώστε μας στο e-mail ikariarun@yahoo.gr το ενδιαφέρον σας για να αποστείλουμε το όνομά σας στην εταιρεία Blue Star Ferries.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση και η εξόφληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται τουλάχιστον 7 μέρες πριν από την αναχώρηση. Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων την ημέρα της αναχώρησης του πλοίου δεν θα είναι δυνατή η παροχή έκπτωσης. Τυχόν ακυρώσεις εισιτηρίων πραγματοποιούνται μόνο πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση και βάσει της Εμπορικής Πολιτικής της Εταιρείας.

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας μόνο μέσω των πρακτορείων:

Πειραιά – GIOVANTI TRAVEL, τηλ. 210-4119171
Ικαρία (Εύδηλος) – Albatross Trips, τηλ. 22750-32931
Ικαρία (Αγιος Κήρυκος) – Ikariada Travel, τηλ. 22750-23322
Θα τους αναφέρετε ότι το εισιτήριο είναι για τον Αγώνα Ikaria Run και εκείνοι θα βρουν τη συμμετοχή σας από τη λίστα που τους έχουμε αποστείλει.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη διοργάνωση στο τηλέφωνο 6987710273 και στο e-mail: ikariarun@yahoo.gr

 

Επικοινωνία – Τύπος – Ενημέρωση – Φωτογραφίες

Η διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τον αγώνα στο ikariarun.gr και να επικοινωνείτε με την διοργάνωση στο email: ikariarun@yahoo.gr

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Βαγγέλης Κοτσαμπάς

 

 

Δημοφιλη Αρθρα