fbpx

12ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Αγώνας δρόμου 5 χλμ. και κολύμβησης 1500μ. και 750μ. στην Καλαμάτα

Newsroom
12o Κύπελλο Εθελοντή

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στην παραλία Καλαμάτας (Ακτή ΝΟΚ) το 12ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών, με αγώνα δρόμου 5 χλμ. και κολύμβησης 1500μ. και 750μ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τη συνεργασία του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική νόσο «ΦΛΟΓΑ» και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ».

Συμμετέχουμε στον αγώνα με σύνθημα «Δώρισε την ευκαιρία για ζωή. Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν.

Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Κόστος συμμετοχής: 5€

Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

ioannina

Oσοι αθλητές θα συμμετέχουν μόνο στο αγώνισμα του τρεξίματος, θα μπορούν να κάνουν την εγγραφής τους μέχρι τις 18:30.

Ο σύλλογος Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος θα καταβάλλει το διπλό ποσό από αυτό που θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές και θα αποδοθεί στο ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών).

Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μέχρι τις 17:00, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους, να παραλάβουν το νούμερό τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο ένα ή και στα δύο αθλήματα. Σε όλους όσους συμμετάσχουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Θα υπάρχει ιατρός αγώνα και Ναυαγοσωστική Κάλυψη.

Ολοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι συμμετέχουν με ευθύνη του γονέα τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων αλλά και μετά, θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης και εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών των αγωνιζομένων αλλά και των συνοδών.

 

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

18:30: Κολύμβηση: όλα τα αγωνίσματα

19:30: Αγώνας δρόμου 5 χλμ.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water. Απλό κολυμβητικό μαγιό, πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κτλ) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες).

Πριν από την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Στην απόσταση των 750μ θα συμμετέχουν αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας καθώς και ενήλικες χωρίς δελτίο αλλά με ιατρική γνωμάτευση.  ΟΧΙ αθλητές αγωνιστικής ομάδας, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο στα 1500μ.

 


 
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

KIDS 9-12 ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΔΕΛΤΙΟ (750μ) μόνο

MEN 1: 13-18

MEN 2: 18-

WOMEN 1: 13-18

WOMEN 2: 18-

 

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Κολύμβηση 750μ – 1500μ: Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10’ προς τη μικρότερη), από την παραλία στον προλιμένα της Καλαμάτας.

Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Η διαδρομή θα είναι τριγωνική, μήκους 750μ. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Στην περίπτωση που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δεν μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει.

 

Αγώνας δρόμου 5 χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι, Ψαρρών, Ευαγγελιστρίας, Θεμιστοκλέους, Σαλαμίνος, δεξιά στον λιμενοβραχίονα, αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο), Ψαρρών, προκυμαία και επιστροφή  στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Η διαδρομή είναι επίπεδη. Θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές του αγώνα δρόμου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

20:15  Απονομές Επάθλων

20:45  Παράσταση Καραγκιόζη με θέμα «Ο καραγκιόζης αιμοδότης»

 


3ος Ορεινός Αγώνας Νυμφαίας – Κανόνι (17 Σεπτεμβρίου 2023)

3rd Olympic Health Run (23 Σεπτεμβρίου 2023)

2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» (21 Οκτωβρίου 2023)

 

Δημοφιλη Αρθρα