fbpx

Δρόμος Θυσίας 198ης Επετείου της Μάχης Ντολμά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Αγώνες 7 χλμ. και 1 χλμ. στο Αιτωλικό

Newsroom
Αιτωλικό

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (11:00) θα διεξαχθεί στο Αιτωλικό ο Δρόμος της 198ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά, με αγώνες 7 χλμ. και 1 χλμ.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2024 το Αιτωλικό γιορτάζει 198 χρόνια από τη μάχη του Ντολμά.

Μία μάχη ενάντια στους Τούρκους που προσπαθούσαν να κατακτήσουν το Μεσολόγγι.

Το Φεβρουάριο του 1826 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου.

Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό.

Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό. Αυτήν την αυτοθυσία των Αιτωλικιωτών τιμούμε κάθε χρόνο ως ένδειξη σεβασμού και παραδειγματισμού στις νέες γενιές του τόπου μας.

O Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Αιτωλικού διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου θυσίας 7km και 1000m.

Εκκίνηση και τερματισμός: Δυτική παραλία Αιτωλικού, μνημείο Αργώ (βλέπε χάρτη διαδρομής εδώ)

Για τη διεξαγωγή του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και της AIMS. Σταθμοί υποστήριξης: Στο δρόμο των 7km θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης (στο σημείο αναστροφής μνημείο Λιακατά 3,5 km) καθώς και στον τερματισμό με εμφιαλωμένο νερό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο Θυσίας 7km πρέπει να είναι γεννημένοι το 2012 ή και νωρίτερα (≥12 ετών).

Βραβεύσεις – έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Οι δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο Θυσίας, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Χρονικό όριο: Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου Θυσίας των 7 km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1 ώρας και 10 λεπτά, για την ολοκλήρωση του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

Ασφάλεια αγωνιζομένων – υγειονομική κάλυψη: Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 2 διαδρομές, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών.

Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.

Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για την δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.


 
 

Αγώνας 1 χλμ.: Παράλληλα με τον δρόμο Θυσίας 7km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου/δυναμικού βάδην 1 km. Στο δρόμο των 1000m, καλούνται να πάρουν μέρος μόνο μαθητές Δημοτικού (6-12 ετών). Η εκκίνηση του δρόμου των 1000m θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Αιτωλικού στις 11:05 ενώ στο ίδιο σημείο θα είναι και ο τερματισμός (βλέπε χάρτη διαδρομής εδώ).

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000m θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Για τον αγώνα 1000m θα απονεμηθούν μετάλλια στον πρώτο/τη, δεύτερο/η και τρίτο/η νικητή της γενικής κατάταξης (ηλικίας 6-12 ετών).

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

ή με φυσική παρουσία στον Μάκη Σαραντάρα: 6977532960

 

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν, ενώ το κόστος της εκδήλωσης θα καλυφθεί από ευγενική χορηγία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον δρόμο Θυσίας των 7 χλμ. και 1 χλμ. λήγει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στις 23:59. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σάββατο 24-02-2024) οι διοργανωτές θα δεχθούν εξαιρετικά περιορισμένες (10-20) δηλώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Σαραντάρα Μάκη τηλ. 6977532960 ή κ. Γερμανό Αλέξανδρο γυμναστήριο Boot camp 6942472388.

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
14:00-18:00: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
09:00-10:30: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δημαρχείο Αιτωλικού
11:00: Εκκίνηση δρόμου Θυσίας 7 χλμ.
11:05: Εκκίνηση δρόμου 1 χλμ.
12:00-12:30: Απονομή επάθλων
13:00: Λήξη αγώνων

 

 

Δημοφιλη Αρθρα