fbpx

19ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος – Λάρισα στις 10 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνες 21 χλμ. και 5 χλμ. στη Θεσσαλία

Newsroom
Ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισα

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί ο 19ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος – Λάρισα «Στέλιος Καντώνιας», με αγώνες 21 χλμ. και 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας), ο Δήμος Τυρνάβου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλίας, με τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του ΣΥΒΑΣ Λάρισας, του ΣΔΥΝ Λάρισας, της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

Πρόκειται για πιστοποιημένο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της IAAF, που διεξάγεται στη διαδρομή Τύρναβος – Λάρισα.

Οι οργανωτές, εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων και το οικογενειακό τους περιβάλλον, προσβλέπουμε και στους ανεξάρτητους δρομείς, ελεύθερους ασκούμενους, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων και μέλη κοινωνικών ομάδων που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

 

Ημιμαραθώνιος (11:00), 18+

Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (Τύρναβος, Αγ. Σοφία, Γιάννουλη, κυκλικός κόμβος ΕΑΚΛ, κυκλικός κόμβος Ν. Σμύρνης, Γεωργιάδου, κόμβος Αγ. Αχίλλειου, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο).

 

5 χλμ. (10:00), 14+

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (Αρχαίο Θέατρο, Βενιζέλου, Πεζογέφυρα Πηνειού, Κηποθέατρο, Αγ. Αικατερίνη, Πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Γέφυρα ΔΕΥΑΛ, πεζόδρομος κοίτης Πηνειού, Καλλιθέας, Βενιζέλου, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας).

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές ανοίγουν σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023. Οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής υποβληθεί μετά την ανωτέρα ημερομηνία δεν θα θεωρείται έγκυρη. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι αιτήσεις για τις δηλώσεις συμμετοχής (για όλους τους αγώνες) θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα www.larissa-dimos.gr.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό e-mail από την διοργανώτρια αρχή, για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά (παρακαλούνται οι χρήστες με λογαριασμό gmail να ελέγχουν και το φάκελο με την “ανεπιθύμητη” αλληλογραφία).

Δεν επιτρέπεται η δήλωση περισσότερων του ενός αγώνα.

 

Κατηγορίες

Ανδρών

1) 18-30

2) 31-40

3) 41-50

4) 51-60

5) 61-70

6) 71+

 

Γυναικών

1) 18-30


 
 

2) 31-40

3) 41-50

4) 51+

Παρακαλούμε τους φίλους δρομείς να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στις αιτήσεις για να διευκολύνεται το έργο της διοργανώτριας αρχής. Οριο συμμετοχών 300 αθλητές για κάθε αγώνα.

ioannina

Ανεφοδιασμός

Θα υπάρχουν στη διαδρομή σταθμοί ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια του Ημιμαραθωνίου ανά 5000μ. Επίσης, σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο όπου θα υπάρχουν νερά, σοκοφρέτες και μπανάνες.

 

Χρονομέτρηση

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης και όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

 

Αποτελέσματα

Μετά τη λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (ανδρών – γυναικών). Στον Ημιμαραθώνιο θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών ανδρών – γυναικών.

Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα του δήμου.

 

Μεταφορά

Για διευκόλυνση των αθλητών, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή και ώρα 09:00 από την κεντρική πλατεία της Λάρισας προς την αφετηρία (κεντρική πλατεία Τυρνάβου). Στις 14:00 περίπου μετά το τέλος του αγώνα και τις απονομές, το λεωφορείο θα εξυπηρετήσει όσους αθλητές το επιθυμούν μεταφέροντάς τους στον Τύρναβο.

 

Επαθλα

– Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους των Ανδρών – Γυναικών στα 21.097,5 μ και στα 5 χιλιομέτρων Ανδρών – Γυναικών .

– Κύπελλο θα δοθεί και στον 1ο κάθε κατηγορίας του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

– Αναμνηστικά μετάλλια και μπλουζάκια θα δοθούν σε όλους τους Συμμετέχοντες.

 

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής

– Οι αριθμοί των αθλητών του ημιμαραθωνίου θα δοθούν δύο (2) ώρες πριν από την εκκίνηση, στην πλατεία του Τυρνάβου.

– Οι αριθμοί των αθλητών 5 χιλιομέτρων θα δοθούν Παρασκευή 8 Δεκεμεβρίου 2023 (10.00-14.00) στα γραφεία του τμήματος Αθλητισμού, (Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο,1ος όροφος).

 

Μέτρα ασφαλείας

Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα