fbpx

1ο Amira Run Experience στις 15 Οκτωβρίου 2023

Αγώνες 21 χλμ., 10 χλμ. και 5 χλμ. στο Amira Luxury Resort στο Ρέθυμνο

by Newsroom

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο το 1ο Amira Run Experience με αγώνες 21 χλμ. (08:00), 10 χλμ. (08:30) και 5 χλμ. (08:40).

Τον αγώνα διοργανώνει το ξενοδοχείο Amira Luxury Resort και περιλαμβάνει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες.

Δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν την αθλητική και κοινωνική εκδήλωση που σκοπός της είναι η προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος καθώς και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου.

Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε δυναμικό δρομικό παρών και να στείλουμε το μήνυμα για την ωφέλεια και το καλό της υγείας όλων μας μέσω της άσκησης!

Θα υπάρξει σε ετοιμότητα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Νομού Ρεθύμνου, καθώς και γιατρός για όποιον χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

 

Διαδρομές

Η διαδρομή του αγώνα είναι σχεδιασμένη να ξεκινάει και να τελειώνει μπροστά από το ξενοδοχείο Amira luxury resort. Η διαδρομή έχει μήκος 21 χιλιόμετρα, 10 και 5 χιλιόμετρα τρεξίματος και μικρή υψομετρική διαφορά.

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα των 21 χιλιομέτρων είναι 2 ώρες και 45 λεπτά.

Για τα 21 χλμ. η πορεία που ακολουθείτε μετά την εκκίνηση από το ξενοδοχείο είναι ανατολικά προς την περιοχή Σκαλέτα και συνεχίζει προς τα χωριά ΠΡΙΝΟΣ – ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑ – ΒΙΡΑΝ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΑΣΤΕΡΙ – ΠΑΓΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΛΟΥΤΡΑ – ΠΗΓΗ- ΑΔΕΛΕ – ΑΔΕΛΙΑΝΟΣ – ΚΑΜΠΟΣ και τερματισμός στο ξενοδοχείο.

Στα 21,1 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Στα 10 χιλιόμετρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και στα 5 χιλιόμετρα όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος την ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η υποβολή της δήλωσης όλων των αγώνων θα γίνεται αποκλειστικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής που έχει αναρτηθεί.

 

Ιατρικές εξετάσεις

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του βούληση και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους.

Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Όλοι οι αθλητές-τριες με την εγγραφή τους αποδέχονται τους όρους της διοργάνωσης και είναι υπεύθυνοι για την Υγείας τους και ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς. Στην περίπτωση ανηλίκου θα χρειαστεί υπεύθυνη δήλωση με υπογραφή του γονέα/κηδεμόνα όπου θα συναινεί στη συμμετοχή του στον αγώνα.

 

Επαθλα

Θα υπάρξει απονομή των Γενικών Κατατάξεων στις διαδρομές 21 km, 10 km και 5 km.

Επίσης, απονομή των ηλικιακών κατηγοριών στη διαδρομή των 21km ως εξής. Εως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών και 60+.

Σε όλες τις παραπάνω απονομές θα υπάρχουν αντίστοιχα σε Ανδρών και Γυναικών.

Θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν σε όλες τις κατηγορίες.

 

Ιματισμός

Tο αργότερο 30′ πριν την εκκίνηση οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τους σάκους, με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

 

Υγειονομική κάλυψη

Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες αναζήτησης και διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Σε κάθε σημείο ελέγχου και στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές – Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

amira experience

Γενικές διατάξεις

– Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής.

– Κάθε αθλητής – αθλήτρια θα λαμβάνει έναν προσωπικό αριθμό, ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

– Οι αριθμοί είναι προσωπικοί και η χρήση του αριθμού θα γίνει μόνο στο αγώνισμα για το οποίο έχει υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

– Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους μέχρι και την γραμμή τερματισμού.

– Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

– Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

– Η χρονομέτρηση του αγώνα δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ., 21 χλμ. θα γίνει ηλεκτρονικά με chip εγγραφής ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής.

– Δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού.

– Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσβατα σημεία. Για την χιλιομετρική ενημέρωση των αθλητών θα υπάρχουν πινακίδες ένδειξης ανά 1 χιλ.

– Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν ανά 2,5 χλμ. για την διαδρομή μέχρι τα 10χλμ και ανά 3χλμ στην συνέχεια , όπου θα προσφέρεται νερό , μπανάνα, ισοτονικό, τζελάκι ανάλογα το χιλιόμετρο.

– Σημειώνεται ότι μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας στα 50μ. θα υπάρχει κάδος απορριμμάτων.

– Στον αγώνα των 5000μ. θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο ήμισυ της διαδρομής με νερό.

 

Παροχές

– Pasta party για όλους τους συμμετέχοντες το απόγευμα του Σαββάτου 18:00-20:00 σε χώρο του ξενοδοχείου (κατόπιν επιβεβαίωσης συμμετοχής)

– Για τους δρομείς του δρόμου 21.000μ , μετά τον τερματισμό τους θα διατίθενται κρεβάτια μασάζ με το προσωπικό από το Spa του ξενοδοχείου στη διάθεσή τους.

– Οι απονομές θα γίνουν περίπου στις 12:00 στον χώρο του ξενοδοχείου ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει κέρασμα από την διεύθυνση.

 

Κόστος συμμετοχής

21 χλμ.: 15€

10 χλμ.: 10€

5 χλμ.: 10€

Στο αντίτιμο συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται σακίδιο με αναμνηστική μπλούζα- καπέλο-ηλεκτρονική χρονομέτρηση και το αναμνηστικό μετάλλιο.

Το αντίτιμο συμμετοχής για τον αγώνα θα καταβάλλεται στον παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα 258-0143-2359 IBAN: GR820 1102 5800 0002 5801 4323 59

Δικαιούχος: ΑΡΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το Ονομα & Επώνυμο. Τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη / αθλητή. Έγκυρη πληρωμή θεωρείται μόνο αυτή που θα εμφανιστεί ολόκληρο το ποσό.

Όσοι αθλητές (με εξοφλημένη συμμετοχή) δεν παρουσιαστούν την ημέρα του αγώνα για διαπίστευση θα λάβουν τα αναμνηστικά τους με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Να επισημανθεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του αγώνα, αφού το σύνολο των εσόδων θα προσφερθεί για την ενίσχυση κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών και αποτελεί σημαντικό κομμάτι του σχεδίου δράσης της κοινωνικής πολιτικής του ξενοδοχείου.

Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα λόγω έντονων καιρικών συνθηκών ή άλλης αιτίας η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταφέρει τον αγώνα σε άλλη ημερομηνία.

 

Γραμματεία

Ωρες λειτουργίας γραμματείας 08:00-20:00 (14 Οκτωβρίου 2023) και 06:00-07:30 (15 Οκτωβρίου 2023).

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα κλείσουν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στις 12:00.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και όσοι θα βρίσκονται από το Σάββατο στην περιοχή του Ρεθύμνου να παραλάβουν τους αριθμούς τους από την γραμματεία της εκδήλωσης ώστε να διευκολυνθούν εκείνοι που θα βρεθούν αποκλειστικά την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα.

Πάρκινγκ: Υπάρχει αρκετός χώρος παρκινγκ του ξενοδοχείου σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την εκκίνηση/τερματισμό για να εξυπηρετήσει όλους τους συμμετέχοντες.

 

Επικοινωνία, Τύπος, Ενημέρωση, Φωτογραφίες

Η Διεύθυνση του ξενοδοχείου είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού.

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για το πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας στο Facebook.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα