fbpx

1ος Αγώνας Δρύοπες Run στις 28 Απριλίου 2024

Αγώνας 10 χλμ. στην Ανω Καλεντίνη Αρτας

Newsroom
ioannina

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 (11:00) θα διεξαχθεί στην Ανω Καλεντίνη Αρτας ο 1ος Αγώνας Δρόμου Δρύοπες Run, απόστασης 10 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο δήμος Γ. Καραϊσκάκη και ο Σύλλογος Δρομέων Αρτας.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Πανάγου Λάμπρου, ο οποίος αγωνιζόταν σε μαραθωνίους και υπεραποστάσεις.

Ηταν από του πρώτους αθλητές στην Ηπειρο που ασχολήθηκε με το τρέξιμο και ενέπνευσε και άλλους να μπουν στον χώρο του αθλητισμού. Ο Λάμπρος ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Αρτας.

 

Διαδρομή

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Ανω Καλεντίνης (31 χλμ. από την Αρτα).

Με αφετηρία την πλατεία, κατευθυνόμαστε με κατεύθυνση προς τη Τ.Κ. Διχομοίρι σε ασφάλτινη διαδρομή.

Στο ύψος της περιοχής Λεύκας στο Διχομοίρι που είναι τα 5 χλμ. κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε στην πλατεία της Ανω Καλεντίνης.

Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από πέτρινα γεφύρια (Γέφυρα Βρατσίστας), βρύσες και σημεία φυσικού κάλλους.

 

Χρονικό όριο τερματισμού

Εκατόν είκοσι λεπτά (120’) από την εκκίνηση. Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης

 

Κόστος συμμετοχής

Ο αγώνας είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Ολοι οι δρομείς θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και μπλούζα του αγώνα.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Θα γίνονται με δύο εναλλακτικούς τρόπους:

1) Ηλεκτρονικά εδώ

2) Μέσω χειρόγραφης αίτησης, την οποία θα καταθέσετε στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών των 150 ατόμων.

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων – περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό e-mail από τη γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Η παραλαβή του αριθμού θα γίνει από τον χώρο της εκκίνησης.

 

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, απαιτείται Υπεύθυνη δήλωση και πρέπει να συνοδεύεται από τον γονέα/κηδεµόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

 

Διανοµή Αθλητικού Υλικού

Η διανομή αθλητικού υλικού, θα γίνεται στην κεντρική πλατεία της Ανω Καλεντίνης την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 από 09:00 έως 11:00 και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τη διοργανώτρια αρχή.

Η διοργανώτρια αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιµατισµού των δροµέων για την ημέρα του αγώνα.

 


 
 

Κανονισµοί

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

 

Τροποποίηση διαδροµών και κανονισµών – διαδικασιών

Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

 

Χρονοµέτρηση – Αριθµός Συµµετοχής

Ο Αγώνας Δρόμου δεν θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονικό σύστημα Χρονομέτρησης.

Δρύοπες Run

Υγειονοµική κάλυψη

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη.

Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη καθώς και ασθενοφόρο με απινιδωτή.

 

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα

Στον Αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας – υποστήριξης στην αφετηρία στα πέντε (5) χλμ και στον τερματισμό.

Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα , καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στον ενδιάμεσο Σταθμό Υποστήριξης.

 

Επαθλα – Απονοµές

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης.

 

Αποτελέσµατα

Τα επίσηµα αποτελέσµατα θα ανακοινωθούν στην σελίδα facebook: Δρυοπες Run

 

Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού.

Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

 

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

 

Επικοινωνία

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου syllogosdromeonartas@gmail.com

Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε το Facebook.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα διοργάνωσης του αγώνα στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: Πανάγος Φώτιος 6972468358 και Μακρής Θεόδωρος, πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Αρτας, 6972851848.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα