fbpx

1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Ανδρίτσαινας στις 19 Μαΐου 2024

Αγώνες 14 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. στην Ηλεία

Newsroom
Ioannina

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 διοργανώνεται ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Ανδρίτσαινας, με διαδρομές 14 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ.

Η εκκίνηση δίνεται από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και ο τερματισμός είναι στην Ανδρίτσαινα.

Η διαδρομή είναι ως επί το πλείστον με ήπια κατηφορική κλίση. Οι δρομείς θα περάσουν από σημεία μεγάλης φυσικής ομορφιάς σε αυτή την ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου, τερματίζοντας στην κεντρική πλατεία της Ανδρίτσαινας.

 

14 χλμ. (09:00)

Επαρχιακός δρόμος με εκκίνηση τον Ναού Επικούριου Απόλλωνα και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας. Θα υπάρχουν τρείς σταθμοί υδροδοσίας: 4ο, 8ο, 11ο.

 

5 χλμ. (09:30)

Επαρχιακός δρόμος με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας. Θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στο μέσο της διαδρομής.

 

1 χλμ. για παιδιά (11:00)

Κεντρικός δρόμος Ανδρίτσαινας με έναρξη την Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας, κατεύθυνση και αναστροφή στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας.

 

Δικαίωμα Συμμετοχής

– Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 14 χλμ. έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Στον αγώνα 1 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

– Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον αγώνα.

– Σε κάθε περίπτωση οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολών των όρων συμμετοχής.

 

Απονομές

– Τρεις πρώτοι της γενικής
– Στα 14 χλμ. και στα 5 χλμ. θα υπάρχουν και οι κατηγορίες: 18-29, 30-39, 40-49,50-59, 60+
– Στη διαδρομή του 1 χλμ. θα γίνουν απονομές στους 3 πρώτους (αγόρια / κορίτσια)
– Οι τελετές των απονομών θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία Ανδρίτσαινας στις 12:00.
– Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Κόστος εγγραφής

14 χλμ.: 10€
5 χλμ.: 5€
1 χλμ.: Δωρεάν

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η πλατφόρμα θα κλείσει την Τρίτη 14 Μαΐου 2024. Σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνουν εγγραφές και στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

 

Παροχές

– Αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία, αναμνηστικό μετάλλιο, μπλούζα, νερό, μπανάνα.

Για την παραλαβή της απόδειξης πληρωμής εκτός από το ονοματεπώνυμο του δρομέα θα χρειαστεί το ΑΦΜ και η διεύθυνση κατοικίας. Σε περιπτώσεις ανήλικων θα μπουν τα στοιχεία του γονέα.

1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Ανδρίτσαινας

Παραλαβή πακέτου

Η γραμματεία της διοργάνωσης και η παράδοση του πακέτου συμμετοχής των συμμετεχόντων θα γίνει δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας.

Η γραμματεία θα λειτουργήσει την ημέρα του αγώνα Κυριακή 19 Μαΐου 2024, 07:00-10:30. Την παραμονή του αγώνα, Σάββατο 18 Μαΐου 2024, για όποιον επιθυμεί, θα μπορεί να γίνει παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από το ΚΑΠΗ Κρεστένων τις ώρες 10:00-14:00.

Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα γίνεται αυτοπροσώπως με την επίδειξη αποδεικτικού ταυτότητας ή του επίσημου email της διοργάνωσης.


 
 

Παραλαβή μπορεί να γίνει και για λογαριασμό τρίτου με την επίδειξη του αντίστοιχου email επιβεβαίωσης σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Γραμματείας – Κέντρου Εγγραφών, οι ανήλικοι δρομείς θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 12 ετών) ή υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον αγώνα 1 χλμ. θα πρέπει να προσέρχονται με τον κηδεμόνα τους.

 

Προσέλευση Δρομέων – Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Ολοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο αφετηρίας του αγώνα τους τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων στη Γραμματεία του Αγώνα.

Για τη διαδρομή των 14 χλμ. δύναται η δυνατότητα στους δρομείς να μεταφερθούν από την Ανδρίτσαινα στον Επικούριο Απόλλωνα με λεωφορεία της διοργάνωσης. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν περίπου στις 08:00 από την Ανδρίτσαινα για τον Επικούριο Απόλλωνα. Εκεί θα υπάρχει και όχημα φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων.

Στα προσωπικά σας αντικείμενα προτείνετε να μην αφήσετε αντικείμενα αξίας καθώς και χρήματα. Δεν θα καλύψει τυχών απώλειες η διοργάνωση.

 

Ιατρική κάλυψη

– Θα υπάρχει γιατρός αγώνα
– Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη
– Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου
– Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να έχουν ιατρική βεβαίωση σχετικά με την ικανότητά συμμετοχής σε αθλητική δραστηριότητα
– Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους

 

Χιλιομετρικές ενδείξεις

Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

 

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνων

– Για τον αγώνα 14 χλμ. το όριο είναι 2,15 ώρες και θα υπάρχει «πόρτα» στους δρομείς που δεν έχουν περάσει τον δεύτερο σταθμό υδροδοσίας (το 8ο χλμ.) στα 80 λεπτά. Θα υπάρχει λεωφορείο για τη διαδικασία αυτή
– Για τον αγώνα 5 χλμ. το όριο είναι τα 60 λεπτά
– Για τον αγώνα 1 χλμ. το όριο είναι τα 20 λεπτά
Προσοχή: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη.

 

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων καθώς και τον υπολογισμό και δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:
– Αγώνας Δρόμου 14 χλμ: στην εκκίνηση και στον τερματισμό
– Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: στην εκκίνηση, στo σημείο αναστροφής και στον τερματισμό
– Αγώνας Δρόμου 1 χλμ: στην εκκίνηση, στo σημείο αναστροφής και στον τερματισμό

Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

 

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο. Δίνεται η δυνατότητα σε  όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την ανακοίνωσή τους.

 

Κανονισμοί

Απαγορεύεται οποιαδήποτε «εξωτερική» βοήθεια ή συνοδεία κατά τη διάρκεια του αγώνα στους συμμετέχοντες δρομείς από συνοδούς με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.

 

Οροι συμμετοχής

Όλοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι:
– έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιείςγια να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα.
– αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή στον αγώνα, όπως πτώσεις, κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση, αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος.
– παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι ταπαραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό, τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.

Επίσης:
– Οι συμμετέχοντες δίνουν την έγκρισή τους στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες τους ή βίντεο από τον αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.
– Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους.
– Δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής σε περίπτωση που κάποιος δρομέας επιθυμεί να ακυρώσει την εγγραφή- πληρωμή του.
– Σε περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης οι συμμετοχές θα μεταφερθούν για την νέα ημερομηνία που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή, σε περίπτωση που δεν οριστεί νέα ημερομηνία θα γίνει επιστροφή του κόστους συμμετοχής.
– Οι συμμετέχοντες δρομείς οφείλουν να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής που τους έχει δοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, στο μπροστινό μέρος του στήθους τους ή του σορτς για να είναι εύκολα ορατό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τον αγώνα.
– Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής ή άλλων στοιχείων της προκήρυξης χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, αφού όμως προβούν στη σχετική ανακοίνωση.
– Τέλος, λόγω εποχής, προτείνεται οι δρομείς της μεγάλης κυρίως διαδρομής να κάνουν χρήση καπέλου.

 

Πληροφορίες

Μοσχοπούλου Μαρία 6906698625
Τριαντόπουλος Χαράλαμπος 2625360033 (08:00-14:00)
Τσουτσάνης Κωνσταντίνος 6972271893

 

 

Δημοφιλη Αρθρα