fbpx

24ος Αγώνας Δρόμου Εμμανουήλ Παππά στις 3 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνες 17 χλμ., 1,2 χλμ. και 600μ. στον δήμο που βρίσκεται 15 χλμ. ανατολικά των Σερρών

Newsroom
24ος Αγώνας Δρόμου Εμμανουήλ Παππά

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί ο 24ος Αγώνας Δρόμου Εμμανουήλ Παππά, με αγώνες 17 χλμ., 1,2 χλμ. και 600μ.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά Σερρών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμή του ομώνυμου ήρωα του 1821, προκηρύσσουν τον 24ο αγώνα δρόμου Εμ. Παππά απόστασης 17.000μ. σε δημόσια οδό με παράλληλο αγώνα δρόμου 1.200 μ. για μαθητές Γυμνασίων και 600 μ. για μαθητές Δημοτικών σχολείων, με τους παρακάτω όρους:

 

17 χλμ. (10:45)

Αφετηρία: Πλατεία Ελευθερίας Σερρών

Τερματισμός: Κοινότητα Εμμανουήλ Παππά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 17.000μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ – ΟΡΦΕΩΣ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Δ. ΜΑΡΟΥΛΗ – Α. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ – ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ -ΔΡΑΜΑΣ – Ν. ΣΟΥΛΙ – ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ – ΕΜ. ΠΑΠΠΑΣ

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ: ΣΕΡΡΕΣ 60μ – Ν. ΣΟΥΛΙ 156μ. – ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑ 314μ – ΕΜ. ΠΑΠΠΑΣ 252μ.

 

1,2 χλμ. για μαθητές Γυμνασίων 11:00

Αφετηρία: Στα 15.800 μέτρα της διαδρομής του αγώνα των 17.000μ. μετά το Αγιο Πνεύμα προς Εμ. Παππά όπου θα υπάρχει σχετική ένδειξη.

Τερματισμός: Κοινότητα Εμμανουήλ Παππά

 

600μ. για μαθητές δημοτικών σχολείων (11:00)

Αφετηρία: Στα 16.400 μέτρα της διαδρομής μετά το Αγιο Πνεύμα όπου θα υπάρχει σχετική ένδειξη

Τερματισμός: Κοινότητα Εμμανουήλ Παππά

Πληροφορίες για τους μαθητικούς αγώνες: Σπανουδάκη Στέλλα (6974900229)

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα των 17.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι και όσες έχουν γεννηθεί το 2006 και μεγαλύτεροι/ες για τον αγώνα των 1200 μ οι μαθητές Γυμνασίων και για τα 600 μ. οι μαθητές Δημοτικών σχολείων.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Στους (3) πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια.

Στους πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα.

24ος Αγώνας Δρόμου Εμμανουήλ Παππά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 17.000μ. θα γίνονται την Κυριακή το πρωί από τις 08:30 έως 10:00 στη πλατεία Ελευθερίας.

Για τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων οι εγγραφές θα γίνονται στους αντίστοιχους χώρους της εκκίνησης τους μία ώρα νωρίτερα.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι συμμετέχοντες- δρομείς θα αγωνισθούν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα παρέχεται εμφιαλωμένο νερό στους υγειονομικούς σταθμούς σε κάθε χωριό και στον τερματισμό.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με χρονόμετρο χειρός.

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον δρόμο 17000 μ. είναι 2 ώρες (ώρα 12.45). Για τον δρόμο των Δημοτικών και Γυμνασίων δεν υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού.

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του αγώνα με δική τους ευθύνη, ενώ η επιστροφή μετά τον τερματισμό στις Σέρρες θα γίνει με λεωφορεία του Δήμου.

 

ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται ατομικά (τρέξιμο, ασκήσεις ευλυγισίας, κλπ) μέσα στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η τσάντα με τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, πρέπει να έχει παραδοθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα (δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 10.15 πμ.

Η παράδοση γίνεται μόνο στο λεωφορείο στην περιοχή εκκίνησης.

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, δηλαδή στις 10:30, όλοι οι δρομείς πρέπει να έχουν πάρει θέση στον χώρο εκκίνησης.

Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή της εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης 2020 – 2021 καθώς και του ΣΕΓΑΣ. Οι κριτές και η Ελλανόδικος επιτροπή μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό ή οπτικό υλικό.

Ο,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη του αγώνα, σύμφωνα με τους Κανονισμούς.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής

 

ΓΕΝΙΚΑ

Κάθε αθλητής-τρια θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας.

Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι αριθμοί συμμετοχής είναι προσωπικοί. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Ολοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο από το χώρο τερματισμού παραλαμβάνοντας αναμνηστικό μετάλλιο και εμφιαλωμένο νερό και ό,τι άλλο προσφερθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας θα έχει κάλυψη από γιατρό, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και υποστήριξη από εθελοντές του ΕΕΣ

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Οργανωτικός Εκπρόσωπος της διοργάνωσης ορίζεται ο κ. Πάνου Γεώργιος, Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Εμ. Παπά. τηλ: 6992337262

Τεχνικός Υπεύθυνος της διοργάνωσης ορίζεται ο Τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. Μωυσιάδης Αναστάσιος.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα