fbpx

24ος Μπιζάνιος Δρόμος στις 18 Φεβρουαρίου 2024

Αγώνας 11,5 χλμ. στα Ιωάννινα

Newsroom
24ος Μπιζάνιος Δρόμος

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα ο 24ος Μπιζάνιος Δρόμος, απόστασης 11,5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων», «Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων» και «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων».

Η αφετηρία είναι στο Μπιζάνι (Εθνική οδός Ιωαννίνων Αθηνών), στο Hρώο των Μπιζανομάχων, και ο τερματισμός στην Πλατεία Πύρρου στα Ιωάννινα.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Μπιζάνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Για όσους είναι κάτω από τα 18 και επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Μπιζάνιο Δρόμο, απαιτείται η κατάθεση της έγγραφης συγκατάθεσης του κηδεμόνα.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

ή αυτοπροσώπως στα γραφεία της Διεύθυνσης Νεολαίας & Αθλησης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2. Τηλέφωνα: 2651083940 (εσωτερικό 162). Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Παρασκευή, 09:0014:30

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
Α) Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και
Β) Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Προσοχή: Οι συμμετέχοντες πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα υποβληθεί γι’ αυτούς και δεύτερη δήλωση από άλλο πρόσωπο/σύλλογο/ομάδα, για να αποφευχθεί τυχόν πρόβλημα με διπλοεγγραφές, καθώς υπάρχει αυστηρός περιορισμός στον αριθμό των συμμετοχών (800 αθλητές/τριες).

Για τους αθλητές των σωματείων: Τις δηλώσεις πρέπει να υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του σωματείου.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στις 23:59.

 

Βραβεύσεις

Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια του Μπιζάνιου Δρόμου. Μετάλλιο 1ης, 2ης, 3ης νίκης απονέμεται στους τρεις πρώτους αθλητές και στις τρεις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του τερματισμού με το πέρας του αγώνα και ώρα 12:15.

24ος Μπιζάνιος Δρόμος

Μεταφορά στο Μπιζάνι

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους δρομείς που συμμετέχουν στον Μπιζάνιο με λεωφορεία, από το κέντρο της πόλης στον χώρο της Αφετηρίας.


 
 

Οι δρομείς που επιθυμούν τη μεταφορά τους με τα λεωφορεία θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν στη δήλωση συμμετοχής.

Ωρα αναχώρησης λεωφορείων: 09:00

Σημείο αναχώρησης: Δωδώνης 6 (στην Ακαδημία)

 

Παραλαβή συμμετοχής

Οι αθλητές θα παραλαμβάνουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης στις παρακάτω μέρες και ώρες:

– Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, 10:00-14:00
– Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, 09:00-14:00
– Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, 09:00-14:00
– Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, 09:00-12:00

Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής κάθε δρομέα είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας (ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου, πχ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κλπ).

Φύλαξη ιματισμού: Οι δρομείς μπορούν να αναζητήσουν στο χώρο του τερματισμού, το σημείο που θα βρίσκονται τα προσωπικά τους αντικείμενα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας.

Ανεφοδιασμός: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 2 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, στο 6ο χλμ. και στον τερματισμό.

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μπιζάνιο Δρόμο είναι μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα μέχρι τις 12.00).

Σημείωση: Για τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν μετά τις 12.00 δε θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Περισυλλογή Δρομέων: Αυτοκίνητο της οργανωτικής επιτροπής με εθελοντές Σαμαρείτες θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν και να τους επιστρέψει στον τερματισμό. Εάν κάποιος δρομέας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τερματίσει απ’ αυτόν που προβλέπεται στην προκήρυξη, μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει μέχρι να ολοκληρώσει τον αγώνα, με αποκλειστικά δική του ευθύνη

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργάσιμων ημερών.

Ολοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό παραλαμβάνουν το αναμνηστικό μετάλλιο, παραδίδουν το Chip Χρονομέτρησης και οδηγούνται προς την έξοδο σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών. Η μη παράδοση του Chip Χρονομέτρησης συνεπάγεται μη αναγραφή στα επίσημα αποτελέσματα.

O Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Θωμάς Μπέγκας
Δήμαρχος Ιωαννίνων

 

 

Δημοφιλη Αρθρα