fbpx

2ο Christmas Run Τρίπολης στις 17 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. στην Τρίπολη

Newsroom
2ο Christmas Run Τρίπολης

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στην Τρίπολη το 2ο Christmas Run Τρίπολης (09:45), με αγώνες 10 χλμ. (09:45), 5 χλμ. (10:00) και 1 χλμ. (10:15).

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Γ.Σ. Αρκαδίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης.

 

10 χλμ. και 5 χλμ.

Εκκίνηση από την Πλατεία Αρεως Τρίπολης.

Η διαδρομή αποτελείται από ασφάλτινο δρόμο χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές. Για να δείτε τους χάρτες των διαδρομών πατήστε εδώ.

Σήμανση και χιλιομετρικοί δείκτες θα υπάρχουν ανά χιλιόμετρο κατά μήκος της διαδρομής με άσπρο χρώμα. Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν κόκκινες κορδέλες σήμανσης.

Κατηγορίες: ΑΝΔΡΕΣ: Γενική, 16-19, 20-39, 40-59, 60 ετών και άνω. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Γενική, 16-19, 20-39, 40-59, 60 ετών και άνω.

Επαθλα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν μετάλλιο και οι πρώτοι νικητές Κύπελλο.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα των 10km μπορούν να συμμετέχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους αγώνες δρόμου.

Στον αγώνα των 5km δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές γυμνασίου (12-15 ετών) καθώς και γυναίκες/άνδρες >15 ετών. Ο αγώνας των 1000m είναι μόνο για μαθητές Δημοτικού (6-11 ετών).

Υδροδοσία: Θα υπάρχουν 2 σταθμοί υδροδοσίας. Ο πρώτος θα είναι στο Αλσος Αγίου Γεωργίου (3,5 klm) και ο δεύτερος στην Εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου (περίπου στο 7ο klm λίγο πριν το ΔΑΚ Τρίπολης).

Χρονικό όριο τερματισμού: Το χρονικό όριο τερματισμού για τον δρόμο των 10 και 5km είναι 1h:30min και 60min αντίστοιχα.

 

Δρόμος 1 χλμ.

Οι αθλητές που έχουν γεννηθεί το 2012 – 2017 θα συμμετέχουν στον αγώνα 1000μ. όπου θα ξεκινήσει από την αψίδα του αγώνα μπροστά από τα Δικαστήρια Τρίπολης, θα στρίψουν αριστερά στην οδό Ιωσήφ Ανδρούσης, αριστερά στην Καλαβρύτων και αριστερά στην Δεληγιάννη, πάλι αριστερά στην Τάσου Σεχιώτη και θα τερματίσουν στην αψίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές – τριες θα πρέπει να εξεταστούν με ευθύνη των γονέων τους, για να διαπιστωθεί η καλή τους υγεία, για ακίνδυνη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι γονείς/ κηδεμόνες θα πρέπει να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι το παιδί τους είναι υγιές και ότι συναινούν για τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Δήλωση συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών των μικρών ηλικιών για τον αγώνα των 1.000 μέτρων, θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της διοργάνωσης, μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Επαθλα: Στον αγώνα των 1.000 μέτρων, θα είναι μία κατηγορία για τα αγόρια και μία για τα κορίτσια και όλοι οι αθλητές – τριες θα πάρουν μετάλλιο του αγώνα. Το πρώτο αγόρι και το πρώτο κορίτσι θα λάβουν Κύπελλο ενώ οι τρεις πρώτοι θα λάβουν τιμητικό μετάλλιο.

2ο Christmas Run Τρίπολης

Γραμματεία: Η γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών του αγώνα, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στην Πλατεία Αρεως (δίπλα από τον χώρο εκκίνησης) 2 ώρες πριν την εκκίνηση (08:00).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές (πλην των αθλητών που θα συμμετέχουν στα 1000μ.).

 

Κόστος συμμετοχής

10 χλμ., 5 χλμ.: 7€

1 χλμ.: Δωρεάν

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023.


 
 

Κατάθεση ποσού συμμετοχής: Τράπεζα ΕUROBANK – IBAN: GR9502606680000910200146531 δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι έχουν καταθέσει το ποσό συμμετοχής, μέχρι και την Τετάρτη 13/12/2023.

 

Αίθουσα κλήσης

Α) Οι μαθητές – μαθήτριες που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. πρέπει να προσκομίσουν στην αίθουσα κλήσης:

1) Αποδεικτικό έγγραφο της ηλικίας τους

2) Ιατρική βεβαίωση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες χωρίς κίνδυνο της υγείας τους ή το Ατομικό Δελτίο Υγειάς Μαθητή «Α.Δ.Υ.Μ.» ή κάρτα υγείας αθλητή άλλου αθλήματος (τα πιστοποιητικά υγείας ισχύουν για ένα έτος από την έκδοσή τους).

Β) Οι ενήλικοι ανεξάρτητοι δρομείς που δεν έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να προσκομίσουν στην αίθουσα κλήσης:

1) Αποδεικτικό έγγραφο της ηλικίας τους

2) Υπεύθυνη δήλωση ότι: «έχουν εξεταστεί από ιατρό, είναι υγιείς και συμμετέχουν με αποκλειστική δική τους ευθύνη και ότι οι διοργανωτές δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για ότι τους συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικής εξέτασης».

Γ) Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν όλα τα παραπάνω που αναφέρονται στις παραγράφους Α και Β και δεν θα επιτρέπουν σε κανένα συμμετέχοντα να συμμετέχει, που δεν προσκομίζει τα παραπάνω.

Ασφάλεια δρομέων: Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνηση κατά τη διάρκεια της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν ώστε να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, όποιοι αντιληφθούν το περιστατικό θα πρέπει να ειδοποιήσουν άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και τους Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή.

Επαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες (ανά κατηγορία). Στο τέλος του αγώνα θα δοθεί σε κάθε συμμετέχοντα αναμνηστικό μπλουζάκι. Οι διοργανωτές θα παρέχουν στους συμμετέχοντες Πλούσιος μπουφές με τοπικά προϊόντα θα υπάρξει στο χώρο του τερματισμού.

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα των αγώνων θα ανακοινωθούν www.ftt.gr όπως και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τον αγώνα και την τοποθεσία που θα τελεστεί αυτός.

Τεχνικός Υπεύθυνος: Τεχνικός υπεύθυνος των αγώνων ορίζεται ο κος Τριανταφυλλόπουλος Σπύρος.

 

Γενικές διατάξεις

– Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.

– Οι δρομείς που δεν θα περάσουν μέσα από την αψίδα του τερματισμού, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα.

– Εκπρόσωποι, προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να μην συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

– Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ 2023.

– Στους αγώνες, ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς 2023.

Πληροφορίες – Επικοινωνία: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6932535498 (Μπόρα Ανδρομάχη) και 6978331981 (Βινατσέλας Κώστας).

 

Δωρεάν μετακίνηση από Αθήνα

Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει δωρεάν πούλμαν από την Αθήνα, με στάση σε Ελευσίνα και Κόρινθο. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 06:00 της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023 από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, με επιστροφή στις 17:00. Συμμετοχή για το πούλμαν στο τηλέφωνο 6932535498 (Μάχη Δημογέροντα).

 

Ο Πρόεδρος Βινατσέλας Κώστας
Η Γραμματέας Μπόρα Ανδρομάχη

 

 

Δημοφιλη Αρθρα