fbpx

2ος Φλυγόνιος Δρόμος το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Αγώνες 10 χλμ. και 5 χλμ. στο Κυριάκι Βοιωτίας

Newsroom
Ioannina

Ο προγραμματισμένος για την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 2ος Φλυγόνιος Δρόμος στο Κυριάκι Βοιωτίας, με αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ., θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 694 652 2272.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριακίου, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Κολυμβητικό Ομιλο Λιβαδειάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Λεβαδέων, της Κοινότητας Κυριακίου και της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς ΕλλάδαςΕύβοιας, και με την συμμετοχή της Ελληνικής Ενωσης Ερευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων των κατοίκων της περιοχής μας, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του χωριού μας.

Αφετηρία και τερματισμός η πλατεία Αγίου Νικολάου.

10 χλμ. (18:30)

Εκκίνηση από την πλατεία Αγίου Νικολάου σε υψόμετρο 775 μέτρα, ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς «Στείρι», με τα πρώτα 1100 μέτρα να είναι κατηφορικά και φθάνοντας στην έξοδο του χωριού στρίβουμε αριστερά στην περιφερειακή οδό, με τη διαδρομή να είναι συνεχώς ευθεία για άλλα 1100 μέτρα. Μετά τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση, ακολουθούμε την πορεία προς Παναγία Καλαμιώτισσα για 700 μέτρα με ανηφόρα μέτριας δυσκολίας με 40 μέτρα θετική υψομετρική. Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή για 700 μέτρα και στη  διασταύρωση προς «Αρβανίτσα» στρίβουμε αριστερά, μπαίνοντας στην είσοδο του χωριού, διασχίζοντας την πλατεία Τιμίου Προδρόμου και περνώντας από τον κεντρικό δρόμο του χωριού φτάνουμε στο χώρο της εκκίνησης. Επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδρομή για δεύτερη φορά συμπληρώνουμε τα 10.000 μέτρα και τερματίζουμε στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

5 χλμ. (18:40)

Εκκίνηση από την πλατεία Αγίου Νικολάου σε υψόμετρο 775 μέτρα, ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς «Στείρι» με τα πρώτα 1100 μέτρα να είναι κατηφορικά και φθάνοντας στην έξοδο του χωριού στρίβουμε αριστερά στην περιφερειακή οδό με τη διαδρομή να είναι συνεχώς ευθεία για άλλα 1100 μέτρα. Μετά τον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση, ακολουθούμε την πορεία προς Παναγία Καλαμιώτισσα για 700 μέτρα με ανηφόρα μέτριας δυσκολίας με 40 μέτρα θετική υψομετρική. Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή για 700 μέτρα και στη διασταύρωση προς «Αρβανίτσα» στρίβουμε αριστερά, μπαίνοντας στην είσοδο του χωριού, διασχίζοντας την πλατεία Τιμίου Προδρόμου και περνώντας από τον κεντρικό δρόμο του χωριού τερματίζουμε στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

1 χλμ. (18:15)

Εκκίνηση από τον κόμβο του περιφερειακού δρόμου προς «Στείρι» και ακολουθώντας την κεντρική είσοδο του χωριού τερματίζουμε στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Σημείωση: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα γίνει από την εταιρεία Best Race.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα των 10.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (16ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2007 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι.

Στον αγώνα των 5.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές αθλούμενοι και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης και έχουν συμπληρώσει το δέκατο τρίτο (13ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2010 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι.

Στον αγώνα των 1.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2011 έως το 2014 (δηλαδή από 9 έως 12 ετών) μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων, με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη.

2ος Φλυγόνιος Δρόμος

ΠΑΡΟΧΕΣ

10 χλμ., 5 χλμ.

– Τεχνικό μπλουζάκι

– Chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

– Αριθμός συμμετοχής

– Μετάλλιο για όσους τερματίσουν

– Απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

Αγώνας 1 χλμ.

– Η συμμετοχή σ’ αυτό το αγώνισμα είναι ΔΩΡΕΑΝ

– Αριθμός συμμετοχής

– Μετάλλιο για όσους τερματίσουν

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Ωρα έναρξης απονομών: 20:00

1 χλμ.: Απονομή μεταλλίων μεγάλης διαδρομής και επαίνων στους/στις τρεις πρώτους/ες αθλητές/ριες Γενικής Κατάταξης (ξεχωριστά άνδρες-γυναίκες).

5 χλμ.: Απονομή Κυπέλλων στους/στις τρεις πρώτους/ες αθλητές/ριες Γενικής Κατάταξης (ξεχωριστά άνδρες-γυναίκες).

10 χλμ.: Απονομή Κυπέλλων στους/στις τρεις πρώτους/ες αθλητές/ριες Γενικής Κατάταξης (ξεχωριστά άνδρες-γυναίκες).


 
 

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (μόνο για τη διαδρομή των 10.000 μέτρων)

Απονομή Κυπέλλων στους τρεις πρώτους των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών (άνδρες, γυναίκες):
18 έως 39 ετών
40 έως 54 ετών
55+ ετών

Σημειώσεις:
– Οι τρεις πρώτοι/ες Γενικής Κατάταξης εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες
– Οι κατηγορίες σχηματίζονται με την συμμετοχή τουλάχιστον 5 αθλητών, διαφορετικά θα βραβεύεται μόνο ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα ανά κατηγορία

 

ΚΟΣΤΟΣ

10 χλμ.: 10€

5 χλμ.: 5€

1 χλμ.: Δωρεάν

 

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον νόμιμο εκπρόσωπο του συλλόγου Καραλή Χαράλαμπο (6946522272), προκειμένου να καταβάλλετε το κόστος συμμετοχής διά ζώσης.

Για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ, καθώς και Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης (Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς).

Ο αγώνας καλύπτεται πλήρως με συνεχή παρουσία ιατρού.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια των 10.000 μέτρων, θα διατεθεί στους μετέχοντες εμφιαλωμένο νερό σε τρεις (3) σταθμούς: στο 2,5 στο 5ο και στο 7,5 χιλιόμετρο.

Στα 5.000 μέτρα θα διατεθεί στους μετέχοντες εμφιαλωμένο νερό στο 2,5 χιλιόμετρο. Στον τερματισμό θα παρέχονται: εμφιαλωμένο νερό, φρούτα και τοπικό έδεσμα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ

Η παραλαβή του πακέτου θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τις 15:30 μέχρι και μία (1) ώρα πριν από την έναρξη των αγώνων (17:30) στο χώρο της αφετηρίας.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Κοντά στον χώρο της εκκίνησης θα υπάρχει οριοθετημένος χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη ή συντόμευση της διαδρομής, πρωτίστως για την ασφάλεια των αθλητών, μιας και η κίνηση σε μη ελεγχόμενη από τη διοργάνωση διαδρομή μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.

Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Ισχύουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού για τους αγώνες δρόμου. Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων.

Υπεύθυνοι για τη συλλογή των δηλώσεων συμμετοχής και των υπεύθυνων δηλώσεων υγείας των συμμετεχόντων είναι η γραμματεία των αγώνων που θα βρίσκεται στην αφετηρία.

Η υπογεγραμμένη φόρμας συμμετοχής θεωρείται και ως υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και ως εκ τούτου δεν θα απαιτείται νέα υπεύθυνη δήλωση πριν την έναρξη των αγώνων.

Οι τρεις πρώτοι/ες των αγωνισμάτων 5 & 10 χλμ. και οι τρεις πρώτοι/ες των ηλικιακών κατηγοριών στα 10 χλμ., μετά τον τερματισμό τους, οφείλουν να παραμείνουν κοντά στη γραμματεία για την παραλαβή των επάθλων που θα γίνει στις 20:00.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες, τον χρόνο και τον τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα μετά την έναρξη των εγγραφών θα υπάρξει επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής, πλην των τραπεζικών εξόδων ή η δυνατότητα μεταφοράς στην επόμενη διοργάνωση για όποιον ή όποια το επιθυμεί.

Ο,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη θα ρυθμίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων. Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 6946522272 (Χαράλαμπος Καραλής) ή στείλτε mail στο politistikhdrash@gmail.com

 

Ερχονται ακόμα:

Λαφονήσιος Δρόμος (9 Σεπτεμβρίου 2023)

24ος Κολοκοτρώνειος Δρόμος (17 Σεπτεμβρίου 2023)

11ο Skiathos Trail Run (24 Σεπτεμβρίου 2023)

 

Δημοφιλη Αρθρα