fbpx

3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Νέου Χαλκιόπουλου στις 13 Αυγούστου 2023

Αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. στο ημιορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας

Newsroom
Νέο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 θα διεξαχθεί στο Νέο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας ο 3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, με διαδρομές 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Χαλκιοπουλιτών Αθήνας – Πειραιά «Αγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» με τη βοήθεια εθελοντών και της κοινότητας Χαλκιοπούλων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 μέχρι τις 17 Αυγούστου 2023.

Η περσινή αυξημένη συμμετοχή, μας έδωσε το μήνυμα ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες δρόμου είναι απαραίτητοι και πρέπει να παραμείνουν αναπόσπαστο μέρος του συνόλου των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων.

Νέο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας

Αγώνες

1 χλμ. ως 12 ετών (18:40)

Οι μικροί αθλητές θα ακολουθήσουν πορεία που θα έχει αφετηρία το Δημοτικό σχολείο, θα κατέβουν τον κεντρικό δρόμο (οδός Γιάννη Κοντογιάννη), θα στρίψουν δεξιά πάνω από την πλατεία, θα κάνουν τον γύρο της πλατείας, θα περάσουν απέναντι στην οδό, θα στρίψουν αριστερά στην οδό, στο τέρμα της θα στρίψουν αριστερά και θα τερματίσουν στο Δημοτικό σχολείο. Σε όλη τη διαδρομή θα συνοδεύονται και από ενήλικες.

Χρονικό όριο για Τερματισμό: 20 λεπτά.

 

10 χλμ. (19:00)

Οι αθλητές θα εκκινήσουν από τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου, θα κατέβουν τον κεντρικό δρόμο (οδός Γιάννη Κοντογιάννη) μέχρι τη διασταύρωση, θα στρίψουν δεξιά στον επαρχιακό δρόμο προς τα Λουτρά Χαλκιοπούλων. Στο σημείο που συμπληρώνονται 5.000μ από την αφετηρία (στην ευθεία μπροστά από το δασύλλιο στα Λουτρά Χαλκιοπούλων) επιστρέφουν από την ίδια διαδρομή και τερματίζουν στο Δημοτικό Σχολείο.

Χρονικό όριο για Τερματισμό: 90 λεπτά.

 

5 χλμ. (19:10)

Οι αθλητές θα εκκινήσουν από τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου θα κατέβουν τον κεντρικό δρόμο (οδός Γιάννη Κοντογιάννη) μέχρι τη διασταύρωση, θα στρίψουν δεξιά στον επαρχιακό δρόμο προς τα Λουτρά Χαλκιοπούλων. Στο σημείο που συμπληρώνονται 2.500μ από την αφετηρία επιστρέφουν από την ίδια διαδρομή και τερματίζουν στο Δημ. Σχολείο.

Χρονικό όριο για Τερματισμό: 45 λεπτά.

Ο αγώνας θα υποστηρίζεται από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Εμπεσού (που θα είναι υπεύθυνοι για την ρύθμιση της κυκλοφορίας), το Κ.Υ. Χαλκιοπούλων (που θα είναι υπεύθυνο για την Υγειονομική Κάλυψη των δρομέων), από εθελοντές (με ευδιάκριτη αμφίεση) που θα παρευρίσκονται στους σταθμούς ενδιάμεσης τροφοδοσίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους δρομείς, και συνοδευτικό αυτοκίνητο καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής, για περίπτωση ανάγκης.

Σταθμός ενδιάμεσης τροφοδοσίας με νερό έχει προβλεφθεί, στα 2.500m και στα 5.000μ. Στον τερματισμό, θα παρέχονται νερό, χυμός και φρούτο σε όλους τους αθλητές.

 

Βραβεύσεις

Κύπελλα θα λάβουν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες κάθε διαδρομής. Αναμνηστικά μετάλλια θα λάβουν όλα τα παιδιά που θα τρέξουν και όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν. Οι απονομές θα γίνουν μετά το τέλος όλων των αγώνων με την επιστροφή όλων των αθλητών και την ανασύνταξή τους.

 

Παροχές Αγώνα

– σταθμοί τροφοδοσίας με νερό

– αναμνηστικά μετάλλια για όλους

– υγειονομική κάλυψη

– η δυνατότητα να γνωρίσει κάποιος το χωριό μας τρέχοντας

Νέο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά στο 6977911144 (Ευάγγελος Κ. Τσιούνης).

Όλοι οι αθλούμενοι – δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Είναι προσωπική τους υποχρέωση να προβούν σε υγειονομικό έλεγχο και να βεβαιώσουν την καλή κατάσταση της υγείας τους, πριν λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Πριν την έναρξη των αγώνων (από τις 17.45), οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας (προαύλιος χώρος Δημ. Σχολείου Ν. Χαλκιόπουλου), για να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, ενώ για τα παιδιά, θα πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ο γονέας ή ο κηδεμόνας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας, για να μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας και να  απολαύσετε την ομορφιά του τόπου μας!

Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Σαλαούνη (ΤΑΒΕΡΝΑ «ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ» Δ. ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ 7 – ΠΛΑΚΑ), για την ευγενική χορηγία της αγοράς των κυπέλλων και των μεταλλίων που θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Χρ. Τηγάνη (ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «Ο ΒΑΛΤΟΣ» ΕΒΡΟΥ 5 – ΑΙΓΑΛΕΩ) για την ευγενική χορηγία της αγοράς – εκτύπωσης των ειδικών αδιάβροχων αριθμών των δρομέων.

Δημοφιλη Αρθρα