fbpx

Γ’ Δρόμος Γερακιού το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Αγώνας 47,5 χλμ. στο Γεράκι Λακωνίας

Newsroom
Ιωάννινα

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 (10:00) θα διεξαχθεί στο Γεράκι Λακωνίας ο Γ’ Δρόμος Γερακιού, απόστασης 47,5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεγάλων Αποστάσεων «οι Αθάνατοι», με τη συμπαράσταση και την αρωγή του δήμου Ευρώτα, του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, της Τ.Κ. Γερακίου, του Πολιτιστικού Οργανισμού Γερακίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΠελοποννήσουΠ.Ε. Λακωνίας, όπως και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων & του ΑΠΣ Καλλισθένη Δήμου Ευρώτα.

Αφετηρία: Μυστράς: Κάστρο Μυστρά, Κάτω Πύλη, η οποία βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ. μετά την κοινότητα του Μυστρά, στον δρόμο προς Καλαμάτα. Είναι η 1η Πύλη που συναντάμε μετά τον Μυστρά.

Τερματισμός: Γεράκι Λακωνίας (Κεντρική Πλατεία)

Οριο αγώνα: 7 ώρες, μέχρι τις 17:00 του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2024. Καλείστε μέχρι εκείνη την ώρα να έχετε φτάσει στην Κεντρική Πλατεία Γερακίου.

Ο αγώνας είναι επί ασφάλτινης διαδρομής με αφετηρία τον Μυστρά και τερματισμό το Γεράκι Λακωνίας. Φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα με τον Γ’ Λακεδαιμόνιο Δρόμο 128 χλμ.

Θα συνδέει ουσιαστικά τα δύο Βυζαντινά Κάστρα της Λακωνίας. Τον Μυστρά και το Γεράκι που άκμασαν κατά την περίοδο του Βυζαντίου και χρησιμοποιούνταν προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους, μιας και μέσω του κάστρου του Γερακίου, μπορούσαν να έχουν οπτική επαφή και τα 2 εν λόγω κάστρα!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγώνας είναι η εξής: Μυστράς – Σπάρτη – Χρύσαφα – Καλλονή – Γκοριτσά – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι!

Τα χιλιόμετρα του αγώνα είναι 47,5 ακριβώς.

 

Υψομετρικά: O αγώνας ξεκινάει από τα 420 μέτρα υψόμετρο, και καταλήγει πάλι περίπου στα 400 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει είναι τα 650 μέτρα στην ανάβαση για την Χρύσαφα και μέχρι το 21,5ο χλμ.

Σημεία αποκλεισμού: Ολοι οι σταθμοί μετά τον σταθμό στα Χρύσαφα. Κάθε σταθμός είναι κόφτης.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Ο αγώνας έχει 8 σταθμούς ανεφοδιασμού, όλοι επανδρωμένοι με εθελοντές!

 

Οι εν λόγω 8 σταθμοί είναι οι εξής:

7o χλμ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ, μόνο με νερό (δεν αποτελεί σημείο αποκλεισμού)

12,5ο χλμ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΪΑ ΜΠΟΥΓΑ, με νερό και COCA COLA (δεν αποτελεί σημείο αποκλεισμού)

16,8ο χλμ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό(δεν αποτελεί σημείο αποκλεισμού)

21,5ο χλμ. ΧΡΥΣΑΦΑ – Πλατεία, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, γλυκίσματα, φρούτα (1ο σημείο αποκλεισμού – Πρέπει να είστε μέχρι τις 13.00)

25,5ο χλμ. ΚΑΛΛΟΝΗ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα (πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 13.45)

32,3ο χλμ. ΓΚΟΡΙΤΣΑ, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, πατάτα βραστή(Πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 14.30)

38,5ο χλμ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (στάση), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, φρούτα (πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 15.30)

43,8ο χλμ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – Επαρχιακή οδός προς Γεράκι, με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, αλμυρά, γλυκίσματα (πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 16.15)

47,5ο χλμ. ΓΕΡΑΚΙ (πλατεία), με νερό, COCA COLA, Ισοτονικό, Αλμυρά, Γλυκίσματα, Ζυμαρικά, φρούτα (πρέπει να είστε εκεί μέχρι τις 17.00)

Σηματοδότηση: Η σηματοδότηση θα γίνει με κίτρινη μπογιά. Θα υπάρχουν τα γνωστά βελάκια και τα αντίστοιχα γνωστά Χ, ενώ η χιλιομέτρηση της διαδρομής, θα αναφέρεται ανά 5 χλμ. Τα εν λόγω σημάδια θα τα διακρίνετε μετά την έξοδό σας, από την πόλη της Σπάρτης περίπου στο 8ο χλμ.. Μέχρι εκεί δεν θα υπάρχει σημάδι. Την έξοδό σας και το πώς θα κατευθυνθείτε, θα σας το υποδείξει η αστυνομία.

Γιατρός: Στη διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι ιατροί, προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστε.

Δρόμος Γερακιού

Αναμνηστικά δώρα: Θα δοθούν πλούσια αναμνηστικά δώρα σε όλους όσοι συμμετέχουν, είτε τερματίσουν είτε όχι. Tα δώρα θα είναι αναμνηστικό t – shirt, σακίδιο πλάτης κ.ά. Τα εν λόγω δώρα θα δοθούν στη γραμματεία του αγώνα, με την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας. Σε όλους όσους τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο του αγώνα καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες.

Γεύματα προς τους αθλητές: Θα δοθεί pasta party πριν από την εκκίνηση του αγώνα, στο CAFÉ – RESTAURANT XENIA MYSTRAS, το οποίο βρίσκεται 700 περίπου μέτρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, επάνω στον επαρχιακό δρόμο Μυστρά – Καλαμάτα, και ένα περίπου χλμ. μετά την Κοινότητα του Μυστρά, επάνω στον επαρχιακό δρόμο Μυστρά – Καλαμάτας. Το pasta party θα ξεκινήσει από τις 18:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:30 την παραμονή του αγώνα, 22 Μαρτίου 2024. Στο εν λόγω εστιατόριο θα βρίσκεται και η γραμματεία του αγώνα.

Γραμματεία: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στο CAFÉ – RESTAURANT XENIA MYSTRAS, το οποίο βρίσκεται 700 περίπου μέτρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, επάνω στον επαρχιακό δρόμο Μυστρά – Καλαμάτας, 1 περίπου χλμ. μετά την Κοινότητα του Μυστρά και πηγαίνοντας προς Καλαμάτα.

Στον εν λόγω χώρο θα μπορέσετε να αφήσετε τα όποια πράγματα επιθυμείτε να βρείτε σε κάποιον από τους σταθμούς του αγώνα, όπου και θα σας διατεθούν τα αντίστοιχα χρήσιμα σακουλάκια, προκειμένου, την δικιά σας καλύτερη εξυπηρέτηση.

Η λειτουργία της γραμματείας θα είναι τις εξής μέρες και ώρες:


 
 

– Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, 18.00 – 21.30
– Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, 08.00 – 09.30

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.00, από την Κεντρική Κάτω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά – μαζι με την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα των 128χλμ., και αφού θα έχουμε κατευθυνθεί εκεί, μετά την ολοκλήρωση της γραμματείας!

Πράγματα για τους σταθμούς:

Οι σταθμοί όπου θα μπορέσετε να εναποθέσετε τα drop bags σας είναι οι κάτωθι:
21,5ο χλμ. ΧΡΥΣΑΦΑ
32,3ο χλμ. ΓΚΟΡΙΤΣΑ
38,5ο χλμ. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
44,0ο χλμ. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

«Σκούπα»: Πίσω από τους τελευταίους αθλητές θα υπάρχει η σκούπα του αγώνα, η οποία θα συλλέγει όποιους ενδεχομένως εγκαταλείψουν.

Απονομές: Οι απονομές του αγώνα θα γίνουν λίγη ώρα αφού έχουν τερματίσει οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες – περίπου μέχρι τις 17.00! Τα μετάλλια των τερματισάντων θα τα παίρνουν με τον τερματισμό τους!

Διαμονή: Η διοργάνωση του αγώνα δεν εμπλέκεται καθόλου με την διαμονή των αθλητών. Οι αθλητές όσοι επιθυμούν, μπορούν να διαμείνουν είτε την παραμονή του αγώνα στον Μυστρά ή και στην Σπάρτη, είτε μετά τον τερματισμό τους με δική τους μέριμνα. Εντούτοις η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει, για το μπάνιο των αθλητών και όσοι το επιθυμούν, σε κάποιο παρακείμενο ξενοδοχείο, πλησίον του τερματισμού του αγώνα!

Κόστος συμμετοχής: 50€, 70€ με μεταφορά από και προς την Αθήνα

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, 12 το μεσημέρι. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει όλες τις παροχές του αγώνα, συν την ενδεχομένη επιστροφή σας στην εκκίνηση του αγώνα με πούλμαν της διοργάνωσης.

Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας στον παρακάτω αριθμό λογ/μου της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5073-063798-547, IBAN: GR08 0172 0730 0050 7306 3798 547 – ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗ!

Ονομα δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (Παρακαλούμε να αναφέρεται το όνομά σας στο καταθετήριο. Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δοθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας)

ή μπορείτε να προσκομίσετε το αντίτιμο του αγώνα, στο κατάστημα αθλητικών επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 124, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, από τις 08.00 – 16.00 κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής(τηλ. 215 5408840).

Συνοδοί αθλητών: Φυσικά όποιος αθλητής το επιθυμεί, θα μπορεί να έχει μαζί του κάποιον συνοδό με δικό του όχημα! Φυσικά οι εν λόγω συνοδοί, θα μπορούν να ακολουθούν τον αθλητή τους, ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ, και ΌΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ! Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι πλήρως ενήμεροι για τους κανόνες του αγώνα, και θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΞΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ!

Μεταφορά από Αθήνα: H μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο τα ξημερώματα στις 04:45.

Η εκδρομή θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) έξω από το ξενοδοχείο STANLEY, στο κάτω μέρος της εν λόγω πλατείας.

Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί μετά τις 06:00 τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου, έξω από το Κάστρο της Μονεμβασιάς και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι τερματισμοί των δρομέων του μεγάλου αγώνα.

Δυστυχώς όσοι χρειαστείτε να έρθετε με το πούλμαν της διοργάνωσης, θα πρέπει να συνεχίσετε με το πούλμαν μέχρι τη Μονεμβασιά, όπου θα καταλήξει, και θα γυρίσετε Αθήνα μαζί με τους αθλητές του μεγάλου αγώνα. Φυσικά επειδή όμως το πούλμαν θα γυρίσει στον Μυστρά μετά τον τερματισμό σας, μπορεί να σας αφήσει στην Σπάρτη για να πάρετε το ΚΤΕΛ για επιστροφή ή ενδεχομένως να επιστρέψετε μαζί με κάποιον άλλον δρομέα, που θα έχει αφήσει το όχημα του στον Μυστρά.

Διευκόλυνση αθλητών με δικά τους οχήματα: Οσοι αθλητές επιθυμούν να προσέλθουν στον αγώνα με δικά τους οχήματα, και προκειμένου την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, αυτά θα μπορούν να τα αφήσουν στον Μυστρά, στο πάρκινγκ του Εστιατορίου ΧΕΝΙΑ MYSTRA. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και των απονομών, το πούλμαν της διοργάνωσης, θα μπορέσει να σας φέρει στα οχήματά σας, στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων σας.

Κανονισμοί: Μέσα στο σάιτ του αγώνα (www.lakoniaultrarunning.com), υπάρχουν αναλυτικά όλοι οι κανονισμοί του αγώνα, που πρέπει να εναρμονιστείτε, κανονισμοί που είναι σύμφωνοι με τους κανόνες που διέπουν όλους τους αγώνες υπεραπόστασης! Παρακαλούμε να τους διαβάσετε πιστά προκειμένου την αρτιότερη λειτουργία του αγώνα!

Ιατρικές εξετάσεις: Ολοι οι αθλητές καλούνται να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να είναι καλά στην υγεία τους.. Επίσης όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα και με την παραλαβή του αριθμού τους, θα πρέπει να υπογράψουν την απαραίτητη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024
18.00-21:30 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΕΝΙΑ MYSTRAS & PASTA PARTY

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024
08.00-09:30 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΕΝΙΑ MYSTRAS
10.00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ
14.30 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ 1ου ΑΘΛΗΤΗ
17.00 ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΩΡΑ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΡΙΩΝ
17.30 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Πληροφορίες: Μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.lakoniaultrarunning.com, στα τηλ. 6955985506, 6936853165 (Παύλος Γορανίτης) και στο e-mail lakoniaultrarunning@gmail.com

 

 

Δημοφιλη Αρθρα