fbpx

3ος Ημιμαραθώνιος Αγάπης στις 10-11 Φεβρουαρίου 2024

Αγώνες 21 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ., 2,5 χλμ., 1 χλμ. και 500μ. στη Μυτιλήνη

Newsroom

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη ο 3ος Ημιμαραθώνιος Αγάπης, με αγώνες 21 χλμ., 10 χλμ., 5 χλμ., 2,5 χλμ., 1 χλμ. και 500μ.

Ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης αποτελεί μια ετήσια γιορτή τρεξίματος στο πλησιέστερο Σαββατοκύριακο της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται στην Καθολική Εκκλησία Μεταστάσεως της Θεοτόκου, το οποίο βρίσκεται στον πιο γραφικό και εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας της Λέσβου, Μυτιλήνη.

Μέσω της διαδρομής του αγώνα οι αθλητές είναι αδύνατον να μην αισθανθούν τη μαγεία, την αύρα και τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέει το νησί. Γεμάτη χρώματα, ενέργεια και ένα τοπίο που γεμίζει το μάτι και τις αισθήσεις.

Ξεκινώντας από την πλατεία Σαπφούς, οι αθλητές κατευθύνονται προς τον έναν από τους επτά λόφους στους οποίους είναι αμφιθεατρικά απλωμένη η πόλη της Μυτιλήνης.

Ημιμαραθώνιος Αγάπης

Τα νεογοτθικά, μπελ επόκ, αναγεννησιακά αλλά και νεοκλασικά κτίρια συνοδεύουν τους δρομείς μέχρι την έξοδό τους από την πόλη. Το τοπίο αλλάζει και η όμορφη αρχιτεκτονική υποκύπτει στη θέα της παραλίας με τα παράλια της Μικράς Ασίας στο βάθος.

Κατά την επιστροφή και τελευταία φάση της διαδρομής, οι συμμετέχοντες κατευθύνονται προς το μεγαλύτερο φρούριο της Μεσογείου, το κάστρο της Μυτιλήνης.

Στη σκιά του πραγματοποιείται η τελευταία αναστροφή για την τελική ευθεία και τον τερματισμό στην προκυμαία και την πλατεία Σαπφούς.

Ηδη η ανταπόκριση είναι ενθουσιώδης, με συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων Ελληνων δρομέων ημιμαραθωνίου και μαραθωνίου για ακόμα μια χρονιά. Είναι τιμή και χαρά για εμάς να ανακοινώνουμε αυτήν την επιτυχία.

 

Διαδρομές

– Ημιμαραθώνιος

– 10 χλμ.

– 5 χλμ.

– Παιδικός αγώνας 2,5 χλμ.

– Παιδικός αγώνας 1 χλμ.

– Family Run 500μ.

Ημιμαραθώνιος Αγάπης

Πρόγραμμα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024
12:00: Family Run 500μ., 1000μ., 2500μ., 5 χλμ.
– Τα 500μ. και 1000μ. αφορούν παιδιά 4-12 ετών, καθώς και τις συμμετοχές ΑΜΕΑ κατηγοριών (Ανδρών – Γυναικών) T20, T35, T38.
– Στην απόσταση των 2,5 χλμ. και 5 χλμ. θα συμμετάσχουν οι ηλικίες 13+, όπου και θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες. Ολες οι δράσεις θα λάβουν μέρος στο Αλσος Τσαμάκια.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024
08:15: 21 χλμ., 10 χλμ.
– Ηλικίες 18+, με διαχωρισμό ηλικιακών κατηγοριών. Σημείο έναρξης – τερματισμού Πλατεία Σαπφούς.
– Στον ημιμαραθώνιο οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή στο νέο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν προς το Αγαλμα – πίσω πλευρά του Κάστρου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Σαπφούς.
– Στην απόσταση των 10 χλμ. η αναστροφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στη διασταύρωση του οικισμού Πλιγόνι και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή.

Ημιμαραθώνιος Αγάπης

Κόστος εγγραφής

– Ομάδες: 30% έκπτωση σε ομάδες και συλλόγους άνω των 10 ατόμων

– Προεγγραφές: 20% έκπτωση (έως 9 Φεβρουαρίου 2024)

– Πέμπτη & Παρασκευή (8-9 Φεβρουαρίου 2024) θα πραγματοποιηθούν προεγγραφές δια ζώσης στο Be Happy.

3ος Ημιμαραθώνιος Αγάπης

* Οι αθλητές που έχουν ήδη γραφτεί ή θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή σε μια ή και παραπάνω διαδρομές της αρεσκείας τους, θα παραλάβουν τον αριθμό τους καθώς και την τσάντα του αθλητή με τα δώρα της διοργάνωσης, αποφεύγοντας έτσι τον χρόνο αναμονής στη γραμματεία κατά την ημέρα των αγώνων.

Oσοι επιλέξουν την προπληρωμή μέσω τραπεζικής κατάθεσης μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου 2024 θα φέρουν το όνομα τους στον αριθμό τους.

Η προπληρωμή γίνεται αποκλειστικά με κατάθεση αναφέροντας στην αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του αθλητή, στον λογαριασμό:

ΙΒΑΝ GR2301104150000041500796184. Εθνική Τράπεζα: Δικαιούχος: Πολιτιστικό Επιμορφωτικό ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ

Για ακόμα μια χρονιά έχουμε εξασφαλίσει ειδικές προσφορές για τους αθλητές εκτός Λέσβου: 40% Έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις ημέρες των αγώνων, προσφορά της Hellenic Seaways.

Για να εκμεταλλευτείτε την έκπτωση αυτή θα πρέπει να μας στείλετε Ονοματεπώνυμο και τις επιθυμητές Ημερομηνίες Αναχώρησης και Επιστροφής στο info@aegeanevents.gr

Σύντομα θα ανακοινωθούν εκπτώσεις και σε καταλύματα κεντρικών ξενοδοχειακών μονάδων στη πόλη της Μυτιλήνης, μείνετε συντονισμένοι!

 

 

Δημοφιλη Αρθρα