fbpx

3ος Ημιμαραθώνιος Βόρειας Κυνουρίας «Ο Ταναός» στις 16 Ιουλίου 2023

Ασφάλτινος ημιμαραθώνιος και 6 χλμ. στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας

Newsroom
Ιωάννινα

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 (18:00) θα διεξαχθεί στον Αγιο Πέτρο Αρκαδίας ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόρειας Κυνουρίας «Ο Ταναός» (21 χλμ., 6 χλμ.).

Τον αγώνα διοργανώνουν ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου των Σπαρτιατών Δρομέων ως τεχνικών συμβούλων του αγώνα.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του Κρόνιου Περάσματος που θα διεξαχθεί στην περιοχή του Αγίου Πέτρου 15-16 Ιουλίου 2023.

 

Ημιμαραθώνιος Βόρειας Κυνουρίας «Ο Ταναός» (18:00)

Ο αγώνας 21,3 χλμ. είναι σε ασφάλτινη διαδρομή, ξεκινάει από τον Αγιο Πέτρο και ακολουθεί τη διαδρομή Καστρί – Ωριά – Ελατος – Αγ. Πέτρος.

Χρονικό όριο: Ορίζονται οι 3 ώρες (μέχρι τις 21:00).

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Περίπου ανά 4 χλμ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής: 10€

Το εν λόγω ποσό καλείστε να το καταβάλλετε μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, IBAN: GR0801720730005073063798547. Δικαιούχος: Γορανίτης Παύλος

Επαθλα – αναμνηστικά: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο.

Βραβεύσεις: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατάταξης, ενώ θα υπάρξουν και οι ηλικιακές κατηγορίες ανδρών 18-35, 36-49, 50-59, 60+ και γυναικών 18-45, 46+

3ος Ημιμαραθώνιος Βόρειας Κυνουρίας «Ο Ταναός»

Γύρος Αγιου Πέτρου 6 χλμ. (18:10)

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο θα διεξαχθεί και ένας δεύτερος μικρότερος αγώνας 6 χλμ. με κοινή εκκίνηση και τερματισμό, αυτόν στην κεντρική πλατεία του Άγιου Πέτρου. Θα ξεκινήσει στις 18.10. Οι δύο αγώνες θα πορευτούν μαζί, μέχρι το 2,5ο χλμ. επί της ασφάλτινης οδού, όπου εκεί ο μικρότερος αγώνας, θα στρίψει δεξιά, μέσα σε χωματόδρομο, και θα διανύσει μία περιοχή απίστευτου κάλλους, ανάμεσα σε κερασιές, και άλλα δέντρα, με μοναδική θέα από ψηλά το χωριό του Άγιου Πέτρου, στον οποίο και θα εισέλθετε από παράπλευρο της κεντρικής αρτηρίας δρόμο! Τα υπόλοιπα 3,5 χλμ. διεξάγονται σε χωμάτινο δρόμο, που δεν απαιτεί κάποια ειδική τεχνική.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: 2,5o χλμ. με νερό, τερματισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 13 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.


 
 

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Βραβεύσεις: Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατάταξης. Ολοι οι δρομείς θα πάρουν ενδεικτικό μετάλλιο συμμετοχής.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα δοθεί και την ημέρα του αγώνα.

Γραμματεία: H γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει την ημέρα των αγώνων 16 Ιουλίου 2023 από τις 16:00, όπου θα μπορείτε να προσέλθετε προκειμένου να λάβετε τον αριθμό σας και το τσιπ χρονομέτρησης.

Για πληροφορίες (και όχι συμμετοχές) που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Παύλο Γορανίτη: 6936853165, 6955985506, e-mail: lakoniaultrarunning@gmail.com

Οι απονομές θα γίνουν μετά τη λήξη των αγώνων, περίπου στις 20:30, επάνω στην Κεντρική Πλατεία του Αγιου Πέτρου.

 

«Τάναος δρόμος» (Τάναον ονειροδρόμιο)

Ο Τάνος, που διαμορφώνει και σηματοδοτεί τα χωριά του Καστριού και τον Αγιο Πέτρο, ξεχωρίζει τόσο για το φυσικό του μεγαλείο και το σύμπλεγμα των ρεμάτων, όσο και για τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία που τον περιβάλλουν (πέτρινα γεφύρια-μοναστήρια κ.λ.π.).

Ο «Τάναος δρόμος» προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες αθλητές, αλλά και ερέθισμα και κίνητρο για τους επισκέπτες, να γνωρίσουν τα πανέμορφα χωριά της περιοχής και να θαυμάσουν τα φυσικά και πολιτιστικά τους μνημεία.

Ο Τάνος οφείλει την ονομασία του στους Δαναούς, που για ένα διάστημα και πριν την οριστική τους εγκατάσταση στην Αργολίδα έμειναν στον τόπο μας.

Η Ινδοευρωπαϊκή ρίζα danu σημαίνει νερό, ποταμός. Η πρώτη γραπτή μαρτυρία για τον Τάνο βρίσκεται στην Ηλέκτρα του Ευριπίδη, 5ος π.Χ.: «…ος αμφί ποταμόν Τάναον Αργείας όρους τέμνοντα γαίας Σπαρτιάτιδός τε γης…».

Αναφορά στον Τάνο κάνει και ο περιηγητής Παυσανίας, το 155 μ.Χ.: «Ποταμός δε καλούμενος Τάναος (εις δη γαρ ούτος εκ του Πάρνωνος κάτεισι) ρέων δια της Αργείας εκδίδωσιν εις τον Θυρεάτην κόλπον».

Δημοφιλη Αρθρα