fbpx

41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας στις 26 Νοεμβρίου 2023

Αγώνες 10 χλμ. και 5 χλμ. στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ

Newsroom
sdya

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας (ΟΑΚΑ) ο 41ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας, με αγώνες 10 χλμ. (09:30) και 5 χλμ. (11:10).

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας.

Ο αγώνας εδώ και τέσσερις δεκαετίες συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του τρεξίματος και συμμετέχουν δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς.

Η ιστορική αυτή διοργάνωση μέχρι το 2022 διεξαγόταν στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά (Εκκίνηση – Τερματισμός) και η διαδρομή ήταν στο παραλιακό μέτωπο Ελληνικό – Γλυφάδα.

Με δεδομένο ότι πλέον έχουν ξεκινήσει εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου στο Ελληνικό, δεν υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τη διοργάνωση στο φυσικό της χώρο.

Ετσι, φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

ΣΔΥ Αθήνας

10 χλμ.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να τερματίσουν σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη (ή με την ευθύνη του κηδεμόνα τους σε περίπτωση που είναι ανήλικος), ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.

Επαθλα – ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 35, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75+.

 

5 χλμ.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να τερματίσουν σε 1 ώρα.

Δικαίωμα συμμετοχής – όριο συμμετοχών: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες, άνω των 12 ετών, οι οποίοι αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη (με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους όσοι είναι κάτω των 18) ενώ θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις έτσι ώστε να έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητά τους να λάβουν μέρος σε δρομικούς αγώνες μεγάλης απόστασης.

Επαθλα – ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι τρεις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+.

sdya

Κόστος συμμετοχής

10 χλμ.: 12€

5 χλμ.: 10€

 

Οριο εγγραφών

Ο αγώνας έχει όριο τις 1500 συμμετοχές συνολικά και στις δύο αποστάσεις και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα θα λήξει η περίοδος εγγραφών.

 

Πακέτο συμμετοχής

– Αριθμός συμμετοχής με chip χρονομέτρησης και παραμάνες

– Αναμνηστικό μετάλλιο

– Υδροδοσία στη διαδρομή και στον τερματισμό

– Δυνατότητα εκτύπωσης αναμνηστικού διπλώματος με το όνομα και την επίδοση

– Υπηρεσία φύλαξης αντικειμένων

– Live εξαγωγή αποτελεσμάτων

– Ιατρικές Υπηρεσίες – Υγειονομική κάλυψη

– Race Bag

 

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής

Τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται τo Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 (12:00-19:00) και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 (08:00-09:00 αυστηρά) στο ΟΑΚΑ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η περίοδος των εγγραφών θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Χάρτης διαδρομής 5 χλμ. (θα πραγματοποιηθούν δύο στροφές για τον αγώνα των 10 χλμ.):

ΟΑΚΑ

Γενικά

– Ολοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα.

– Αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή στον αγώνα όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες) κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος.

– Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.

– Οι συμμετέχοντες δίνουν την έγκρισή τους στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες τους ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.

– Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.

– Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών. Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου θα ακυρώνεται και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα.

– Σε περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης οι συμμετοχές θα μεταφερθούν για την νέα ημερομηνία που θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή.

– Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας

 

 

Δημοφιλη Αρθρα