fbpx

4ο Lepanto Evening Run το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Αγώνες 9 χλμ., 5,2 χλμ. και 600μ. στη Ναύπακτο

Newsroom
lepanto evening run

Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 (19:15) θα διεξαχθεί στη Ναύπακτο το 4ο Lepanto Evening Run με αγώνες 9 χλμ., 5,2 χλμ. και 600μ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο δήμος Ναυπακτίας και ο Σύλλογος Δρομέων Lepanto Runners, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) .

Οι λαϊκοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, στη Ναύπακτο.

Φέτος προστίθεται στη διοργάνωση ένας παιδικός αγώνας προς τιμήν της μικρής δρομέα του Συλλόγου μας Αναστασία Γκέκα, που έφυγε πέρσι το καλοκαίρι από τη ζωή μετά από μία άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Επίσης, 1€ από τις συνδρομές κάθε δρομέα όλων των αγώνων της διοργάνωσης θα διατεθεί υπέρ της Φλόγας (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια).

Ο λαϊκός αγώνας των 5,2 χλμ. στοχεύει μεταξύ των άλλων στο να φέρει σε επαφή με το χώρο ανθρώπους που είναι ελάχιστα ή και καθόλου μυημένοι στις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις.

Για τον σκοπό αυτό, απευθύνουμε κάλεσμα να συμμετάσχουν στον αγώνα -εκτός από τους έμπειρους δρομείς- άνθρωποι που θέλουν να βάλουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, ξεκινώντας από ένα γρήγορο περπάτημα στην όμορφη διαδρομή του αγώνα μας.

Σας περιμένουμε να τρέξετε και να γνωρίσετε τη Ναύπακτο, μια πόλη με πλούσια ιστορία, μοναδικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην αρχή της παραλίας Ψανής, μετά το λιμάνι Ναυπάκτου, ακριβώς μπροστά από την παλιά πλαζ Ναυπάκτου.

Οι διαδρομές και των δύο αγώνων είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινες, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, με μηδενική υψομετρική διαφορά.

Η διαδρομή των 9 χλμ. θα ξεκινήσει ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει μέχρι το πλάτωμα της Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 4,5 χλμ. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι αθλούμενοι για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα, έως ότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.

Η διαδρομή των 5,2 χλμ. θα ξεκινήσει και αυτή ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει στην παραλία Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 2,6 χλμ. Στο σημείο των 2,6 χλμ. θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι αθλούμενοι για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα, εωσότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.

Ο παιδικός αγώνας είναι 600μ. Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν έξω από το café Φλοίσβος και θα τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου στην αψίδα τους αγώνα. Θα δοθεί σχετικό μετάλλιο σε όλα τα παιδιά.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές στο site της εκδήλωσης.

Στις διαδρομές θα υπάρχει χιλιομετρική αρίθμηση ανά χιλιόμετρο.

Lepanto Run

Σταθμοί Ανεφοδιασμού: Στη διαδρομή των 9 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό στα 2,5 χλμ., στα 4,5 χλμ. και στα 6,5 χλμ. Στα 4,5 χλμ. θα παρέχονται και ηλεκτρολύτες. Στη διαδρομή των 5,2 χλμ. θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στα 2,5 χλμ. Επίσης, θα προσφερθεί νερό, χυμός, μπανάνα και μπάρα δημητριακών στο σημείο του τερματισμού.

Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει γιατρός καθώς και υγειονομική κάλυψη σε όλο το εύρος της διαδρομής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αθλούμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εκδήλωση.

Συστήνεται στους αθλούμενους να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

Χρονομέτρηση: Στην εκδήλωση θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με ηλεκτρονικό τάπητα στο σημείο εκκίνησης-τερματισμού και με επιπλέον ηλεκτρονικό τάπητα στα σημεία αναστροφής και των δύο διαδρομών.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής για τη διαδρομή των 9 χλμ. έχουν δρομείς ηλικίας από 18 ετών και άνω, ενώ για την διαδρομή 5,2 χλμ. έχουν δρομείς ηλικίας από 12 ετών και άνω.

Οι ενήλικες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Οι ανήλικοι δρομείς θα τρέξουν με την ευθύνη του κηδεμόνα τους και θα πρέπει και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Ηλικιακές κατηγορίες

Και για τις δύο διαδρομές, για άντρες και γυναίκες, οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:

Εως 34 ετών

35 έως 49 ετών

50 ετών και άνω

Βραβεύσεις

Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους αθλούμενους που θα τερματίσουν.

Κύπελλα στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες και των δύο διαδρομών (γενική κατηγορία).

Ειδικά μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε ηλικιακής κατηγορίας και των 2 διαδρομών. Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατηγορίας, ΔΕΝ θα βραβευτούν στις ηλικιακές τους κατηγορίες.


 
 

Κύπελλα στον μεγαλύτερο ή στη μεγαλύτερη αθλούμενο και των 2 διαδρομών

Μετάλλια θα δοθούν σε όλα τα παιδιά.

Αντίτιμο Συμμετοχής

Διαδρομή 9 χλμ.: 8€ (1€ υπέρ Φλόγας)

Διαδρομή 5,2 χλμ.: 6€ (1€ υπέρ Φλόγας)

Παιδικός αγώνας 1 χλμ : 1€ (υπέρ Φλόγας)

Εγγραφές

9 χλμ.
5,2 χλμ.
Παιδικός αγώνας
Εθελοντές

Με την εγγραφή του στην εκδήλωση, ο αθλούμενος ή η αθλούμενη, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, 23:59 ή όταν συμπληρωθεί το όριο των 200 συμμετοχών σε κάθε αγώνα. Μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εγγραφών, καμία επιπλέον εγγραφή δεν θα είναι δυνατή!

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει ο αθλούμενος ή η αθλούμενη να καταβάλει το ακριβές αντίτιμο συμμετοχής. Αυτό θα γίνεται κατά την εγγραφή στο site των εγγραφών, με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Δεν απαιτείται εγγραφή για τα παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι αθλούμενοι να εγγράφονται χρησιμοποιώντας ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες. Μόνο οι αλλοδαποί αθλούμενοι μπορούν να εγγράφονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ Λατινικούς χαρακτήρες.

Παραλαβή αριθμών

Tα αθλητικά νούμερα της Εκδήλωσης θα δοθούν από τη Γραμματεία, που θα λειτουργήσει την ημέρα της εκδήλωσης, Σάββατο 26 Αυγούστου, 11:00-13:00 και 16:30-18:30. Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού, στην παραλία της Ψανής, στην πλαζ Ναυπάκτου. Δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων θα υπάρχει στα ειδικά διαμορφωμένα πάρκινγκ του δήμου Ναυπακτίας.

Χρονικά όρια τερματισμού

Για την ολοκλήρωση των διαδρομών έχουν καθοριστεί τα παρακάτω χρονικά όρια:

9 χλμ.: 1 ώρα και 15 λεπτά

5,2 χλμ.: 1 ώρα

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι στην διαδρομή των 5,2 χλμ. μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι δεν ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο και θέλουν να περπατήσουν το μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα και ολόκληρο τον αγώνα.

Εάν κάποιος αθλούμενος δεν ολοκληρώσει τη διαδρομή μέσα στα ορισθέντα χρονικά διαστήματα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

Πρόγραμμα

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

11:00-13:00, 16:30-18:30: παραλαβή αθλητικών αριθμών

18:30: Εκκίνηση παιδικού αγώνα

18:30-19:00: Προετοιμασία, προθέρμανση αθλούμενων

19:00: Ενημέρωση αθλούμενων

19:15: Εκκίνηση διαδρομής 9 χλμ.

19:20: Εκκίνηση διαδρομής 5,2 χλμ.

20:30: Απονομές

 

E-mail: lepantorunners@gmail.com
Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα:
Παναγιώτης Γεωργικόπουλος: 6972029278
Θανάσης Γκουμόπουλος: 6936531496
Γιώργος Πασχάλης: 6936706870

 

Δημοφιλη Αρθρα