fbpx

6ος Αγώνας Koufalia Hill Run «Δήμητρα Ιορδανίδου» στις 17 Σεπτεμβρίου 2023

Διαδρομές 10 χλμ. και 6 χλμ. στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Newsroom
Koufalia Hill Run

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί στο περιαστικό δάσος των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης ο 6ος αγώνας Koufalia Hill Run «Δήμητρα Ιορδανίδου» (10 χλμ., 6 χλμ., παιδικός αγώνας). Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τρέχοντας η ζωή γίνεται πιο συναρπαστική. Αρκεί να έχεις συνεχώς τα μάτια για να την αντικρίσεις». Ιορδανίδου Δήμητρα

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Κουφαλίων και η οργανωτική επιτροπή του Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου, με την υποστήριξη τοπικών και αθλητικών φορέων, προκηρύσσουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 τους παρακάτω αγώνες δρόμου και εκδηλώσεις:

Αγώνες:
– Αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων
– Αγώνας δρόμου 6 χιλιομέτρων
– Παιδικός αγώνας γονέα-παιδιού

Παράλληλες εκδηλώσεις: Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς στο site της διοργάνωσης του αγώνα.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη της αγάπης για τον αθλητισμό, η παρακίνηση των νέων να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες και η επαφή των συμπολιτών μας με το όμορφο περιβάλλον των Κουφαλίων. Όλα αυτά στη μνήμη και στα ιδεώδη της Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία ήταν και ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τον αγώνα.

Koufalia Hill Run

ΑΓΩΝΕΣ

10 χλμ. (10:00)

Περιγραφή Διαδρομής: Η διαδρομή των 10 χλμ είναι χωμάτινη με μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Ξεκινά από τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Κουφαλίων. Μια στροφή δεξιά οδηγεί στο νέο αναδασωμένο κομμάτι του άλσους, όπου μια έντονη ανηφόρα μέσα από τα πεύκα για 500 μέτρα θα χαρίσει την πρώτη εικόνα του μοναστηριού του Γρ. Παλαμά.

Στην κορυφή στρίβει δεξιά και ακολουθούν δύο συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες και έπειτα ένα ακόμη ανηφορικό πέρασμα 200 μέτρων μέσα στα πεύκα.

Στροφή δεξιά σε ευθεία και κατηφόρα που οδηγούν κάτω από το μοναστήρι, διασχίζοντας ακόμη ένα δασάκι μέσω μονοπατιών έως το 4οχλμ όπου συναντούμε ένα έντονα ανηφορικό κομμάτι για 500 μέτρα. Στο τέλος της ανηφόρας κάνουμε στροφή δεξιά και κινούμαστε σε δασικό δρόμο για 20 μέτρα ώσπου στρίβουμε πάλι δεξιά και μπαίνουμε ξανά σε μονοπάτι που μας οδηγεί δίπλα από το σπήλαιο των Κουφαλίων.

Το επόμενο κομμάτι είναι και το πιο απαιτητικό τεχνικά καθώς μια απότομη κατηφόρα και η έντονη ανηφόρα που ακολουθεί, οδηγούν στο ανώτερο υψομετρικά σημείο της διαδρομής.

Από εκεί η διαδρομή ακολουθεί δασικό δρόμο διασχίζοντας ακόμη ένα μικρό άλσος με κατηφορική κλίση, η οποία γίνεται εντονότερη στο τέλος της, περίπου στο 6ο χλμ.

Από το σημείο αυτό και μετά ο αγώνας ακολουθεί αγροτικό χωμάτινο δρόμο ώσπου μια στροφή δεξιά στο 7ο χλμ,. φέρνει τους δρομείς στην τελική ευθεία της διαδρομής όπου θ’ απολαύσουν και το τελευταίο κομμάτι έχοντας θέα στα δεξιά τον λόφο των Κουφαλίων και το μοναστήρι που δεσπόζει. Κατηφορίζοντας προς τα γήπεδα του τένις έρχεται και ο τερματισμός.

Koufalia Hill Run

6 χλμ. (10:10)

Περιγραφή Διαδρομής: Η διαδρομή είναι χωμάτινη με μονοπάτια. Ακολουθεί τα πρώτα χιλιόμετρα των 9χλμ. Μετά τα 3χλμ, με αναστροφή μπροστά από το μοναστήρι καταλήγει στον τερματισμό.

Παιδικός αγώνας γονέα – παιδιού (10:20)

Περιγραφή αγώνα: Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι που επιτυγχάνονται με τη συνεργασία του γονέα με το παιδί. Έτσι διασκεδάζουν, μαθαίνουν και χαίρονται τη φύση παρέα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ: Η διαδρομή καλύπτεται από διασώστες και από εθελοντές, που ανά πάσα στιγμή θα παρέχουν τη βοήθεια τους.

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και αποδέχονται την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκύψει. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια των αγώνων.


 
 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα     υπάρχει     ηλεκτρονική    χρονομέτρηση    στον     αγώνα,    με     chip χρονομέτρησης στο νούμερο κάθε δρομέα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν μετά τη λήξη του αγώνα.

ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:
10 χλμ: 1 ώρα και 30’
6 χλμ: 1 ώρα και 20’

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
10 χλμ.: 125 δρομείς
6 χλμ.: 125 δρομείς
Παιδικός αγώνας γονέα-παιδιού: 150 παιδιά συνοδευόμενα από ισάριθμους συνοδούς.

Koufalia Hill Run

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 5€ ανά άτομο (εξαιρούνται οι γονείς-συνοδοί του παιδικού αγώνα).

ΠΑΡΟΧΕΣ: Αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό μπλουζάκι θα δοθεί σε όλους τους αγωνιζόμενους. Στο τέλος του αγώνα θα παρέχονται σε κάθε αθλητή νερό, φρούτα και σάντουιτς.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Οι βραβεύσεις των αγώνων θα ξεκινήσουν στις 11:30.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ-ΕΠΑΘΛΑ: Στους αγώνες των 10 χλμ. και 6 χλμ. έπαθλα θα λάβουν οι τρείς πρώτοι άνδρες και τρείς πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ: Οι αριθμοί συμμετοχής των αγωνιζόμενων παραλαμβάνονται την ημέρα του αγώνα στα γήπεδα τένις, όπου γίνεται και η εκκίνηση των αγώνων, από 8:00 έως 9:30.

Εναλλακτικά, θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής του εξοπλισμού από το κατάστημα οπτικών Gipatidou Optical Center που βρίσκεται στην Εθνικής Αντιστάσεως 35 στα Κουφάλια, την Παρασκευή 15/09 κατά τις ώρες 9:30-13:00 και 17:30-20:30, και το Σάββατο 16/09 ώρες 9:30-14:00.

Koufalia Hill Run

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Εγγραφές έως Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21:00 (η εγγραφή κατοχυρώνεται με την καταβολή του ποσού των 5€).
– Στον αγώνα γονέα-παιδιού εγγράφεται ΜΟΝΟ το παιδί και δηλώνεται η ηλικία για μέγεθος μπλούζας.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης www.koufaliahillrun.gr και στο email: info@koufaliahillrun.gr

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Ράνια Γκιπατίδου στο τηλέφωνο 6973887972 καθώς και με την κ. Ματίνα Γκιπατίδου στο τηλέφωνο 6973400744.

Επίσημος Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ3. Χορηγοί επικοινωνίας είναι και οι e-koufalia, καθώς και οι Agronomistas.

Συνεχίζουμε έναν δικό της αγώνα, ελάτε να τον τρέξουμε μαζί, να κάνουμε τη μνήμη χαρά και ελπίδα.

Σας περιμένουμε

Δημοφιλη Αρθρα