fbpx

6ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου «Arta Night Run 1881» (Προκήρυξη)

5 χλμ. και 10 χλμ. το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στην κεντρική πλατεία Άρτας

iRun
Arta Night Run

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Άρτας την 25η Ιουνίου 1881, ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας και ο Δήµος Αρταίων, προκηρύσσουν τον 6ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου – Δυναμικού βαδίσματος «Arta Night Run 1881».

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 5.000μ ώρα 21:00 και 10.000μ ώρα 21:10

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Όλες οι εκκινήσεις των αγώνων θα δοθούν από την πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Όλοι οι τερματισμοί θα γίνουν στην πλατεία “Εθνικής Αντιστάσεως” (Κεντρική πλατεία Άρτας).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Στο  www.sdartas.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία των αγώνων και να δείτε τις διαδρομές

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

10.000 και 5.000 μέτρων 

Αφετηρία πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως – σιντριβάνι. Αριστερά στον πεζόδρομο Σκουφά στρίβουμε αριστερά στην οδό Φιλελλήνων. Αριστερά στην οδό Τζαβέλλα και διασχίζοντας την Βασιλέως Πύρρου στρίβουμε δεξιά στον πεζόδρομο Αγίας Θεοδώρας περνώντας μπροστά από τον ιερό ναό Αγίας Θεοδώρας. Περνάμε μπροστά από τον Ερυθρό Σταύρο και στρίβουμε δεξιά στην Κορυδαλλέως και αριστερά στην οδό Αράχθου. Ανεβαίνουμε αριστερά την Ελευθερίου Βενιζέλου και στρίβουμε αριστερά στην Μαξίμου Γραικού. Δεξιά στην Νικολάου Πλαστήρα, περνώντας από την Δημοτική πινακοθήκη «Γιάννη Μόραλη» συναντάμε την Βασιλέως Πύρρου, στα δεξιά μας θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού Απόλλωνος Πυθίου Σωτήρος και διασχίζοντας τις οδούς Σκουφά και Ζάρρα στρίβουμε αριστερά στην Ιωάννου Παπαβασιλείου. Αμέσως μετά αριστερά στην οδό Πουλιού Δράκου και δεξιά, στην οδό Αντ. Γαρουφαλιά, περνώντας μπροστά από τον ιερό ναό Μαξίμου Γραικού.  Μετά το 2ο Γυμνάσιο Άρτας στρίβουμε αριστερά στον πεζόδρομο «Βασιλείου Αγραφιώτη» για να κατευθυνθούμε αριστερά στην Κομμένου. Ανεβαίνουμε την Κομμένου περνώντας μπροστά από τον ιερό ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας και κατευθυνόμαστε συνεχίζοντας ευθεία στην Βασιλέως Κωσταντίνου. Την διασχίζουμε και φτάνοντας στο καλντερίμι, οδό Κοτζούλα, στρίβουμε αριστερά για να διασχίσουμε τον πεζόδρομο της οδού Σκουφά φτάνοντας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως τερματίζοντας στο Συντριβάνι.

Arta Night Run

Τα 10 km θα κάνουν την ίδια διαδρομή 2 φορές, με τη διαφορά ότι στην οδό Σκουφά θα στρίψουν δεξιά στην οδό Φιλελλήνων κάνοντας την ίδια διαδρομή άλλη μια φορά και στον δεύτερο κύκλο θα τερματίσουν στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στο σιντριβάνι. Μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο του τερματισμού, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ 

10.000 μ. 120 λεπτά

5.000 μ. 90 λεπτά

Πέραν αυτών των ορίων, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 13 euro με τεχνικό t-shirt και τσάντα αθλητή.

 

ΕΠΑΘΛΑ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ 5km και 10km

  • Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους της γενικής κατηγορίας (Άντρες -Γυναίκες)
  • Κύπελλα θα απονεμηθούν στον πρώτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).
  • Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο στον δεύτερο και στον τρίτο κάθε ηλικιακής κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).
  • Από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι (3) τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

 

 Οι ηλικιακές κατηγορίες 5 χλμ και 10 χλμ θα είναι:

  • έως 19 ετών (ανδρών – γυναικών)
  • 20-29 ετών (ανδρών – γυναικών)
  • 30-39 ετών (ανδρών – γυναικών)
  • 40-49 ετών (ανδρών – γυναικών)
  • 50-59 ετών (ανδρών- γυναικών)
  • άνω των 60 (ανδρών- γυναικών)

Arta's Night Run

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 6ου ΝΥXΤΕΡΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «Arta Night Run 1881»

Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται μέσω συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας ΕΔΩ.

Επίσης και δια ζώσης στο κατάστημα sportshouse (Περιφερειακή οδός Άρτας), ώρες καταστημάτων και στα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, στον λόφο της Περάνθης, Δευτέρα και Τετάρτη 18:00-20:00μ.μ.

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων- περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας

Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύεται από τον γονέα/κηδεμόνα.

 

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

Διανοµή Αθλητικού Υλικού
Η διανομή αθλητικού υλικού, θα γίνεται την Παρασκευή 05/07 από 16:00-22:00 στην Κεντρική πλατεία (αίθουσα ΣΕΣ) και Σάββατο 06/07 από 12:00 έως την έναρξη.

Οι αριθμοί συμμετοχής πρέπει να συγκρατούνται με τις 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν και επιπλέον, πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ

Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 

Χρονοµέτρηση


 
 

Ο  Νυκτερινός  Αγώνας  Δρόμου θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης.

 

Αποτελέσµατα

Τα επίσηµα αποτελέσµατα των αγώνων, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα

 

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα

Στον Αγώνα θα υπάρχουν τρεις σταθμοί υποστήριξης.

Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα, καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Υποστήριξης.

 

Υγειονοµική Κάλυψη

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη.

Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη .

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν στη διοργάνωση με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δίκη τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η τσάντα ή ο σάκος με τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχει παραδοθεί 20 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα του. Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή Απαραίτητα θα πρέπει να υπάρχει τσάντα ή σάκος.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να μην τοποθετούν τιμαλφή, χρήματα και άλλα είδη αξίας στις τσάντες του ιματισμού.

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή των αντικειμένων του κάθε δρομέα, πρέπει να γίνεται αμέσως μετά τον τερματισμό, από τον ίδιο τον δρομέα με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΟΡΩΝ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ – ΜΑΤΑΙΩΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ:

Ο Διοργανωτής δικαιούται να ανακαλέσει την πραγματοποίηση του Αγώνα, να τροποποιήσει το Χρονοδιάγραμμα του Αγώνα, να διακόψει πρόωρα αυτόν, να συντμηθεί ή να παρατείνει τη διάρκειά του Αγώνα, να μεταθέσει χρονικά την έναρξη του αγώνα και την ενημέρωση των Νικητών-τριων, να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των Επάθλων και του αριθμού των Νικητών-τριών), χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Ως ημερομηνία ισχύος της ανάκλησης-τροποποίησης αυτής λογίζεται η ημερομηνία της σχετικής ανάρτησης στη Σελίδα του Διοργανωτή. Οι συμμετέχοντες φέρουν αποκλειστική ευθύνη ενημέρωσής τους για τις ανωτέρω αλλαγές μέσω της Σελίδας του Διοργανωτή. Σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο Διοργανωτής ουδεμία ευθύνη φέρει έναντι των συμμετεχόντων ή και οποιουδήποτε τρίτου. Σε περίπτωση ανάκλησης, ματαίωσης, διακοπής, παράτασης, χρονικής μετάθεσης κ.λπ. του Αγώνα, οι συμμετέχοντες δεν αποκτούν οποιοδήποτε δικαίωμα κατά του Διοργανωτή ούτε νομιμοποιούνται ή δικαιούνται να ζητήσουν την πραγματοποίηση ή συνέχισή του Αγώνα ή οποιαδήποτε αποζημίωση.

 

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για  την  παροχή  πληροφοριών  σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

 

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου syllogosdromeonartas@gmail.com

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων.

 

Επικοινωνία και ενημερώσεις:

Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και τα social media του συλλόγου.

 

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

6972851848 Μακρής Θεόδωρος, Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Άρτας
6937134764 Μπότσας Δημήτριος, Αντιπρόεδρος ΣΔ Άρτας
6932422729 Σκαλτσάρη Αλεξάνδρα, Γραμματέας ΣΔ Άρτας
6976777107 Μανουσάκη Μαρία, Ταμίας ΣΔ Άρτας
6937213686 Χασκώνης Κωσταντίνος, Έφορος ΣΔ Άρτας
6909085166 Tσιρογιάννης Περικλής (sportshouse).

 

Έρχονται ακόμα:

Δημοφιλη Αρθρα