fbpx

8ο Πέρασμα Του Απόστολου Παύλου το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Δωρεάν αγώνας 10 χλμ. στη Μεθώνη Πιερίας

Newsroom
Πέρασμα Του Απόστολου Παύλου

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 (19:00) θα διεξαχθεί στη Μεθώνη Πιερίας το 8ο Πέρασμα Του Απόστολου Παύλου, απόστασης 10 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων. Συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Απόστολου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα.

Πέρασμα Του Απόστολου Παύλου

Οι διοργανωτές καλούν τους ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους ή και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να τρέξουν ή ακόμη και να περπατήσουν τη διαδρομή.

Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή σε άσφαλτο, που περνά μέσα από τα δύο χωριά Μεθώνης και Μακρυγιάλου. Εχει ανηφόρες – κατηφόρες με μικρές αποκλίσεις και θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Καθώς η διοργάνωση έχει προβλέψει το κόστος για κάθε αθλητή, παρακαλεί όσοι αθλητές ακυρώνουν τη συμμετοχή τους να ενημερώνουν εγκαίρως τους διοργανωτές για να βγαίνουν από τις λίστες συμμετεχόντων.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, 12:00.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της παραπάνω φόρμας εγγραφής. Κατά την αποστολή της δήλωσης, δεν υπάρχει αυτόματη απάντηση, αλλά η διοργάνωση θα δημοσιεύσει τα ονόματα των συμμετεχόντων ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους. Αυτό θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024.

Πέρασμα Του Απόστολου Παύλου

Μεταφορά αθλητών: Από την Αρχαία Πύδνα λεωφορεία θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα. Η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 16:30. Παρακινούνται οι αθλητές να προτιμήσουν τα δρομολόγια μεταξύ 16:3017:30. Στις 18:10 θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο. Η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για την μη διευκόλυνση μετακίνησης αθλητή προς την αφετηρία μετά τις 18:10.

Δικαίωμα συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Παραλαβή αριθμών: H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος θα ανοίξει τα γραφεία της, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 από τις 14:30 έως τις 17:30 για να εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες που κατάγονται από την περιοχή της Πιερίας και τα μέλη του Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Οι υπόλοιποι θα τα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία η οποία θα λειτουργεί μόνον στο σημείο τερματισμού – Αρχαία Πύδνα – από τις 14:30 έως τις 17:30 την ημέρα του αγώνα.

Υγειονομική κάλυψη: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Την εξέλιξη του αγώνα, θα παρακολουθεί ιατρός. Ασθενοφόρο θα υπάρχει στη διάθεση των αθλητών.

Ασφάλεια: Η διαδρομή θα επιτηρείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές τοπικών συλλόγων ενώ ο σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας θα παρέχει πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα.

Πέρασμα Του Απόστολου Παύλου

Χιλιομετρικές ενδείξεις: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Σταθμοί νερού: Στο 4ο, στο 7ο χλμ., στην αφετηρία και τον τερματισμό.

Βραβεύσεις: Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, ωστόσο θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό, πανέμορφο και ανάγλυφο, αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και σακούλα με μικρογεύματα. Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού στις 20:30.

Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν έγκυρα και έγκαιρα, λίγη ώρα μετά τον τερματισμό.

Φωτογραφική κάλυψη: Θα υπάρξει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιευθεί άμεσα και για κάθε αθλητή.

Πληροφορίες: Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Αλέξανδρο Πούλιο 6976692445 ή στο e-mail: perasma.ap.paulou@gmail.com

Πέρασμα Του Απόστολου Παύλου

Πορεία Αποστόλου Παύλου

Ο Χριστιανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης ανάγεται στην Αποστολική εποχή. Οπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά τη 2η περιοδεία του, πέρασε από την Πιερία.

Σε απόσταση 26-30 χιλιομέτρων βόρεια της Κατερίνης, σώζονται τα μνημεία διελεύσεως της πορείας του Αποστόλου Παύλου. Ευρισκόμενος στη Βέροια και καταδιωκόμενος από τους Ιουδαίους, έφτασε πεζός μέχρι τις ακτές της Πιερίας.

Κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον Κολινδρό, διήλθε από τη Μεθώνη και κατέληξε στο αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, όπου επιβιβάστηκε σε εμπορικό πλοίο, με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Ο Απόστολος Παύλος έθεσε τις βάσεις της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Χριστιανισμός έκτοτε αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, όπως μαρτυρούν τα παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα