fbpx

8ος Δρόμος Νερού Εδεσσας το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Νυχτερινός Αγώνας 5,1 χλμ. στην Εδεσσα

Newsroom
Δρόμος Νερού Εδεσσας

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 (18:00) θα διεξαχθεί στην Εδεσσα ο 8ος Δρόμος Νερού Εδεσσας (5,1 χλμ.).

Τον αγώνα διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Εδεσσας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Εδεσσας και τον ΠΑΣ Αερωπός Εδεσσας.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στα 101 χρόνια από την εγκατάσταση των προσφύγων της Μ. Ασίας στη πόλη της Εδεσσας.

Εκκίνηση και τερματισμός: Μικροί Καταρράκτες Εδεσσας

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Κόστος συμμετοχής: 5€

Τα χρήματα θα καταθέτονται στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς

ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR4401722530005253029024646

ΕΘΝΙΚΗ GR1201103400000034050501468

Θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας. Οι προμήθειες των τραπεζών επιβαρύνουν τον καταθέτη.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές και την ημέρα του αγώνα (έως και δύο ώρες πριν την έναρξη) σε πολύ περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, με κόστος συμμετοχής στα 10€.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Αθλητές κάτω των 18 ετών γίνονται δεκτοί με υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

 

Κατηγορίες

Ανδρες

Ως 18

19-29

30-39

40-49

50-59

60+

 

Γυναίκες

Ως 29

30-49


 
 

50+

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού με ώρα έναρξης 19:00.

ΕΠΑΘΛΑ: Απονέμεται Κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών. (Οι παραπάνω νικητές δεν θα μπουν στις κατηγορίες).

Στους νικητές των κατηγοριών απονέμεται Κύπελλο, μετάλλιο στον πρώτο αθλητή/τρια και μετάλλιο στον δεύτερο και τρίτο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

 

Γραμματεία

Η γραμματεία θα λειτουργήσει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, 10:00-17:00 στους Μικρούς Καταρράκτες Εδεσσας.

Οι αθλητές θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής, τον οποίο πρέπει να φέρουν στο στήθος με το ατομικό chip χρονομέτρησης.

Στον χώρο υπάρχουν αποδυτήρια ανδρών, γυναικών, WC, ιατρός αγώνα, καθώς και τα προσωπικά είδη των δρομέων τα οποία θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και θα παραδίδονται από εθελοντές με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Δρόμος Νερού Εδεσσας

Διαδρομή

Η εκκίνηση θα γίνει από το Πάρκο Καταρρακτών Εδεσσας, θα ακολουθήσει τον παραποτάμιο δρόμο προς περιοχή Βαροσίου, της παλιάς πόλης της Εδεσσας, του Πάρκου Καταρρακτών, του Κολυμβητηρίου ακολούθως προς τη βυζαντινή γέφυρα που περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός και η επιστροφή θα γίνει με παράλληλη διαδρομή με τα ποτάμια και με τερματισμό στο Πάρκο Μικρών Καταρρακτών στον κεντρικό πεζόδρομο της Εδεσσας. Όλη η διαδρομή είναι σκληρού δαπέδου και είναι επίπεδη.

Μέτρηση διαδρομής: Η διαδρομή του Δρόμου Νερού είναι 5,1 χλμ.

Χιλιομετρικές ενδείξεις: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ: Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό της διαδρομής .

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Η συνολική διάρκεια του αγώνα είναι μια (1) ώρα. Εκκίνηση 18:00, λήξη τερματισμών 19:00.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μικροί Καταρράκτες Εδεσσας. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και χυμοί, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας έχει προβλεφθεί χώρος για την υποδοχή των δρομέων. Τα προσωπικά είδη των δρομέων θα παραδίδονται από τον ειδικό χώρο φύλαξης, με ευθύνη εθελοντών.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί ένα τσιπ χρονομέτρησης (bib). Για τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα υπάρχουν δυο σταθμοί ελέγχου στο ενδιάμεσο της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό. Δρομείς που δε θα ακολουθήσουν τη διαδρομή και τα προβλεπόμενα σημεία ελέγχου θα ακυρώνονται.

Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

ΙΑΤΡΙΚΑ: Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες για αυτό όσοι θα συμμετάσχουν , υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη και να μην αποκλείει την συμμετοχή τους.

Ιατροί θα υπάρχουν στον χώρο εκκίνησης και στον τερματισμό.

Επίσης την πληρότητα ιατρικής κάλυψης του αγώνα εξασφαλίζουν ομάδες πιστοποιημένων διασωστών που θα καλύπτουν τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η τροχαία Εδεσσας με προσωπικό και οχήματα θα παρέχει την απόλυτα ασφαλή όδευση των δρομέων σε προγραμματισμένη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εμπλεκόμενους δρόμους, σε συνεργασία με τους εθελοντές ποδηλάτες.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα