fbpx

9ος Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Εδεσσας στις 4 Φεβρουαρίου 2024

Ασφάλτινος αγώνας με υψομετρικά απόστασης 12 χλμ. και παιδική διαδρομή 500μ.

Newsroom
Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Εδεσσας

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 θα διεξαχθεί στο Μεσημέρι Εδεσσας ο 9ος Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων, απόστασης 12 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Εδεσσας, το Τοπικό Συμβούλιο του Δ. Δ. Μεσημερίου του Δήμου Εδεσσας, ο Σύλλογος Απόγονων Μακεδονομάχων Εδεσσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Εδεσσας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων ΜεσημερίουΟ Αριστοτέλης“, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Εδεσσας «Αερωπός», τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν. Πέλλας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Εδεσσας & Περιχώρων και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Εδεσσας.

Ο αγώνας γίνεται προς τιμή και μνήμη των πεσόντων γηγενών Μακεδόνων Μακεδονομάχων του Μεσημερίου που έπεσαν σε μάχη στις 2 Φεβρουαρίου 1905 στην ίδια διαδρομή.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το Μεσημέρι, θα κατευθυνθεί στη Φλαμουριά και θα επιστρέψει στο Μεσημέρι.

Θα διεξαχθεί και αγώνας 500μ. για παιδιά (6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ετών) Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου Εδεσσας.

Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Εδεσσας

12 χλμ. (11:45)

Η διαδρομή διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο, με ανηφοροκατηφόρες και συνολικά υψομετρικά (γράφημα). Ξεκινάει από τη γραφική και πλακόστρωτη πλατεία Μεσημερίου του Δήμου Εδεσσας, ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο προς Φλαμουριά, όπου πραγματοποιείται αναστροφή και επιστροφή στην πλατεία Μεσημερίου όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά. Ολοι οι δρομείς θα πρέπει να φορούν ευδιάκριτα τον αριθμό συμμετοχής. Χωρίς αριθμό συμμετοχής ο δρομέας ακυρώνεται. Στο μέσο της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός ελέγχου χρόνου / διέλευσης και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων.

Οποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθώς και στην ενδιάμεση ζώνη ελέγχου ακυρώνεται. Μόνο οι αθλητές που: (α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα, (β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου σε όλες τις ζώνες ελέγχου (split time), (γ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα (150′) συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, ενώ μόνο για αυτούς ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους, ενώ τους αποστέλλεται και πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης εφόσον έχουν αποστείλει το e-mail τους.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3ο χλμ. (νερό), στο 6ο χλμ. (νερό, ισοτονικά), στο 9ο χλμ. (νερό) και στον τερματισμό (νερό, ισοτονικά, φρούτα).

Οριο τερματισμού: Ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ορίζονται οι 2 ώρες και 30 λεπτά, δηλαδή η 14:15. Μετά από αυτήν την ώρα, οι δρομείς θα κινούνται στον επαρχιακό δρόμο με δική τους ευθύνη

Δικαίωμα συμμετοχής: Εχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

Κόστος συμμετοχής: 10€

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Τα χρήματα θα καταθέτονται στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: ΙΒΑΝ GR90 0172 2530 0052 5308 8857 589, Σύλλ. Συντ/ων ΔΕΗ Ν. Πέλλας)

θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο όπως αναγράφεται στην δήλωση συμμετοχής σας οπωσδήποτε. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές και την ημέρα του αγώνα (έως και μια ώρα πριν την έναρξη) για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, με κόστος συμμετοχής στα 12€.

Δρόμος Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου Εδεσσας

Επαθλα, κατηγορίες

Θα βραβευθούν με Κύπελλο οι τρεις πρώτοι αθλητές των γενικών κατηγοριών και οι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας: Ανδρες: 18-29, 30-39, 40-49, 50- 59, 60+. Γυναίκες: 18-34, 35+

Οι νικητές των γενικών κατηγοριών εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες.


 
 

Μετάλλια αναμνηστικά με το λογότυπο του αγώνα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Αναμνηστικά δώρα

Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

 

Παραλαβή αριθμών

Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στην αφετηρία (στην πλατεία Μεσημερίου Εδεσσας) μεταξύ 10:00-11:30, στο σημείο εκκίνησης.

 

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων και ιματισμού

Οι δρομείς μπορούν να τοποθετούν τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα μέσα στον σάκο τους και να τον παραδίδουν στην γραμματεία εθελοντών στο χώρο εκκίνησης στο κοινοτικό κατάστημα.

Μέχρι τις 11:00 (το αργότερο 60’ πριν την εκκίνηση), οι δρομείς θα πρέπει να έχουν παραδώσει στο Κοινοτικό Κατάστημα, τους σάκους τους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, πάνω στους οποίους θα έχει αναγραφεί ο αριθμός συμμετοχής τους προκειμένου να τα παραλάβουν στον τερματισμό. Εθελοντές της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι στη διάθεση των δρομέων για την εξυπηρέτησή τους.

ΑποδυτήριαΙατρείο

Αποδυτήρια και Ιατρείο θα υπάρχουν στην εκκίνηση/τερματισμό στην πλατεία Μεσημερίου. Ιατρός θα υπάρχει με την μέριμνα του ΕΚΑΒ και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας. Εθελοντές και διασώστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διάσπαρτοι σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης του Αγώνα.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 14:00.

 

500μ. μαθητών

Πλατεία Μεσημερίου Δήμου Εδεσσας. Η Συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου θα είναι δωρεάν.

Υπεύθυνη δήλωση ότι “επιτρέπω στον γιο/κόρη μου να συμμετάσχει στον αγώνα 500μ και ότι το παιδί έχει εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό” θα υπογραφεί από τον κηδεμόνα την ημέρα δήλωσης συμμετοχής του παιδιού του στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού στην πλατεία Μεσημερίου Έδεσσας.

Δεν θα υπάρχει βράβευση των πρώτων νικητών. Ο αγώνας είναι για την συμμετοχή και την χαρά των μικρών ηλικιών και η γνωριμία τους με το τρέξιμο. Μετάλλια  και δώρο θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες.

 

Πληροφορίες

Χρήστος Ροδίφτσης 6945770475
Γρηγόρης Σιώνης 6972260438
Σωτήρης Δραγούμης 6936102587
Βαγγέλης Κυριακού 6944884141

 

Πώς θα έρθετε στο Μεσημέρι

Από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Εδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στη συνέχεια περνώντας την Εδεσσα, κατευθυνόμαστε προς Φλώρινα, και στρίβουμε αριστερά στο 1 χλμ. στο φανάρι προς Μεσημέρι. Εναλλακτικά, παρακάμπτοντας την Εδεσσα από την περιφερειακή προς Αγρα και Φλώρινα, στο φανάρι στρίβουμε δεξιά.

Από Κοζάνη ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Εδεσσα, στρίβουμε στο φανάρι αριστερά για Εδεσσα και αμέσως δεξιά για Μεσημέρι.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα