fbpx

9ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής «Αναδεικνύοντας τον Υμηττό» στις 12 Μαΐου 2024

Αγώνες 14 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ., 600μ. στην Αγία Παρασκευή

Newsroom
Δρόμος Ζωής

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα διεξαχθεί στην Αγία Παρασκευή ο 9ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό, με αγώνες 14 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ., 600μ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.), τον Όμιλο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού (Ο.Φ.Κ.Α) Αγίας Παρασκευής, με τη συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, όπως και την υποστήριξη των:

-Β’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής
-Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής
-1ου & 3ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής
-Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ)

Ο αγώνας θα διεξαχθεί ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραποστάσεων).

Εκκίνηση και τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Δρόμος Ζωής

Σκοπός του αγώνα

Ο αγώνας ως θεσμός για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής έχει βασικό σκοπό την προώθηση του δρομικού κινήματος, την ενίσχυση της σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας και δίνει τη δυνατότητα σε δρομείς αλλά και σε άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης να συμμετάσχουν σ’ έναν μεικτό αγώνα δρόμου που συνδέει τον σύγχρονο αστικό ιστό με το φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την οικολογική και αθλητική αξία του Υμηττού.

Η διοργάνωση, εκτός από την αθλητική της διάσταση, έχει και χαρακτήρα αλληλεγγύης, ενισχύοντας το Κοινωνικό  Παντοπωλείο & Μαγειρείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οποιος δρομέας/συμμετέχων επιθυμεί να στηρίξει αυτή την προσπάθεια μπορεί να προσφέρει είδη τροφίμων, όπως ελαιόλαδο συσκευασίας 1L, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, χυμό ντομάτας, τα οποία θα παραδίδονται στη Γραμματεία της διοργάνωσης, με την παραλαβή του φακέλου του (chip, αριθμός κ.λπ), είτε κατά την ημέρα του αγώνα στους διοργανωτές.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για τις όλες τις διαδρομές οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά μέσω φόρμας εγγραφής, η οποία θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής (http://www.agiaparaskevi.gr), του ΑΣΑΠ (https://asap.org.gr/), του ΟΦΚΑ (https://ofkaagiasparaskevis.gr/), καθώς και στα δρομικά site όπου θα φιλοξενείται ο αγώνας.

Dromos Zois

Διαδρομές

14 χλμ. Μεικτή δρόμος – βουνό (08:30)

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής (ΥΨ. 219 μ)- Αγ. Ιωάννου έως Κολλέγιο 1,2 χλμ – αριστερά Γραβιάς μέχρι διασταύρωση ΣΔΑΜ 500 μ. (ΥΨ. 260 μ.) στροφή δεξιά (παρατεταμένη ανηφόρα) προς Ι. Μ. Αγ. Ιωάννου Κυνηγού 1,2 χλμ (ΥΨ.345μ ) και μέχρι διασταύρωση με άσφαλτο 1,8 χλμ., στροφή αριστερά 350μ. προς κορυφή (ΥΨ. 415 μ.) (χωμάτινη ανηφορική διαδρομή) 700μ. (ΥΨ.ΜΑΧ. 460μ.) οριζόντια και κατηφορική διαδρομή 2,2 χλμ, (ΥΨ.350μ. )- τάπητας χρονομέτρησης – στροφή αριστερά 350 μοιρών (δασικός κατήφορος) 400μ. διακλάδωση αριστερά απότομη κατηφόρα 600μ, φτάνουμε σε διασταύρωση με άσφαλτο (οδός Αγάπης) 500 μ. δεξιά (οδός Κολοκοτρώνη), τέρμα Κολοκοτρώνη δεξιά (οδός Αγ. Ιωάννη) μέχρι την εκκλησία Αγ. Σάββας 1 χλμ (ΥΨ. 230μ.), απότομη ανηφόρα αριστερά μέχρι Ι. Μ. Αγ. Ιωάννη Κυνηγού 1 χλμ και δεξιά επιστροφή έως τερματισμό – αφετηρία 3 χλμ.

Χαμηλότερο σημείο διαδρομής: 219 μ

Υψηλότερο σημείο διαδρομής: 489 μ

Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολος λόγω βατότητας (9 χλμ. ασφάλτινα και 5 χλμ. χωμάτινα) και υψομετρικής διαφοράς.

 

5 χλμ. Μαζικός ενηλίκων άνω των 18 ετών & Λύκειων (08:40)

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής (ΥΨ. 219 μ)- Αγ. Ιωάννου έως Κολλέγιο 1,2 χλμ – αριστερά Γραβιάς- Δεξιά Ανατολικής Μεσογείου, αναστροφή σε σημείο 250 μ. μετά τη διασταύρωση της ΣΔΑΜ (ΥΨ. 260 μ.) και επιστροφή στο σημείο τερματισμού (Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής).

Μέγιστο ύψος διαδρομής: 260 μ.

 

1 χλμ. Γυμνασίων (11:00)

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής- Αγίου Ιωάννου με κατεύθυνση προς Αμερικανικό Κολέγιο. Αναστροφή επί της Αγίου Ιωάννου στο ύψος των οδών Αιόλου & Τρωάδος. Επιστροφή και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

 

600μ. Παιδικό Δημοτικών (11:10)

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής-περιμετρική διαδρομή: Στρ. Τόμπρα, – αριστερά Αχιλλέως- αριστερά Αγίου Ιωάννου. Επιστροφή και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Δρόμος Ζωής


 
 

Βραβεύσεις

14 χλμ.: Γενική, 18-39, 40-49, 50-59, 60+, μεγαλύτερος άνδρας, μεγαλύτερη γυναίκα, ομαδική (1ος, 2ος, 3ος)
5 χλμ.: Γενική, μαθητές 16-18, 18-39, 40-49, 50-59, 60+, μεγαλύτερος άνδρας, μεγαλύτερη γυναίκα, ομαδική (1ος, 2ος, 3ος)
1 χλμ.: Αγόρια γυμνασίου, κορίτσια γυμνασίου
600μ.: Α-Β Δημοτικού, Γ-Δ Δημοτικού, Ε-ΣΤ Δημοτικού, Πολυπληθέστερο Δημοτικό Σχολείο (1ος, 2ος, 3ος)

Σημαντικές σημειώσεις
– Οι νικητές δρομείς των γενικών κατηγοριών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των λοιπών ηλικιακών κατηγοριών
– Σε περίπτωση ομαδικών συμμετοχών θα υπάρξει η δυνατότητα απονομών κυπέλλων. Συγκεκριμένα, βάσει των τεσσάρων καλύτερων επιδόσεων (ανδρών και γυναικών) ανά ομάδα, θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες
– Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν 4 συμμετοχές ανά ηλικιακή κατηγορία, η συγκεκριμένη θα ενωθεί με την προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία.

 

Χρονομέτρηση

– Τα αποτελέσματα για τις αγωνιστικές κατηγορίες θα είναι ξεχωριστά ανά κατηγορία.

– Η χρονομέτρηση και η κατάταξη των δρομέων θα γίνεται με chips και ηλεκτρονικούς τάπητες οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία της κάθε διαδρομής.

– Τα αποτελέσματα χρονομέτρησης όλων των δρομέων θα αναρτηθούν μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών στην ηλεκτρονικη διεύθυνση: https://bit.ly/9os_dromos_zois_agias_paraskevis_results

 

Υδροδοσία

Για τον αγώνα των 14 χλμ. θα υπάρχουν τρία σημεία υδροδοσίας: στο 1ο, 2ο και 3ο Φυλάκιο της ΣΕΠΠΒΑΤΥ, Άγιος Σάββας (Γλυκά νερά).

Για τον αγώνα των 5 χλμ. το σημείο υδροδοσίας θα είναι 1ο Φυλάκιο της ΣΕΠΠΒΑΤΥ.

Επιπλέον, θα υπάρχει υδροδοσία στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

 

Πληροφορίες αγώνα

– Ολοι οι αγώνες θα έχουν κοινή αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

– Στις αγωνιστικές κατηγορίες θα απονεμηθούν μετάλλια στους 3 πρώτους ανά ηλικιακή κατηγορία και κύπελλο στον 1ο νικητή, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

Παράδοση αριθμών

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 από 12:00-20:00 και το Σάββατο 11 Μαΐου από 12:00-18:00 στη Γραματεία του χώρου στίβου στο Στάδιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου “Σταύρος Κώτσης” επί των οδών Γραβιάς και Σπάρτης στην Αγία Παρασκευή.

Η παράδοση των αριθμών θα γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, του διαβατηρίου ή του δελτίου αθλητικής ιδιότητας.

 

Φύλαξη

Σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν απώλεια ιματισμού και τιμαλφών.

 

Ασφάλεια, υγεία

Η υποβολή σε ιατρικό έλεγχο των δρομέων είναι απαραίτητη για την συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι δρομείς αγωνίζονται με προσωπική τους ευθύνη, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους του αγώνα.

Είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την διενέργεια εξετάσεων που θα πιστοποιήσουν την καλή τους υγεία και την ικανότητα συμμετοχής σε έναν αγώνα με τον βαθμό δυσκολίας του και δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση.

Οι διοργανωτές απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για οποιαδήποτε σωματική βλάβη ή θάνατο που ενδεχομένως προκληθεί στους αθλητές και γενικώς απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα ή συνέπεια αυτού. Η αίτηση συμμετοχής αποτελεί ταυτοχρόνως και δήλωση απαλλαγής των διοργανωτών από κάθε ευθύνη για τα προαναφερθέντα.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα