fbpx

Global Run την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Τρέχουμε για αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες

Newsroom
global run

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 (09:00) θα διεξαχθεί στο Πεδίον του Αρεως το Global Run, απόστασης 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει η μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) Yoga and Sport With Refugees (YSR).

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν 3 γύρους των 1.700 μέτρων εντός του πάρκου, με χρονομέτρηση και απονομή βραβείων στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες, όλοι νικητές, πέρα από τη χαρά της συμμετοχής, θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, μαζί βέβαια με την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξή τους!!!

Αντίστοιχοι αγώνες θα γίνουν την ίδια ημέρα σε άλλες πόλεις του κόσμου (Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη, Άμστερνταμ, Λέσβο, Αμβούργο).

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό της ζωής των προσφύγων μέσω του αθλητισμού.

Για να πληρώσουμε το ενοίκιο των γυμναστηρίων μας, για να αγοράσουμε αθλητικό εξοπλισμό, για να παρέχουμε υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μας.

Global RunGlbal

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η M.Κ.Ο. Yoga and Sport With Refugees (YSR) γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο νησί της Λέσβου, ως απάντηση στην τεράστια ανάγκη για υγιείς και ασφαλείς χώρους άθλησης των προσφύγων, για την αίσθηση της κοινότητας και για την ψυχική και σωματική τους υγεία.

Το 2020 επεκταθήκαμε στην Αθήνα και το 2021 στα Ιωάννινα.

Καθημερινά προσφέρουμε περισσότερες από 20 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες σε περίπου 400 άτομα.

Το μοντέλο μας είναι μοναδικό, με πάνω από 70 από τους προηγούμενους και σημερινούς προπονητές μας να προέρχονται από προσφυγικό υπόβαθρο.

Η προσφυγική κρίση ξεκίνησε το 2015. Αρχικά η Ευρώπη άνοιξε τα σύνορά της σε ανθρώπους που εγκατέλειπαν τη Συρία, το Αφγανιστάν και τις χώρες της Αφρικής.

Στη συνέχεια, τα σύνορα έκλεισαν και χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν και απομονώθηκαν στη νότια Ευρώπη.

Μέσω του αθλητισμού, φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά και καλλιεργούμε την ελπίδα.

Ο αθλητισμός μπορεί να σπάσει τα εθνικά και θρησκευτικά εμπόδια, δημιουργώντας έτσι έναν ασφαλή χώρο συνάντησης για συνεργασία μεταξύ των πολιτισμών, όπου όλοι συμμετέχουν και γίνονται οικογένεια.

Εργαζόμαστε μαζί για να χτίσουμε τις δεξιότητες των ανθρώπων, προωθώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί τη συνεχή μάθηση σε ολόκληρο τον οργανισμό μας.

Οι ομάδες μας είναι σκόπιμα διαφορετικές, αποτελούμενες από εθελοντές από τη διεθνή, την ελληνική και την προσφυγική κοινότητα, έτσι ώστε να μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να γίνουμε πραγματικά δυνατοί μαζί #STRONGERTOGETHER.

Global Run

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ: Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 09:00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από το άγαλμα της Αθηνάς, πέρασμα από τον Αγ. Χαράλαμπο, τους Αγ. Ταξιάρχες, δεξιά στο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά στον χωμάτινο δρόμο, αριστερά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου, πρώτη στροφή δεξιά και έξοδος στο σημείο εκκίνησης. Με 3 στροφές θα καλυφθούν τα 5 χιλιόμετρα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.


 
 

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν περάσει από αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Κάθε δρομέας συμμετέχει οικειοθελώς και με δική του ευθύνη. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται πλήρως τους κινδύνους που πιθανόν να έχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 στις 23:00.

Το αντίτιμο της συμμετοχής είναι 7€ και μπορεί να καταβληθεί είτε με τραπεζική κατάθεση είτε με κάρτα.

Πληρωμές με τραπεζική κατάθεση μπορούν να γίνουν στον παρακάτω λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΘΝΙΚΗ, IBAN: GR3301100400000004072708102, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΤΕΛΛΑ ΑΤΖΕΜΗ

Στην περίπτωση αυτή (τραπεζική κατάθεση) παρακαλείστε να γράφετε το ονοματεπώνυμο σας και τη λέξη «ΑΓΩΝΑΣ», π.χ. ΣΥΡΙΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΩΝΑΣ).

Πληρωμές με κάρτα μπορούν να γίνουν σε αυτόν τον σύνδεσμο (θα ζητηθεί να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας)

Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος αυτός έχει μια επιβάρυνση 1,65€, η οποία όμως είναι προαιρετική και μπορεί να αφαιρεθεί.

Ασφαλώς, όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει το έργο μας καταβάλλοντας επιπλέον οποιοδήποτε ποσό επιθυμεί σε αυτόν τον σύνδεσμο

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα, στο χώρο της εκκίνησης από τις 07:30 έως τις 08:30.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, χορηγία της Fitrace Timing (ftt.gr).

ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΚΥΠΕΛΛΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες του αγώνα. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Θα υπάρχει ένας σταθμός με νερά στο χώρο της εκκίνησης, ώστε να δίδονται σε κάθε στροφή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Θα υπάρχει παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΦΥΛΑΞΗ: Θα υπάρχει φροντίδα για φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

ΔιοργάνωσηM.Κ.Ο. Yoga and Sport With Refugees (YSR)

Δημοφιλη Αρθρα