fbpx

Global Run το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

«5 χλμ. για την ελευθερία» στο Πεδίον του Αρεως

Newsroom
Global Run

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 θα διεξαχθεί στο Πεδίον του Αρεως το Global Run, απόστασης 5 χλμ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2024 η κοινότητα του Yoga and Sports with Refugees (YSR) συναντιέται σε όλο τον κόσμο, για να ευαισθητοποιήσει, να διασκεδάσει και να συγκεντρώσει πολύτιμα χρήματα για την υποστήριξη των αθλητών που μετακινούνται.

Ελάτε μαζί μας σε έναν αγώνα αλληλεγγύης 5 χιλιομέτρων και βοηθήστε μας να αυξήσουμε τον θετικό μας αντίκτυπο!

Η εκκίνηση θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, στις 09:00, από το Αγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του Αρεως, το οποίο βρίσκεται από την είσοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Θα είναι ένας αγώνας όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν 3 γύρους των 1.700 μέτρων εντός του πάρκου, με χρονομέτρηση και απονομή βραβείων στους 3 πρώτους στις κατηγορίες open και γυναικών.

Ολοι οι συμμετέχοντες, όλοι νικητές, πέρα από τη χαρά της συμμετοχής, θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, μαζί βέβαια με την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξή τους!

Ολα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό της ζωής των προσφύγων μέσω του αθλητισμού.

Για να πληρώσουμε το ενοίκιο των γυμναστηρίων μας, για να αγοράσουμε αθλητικό εξοπλισμό, για να παρέχουμε υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μας.

Global Run

Ποιοι είμαστε

Η M.Κ.Ο. Yoga and Sport With Refugees (YSR) γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο νησί της Λέσβου, ως απάντηση στην τεράστια ανάγκη για υγιείς και ασφαλείς χώρους άθλησης των προσφύγων, για την αίσθηση της κοινότητας και για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Το 2020 επεκταθήκαμε στην Αθήνα και το 2021 στα Ιωάννινα.

Καθημερινά προσφέρουμε περισσότερες από 20 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες σε περίπου 400 άτομα. Το μοντέλο μας είναι μοναδικό, με πάνω από 70 από τους προηγούμενους και σημερινούς προπονητές μας να προέρχονται από προσφυγικό υπόβαθρο.

Μέσω του αθλητισμού, φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά και καλλιεργούμε την ελπίδα. Ο αθλητισμός μπορεί να σπάσει τα εθνικά και θρησκευτικά εμπόδια, δημιουργώντας έτσι έναν ασφαλή χώρο συνάντησης για συνεργασία μεταξύ των πολιτισμών, όπου όλοι συμμετέχουν και γίνονται οικογένεια.

Εργαζόμαστε μαζί για να χτίσουμε τις δεξιότητες των ανθρώπων, προωθώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί τη συνεχή μάθηση σε ολόκληρο τον οργανισμό μας.

Οι ομάδες μας είναι σκόπιμα διαφορετικές, αποτελούμενες από εθελοντές από τη διεθνή, την ελληνική και την προσφυγική κοινότητα, έτσι ώστε να μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να γίνουμε πραγματικά δυνατοί μαζί #STRONGERTOGETHER.

 

Διαδρομή

Εκκίνηση από το άγαλμα της Αθηνάς, πέρασμα από τον Αγ. Χαράλαμπο, τους Αγ. Ταξιάρχες, δεξιά στο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά στον χωμάτινο δρόμο, αριστερά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου, πρώτη στροφή δεξιά και έξοδος στο σημείο εκκίνησης. Με 3 στροφές θα καλυφθούν τα 5 χιλιόμετρα.

Μπορείτε να τρέξετε σε κάθε επίπεδο!

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν περάσει από αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Κάθε δρομέας συμμετέχει οικειοθελώς και με δική του ευθύνη. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται πλήρως τους κινδύνους που πιθανόν να έχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

 


 
 

Κόστος εγγραφής: 7€

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι εγγραφές γίνονται έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 στις 23:00.

Το αντίτιμο της συμμετοχής μπορεί να καταβληθεί είτε με μετρητά κατά την παραλαβή του αριθμού είτε μέσω IBAN (θα σας σταλεί e-mail με οδηγίες μετά την εγγραφή σας).

Ασφαλώς, όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει το έργο μας καταβάλλοντας επιπλέον οποιοδήποτε ποσό επιθυμεί εδώ

Global Run

Παραλαβή αριθμών

Οι αριθμοί συμμετοχής μπορούν να παραληφθούν την ημέρα του αγώνα 07:00-08:15 στο σημείο εκκίνησης. Μπορούν επίσης να παραληφθούν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, 10:00-22:00, από το Γυμναστήριο «Yoga and Sport with Refugees » στην οδό Μοσχονησίων 20.

 

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, χορηγία της Fitrace Timing (ftt.gr).

 

Βραβεύσεις

Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις ταχύτερους στις κατηγορίες open και γυναικών. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

 

Πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρικό προσωπικό, καθώς και άτομα που θα φυλάξουν τις τσάντες σας με ασφάλεια. Θα υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες, πόσιμο νερό και ένας σταθμός σνακ όπου μπορείτε να αγοράσετε μια λιχουδιά για μετά τον αγώνα σας!

 

Διοργάνωση

M.Κ.Ο. Yoga and Sport With Refugees (YSR)

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

iRun 45 Χειμώνας 2024

Get your magazine at home!

Γίνε Συνδρομητής
και πάρε δώρο
την τσάντα του iRun!