fbpx

HardSun Agistri Road Race στις 29 Ιουνίου 2024

Η προκήρυξη των Αγώνων Δρόμου στο Αγκίστρι (15.6km - 4.8km - 1.06km)

iRun
HardSun Agistri Road Race

Η ατομική επιχείρηση με επωνυμία «ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΑΝ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ» σε συνεργασία με τον ΟΑΚ Αίγινας και υπό την αιγίδα του Δήμου Αγκιστρίου προκηρύσσει για το 2024 δύο αγώνες δρόμου καθώς κι έναν παιδικό αγώνα με τις ακόλουθες επωνυμίες: «HardSun Agistri Road Race», «HardSun Agistraki Road Race» και «Saronic Ferries Kids Race».

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στο Αγκίστρι. Οι αγώνες σχεδιάστηκαν με σκοπό να γνωρίσει το κοινό τις ομορφιές του Αγκιστρίου και να του δοθεί η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την φύση. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες της διοργάνωσης. Οι διαδρομές:

• HardSun Agistri Road Race 15.6km

Ο αγώνας «HardSun Agistri Road Race» έχει μήκος 15.6χλμ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία της Σκάλας. Η διαδρομή διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, περνάει από χωριά, παραλίες και φτάνει μέχρι τη μοναδική λίμνη του Αγκιστρίου, «Απόνησο».

HardSun Agistri Road Race 15.6km

Τα κομβικά σημεία της διαδρομής είναι:

Κεντρική Πλατεία Σκάλας – ΔΕΗ – Πλατεία Μεγαλοχωρίου – Αγία Βαρβάρα – Πλατεία Λιμεναρίων – Λίμνη Απονήσου – Αναστροφή – Πλατεία Λιμεναρίων – Αγία Βαρβάρα –
Πλατεία Μεγαλοχωρίου – Εκκλησία Μεγαλοχωρίου – Δημοτικό Σχολείο Αγκιστρίου –
Κεντρικός δρόμος Μεγαλοχωρίου Σκάλας – Κατάβαση από κεντρικό δρόμο Σκάλας –
Επιστροφή στην Κεντρική Πλατεία της Σκάλας.

 

• HardSun Agistraki Road Race 4.8km

Ο αγώνας «HardSun Agistraki Road Race» έχει μήκος 4.8χλμ. και θετική υψομετρική διαφορά μ. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία της Σκάλας. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική, διασχίζοντας όλο τον παραλιακό δρόμο Σκάλας και Μεγαλοχωρίου και περνώντας μέσα από τις περιοχές του Μεγαλοχωρίου και της Σκάλας.

HardSun Agistraki Road Race 4.8km

Τα κομβικά σημεία της διαδρομής είναι:

Πλατεία Σκάλας – ΔΕΗ – Δεξιά στροφή στο τέλος της ανηφόρας – Ανάβαση από το
δρόμο του καρνάγιου – Αριστερή στροφή στο τέλος του δρόμου – Πλατεία Μεγαλοχωρίου –
Εκκλησία Μεγαλοχωρίου – Δημοτικό Σχολείο Αγκιστρίου – Κεντρικός δρόμος Μεγαλοχωρίου
Σκάλας – Κατάβαση από κεντρικό δρόμο Σκάλας – Επιστροφή στην Κεντρική Πλατεία της
Σκάλας.

 

• Saronic Ferries Kids Race 1.06km

Ο αγώνας έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία της Σκάλας. Οι μικροί μας αθλητές θα έχουν κατεύθυνση την περιοχή Μεγαλοχώρι. Η διαδρομή ακολουθεί την κεντρική παραλία του Αγκιστρίου, σε πλακόστρωτο κι επίπεδο δρόμο χωρίς εμπόδια και κανέναν βαθμό δυσκολίας. Μετά από 500μ (στο «ποτάμι») οι μικροί δρομείς θα κάνουν επιτόπια αναστροφή και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Saronic Ferries Kids Race 1.06km

Συμμετοχή

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Μαθητές Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν και στους δύο αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.
Μαθητές Γυμνασίου, που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να συμμετέχουν μόνο στο «HarSun Agistraki road race» εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.
Σε περίπτωση που ένας αθλητής δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του αλλά έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, η συμμετοχή του γίνεται δεκτή.

  • Εγγραφές εδώ 
    Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι να καλυφθούν όλες οι θέσεις (250 άτομα συνολικά).

Παροχές

Η διοργάνωση παρέχει στους αθλητές:

• Τον αριθμό του αθλητή (bib)
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
• Σνακ κατά την διάρκεια του αγώνα, στα σημεία ανεφοδιασμού.
• Αναμνηστικό μετάλλιο
• Υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα

Εκκίνηση 
Η ώρα εκκίνησης των αγώνων θα είναι στις 19:00. Και οι τρεις αγώνες έχουν ως σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία στο χωριό της Σκάλας. Το μέγιστο χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 15.6 χλμ. είναι οι 3:30 ώρες, και οι 2 ώρες για τον αγώνα των 4.8 χλμ.

Γραμματεία 
Η γραμματεία θα λειτουργεί τρεις (3) ώρες πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Η γραμματεία θα βρίσκεται στην πλατεία του χωριού της Σκάλας.

Έπαθλα 
Όλοι οι αθλητές που θα καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό θα λάβουν ένα αναμνηστικό μετάλλιο. Και στους τρεις αγώνες θα γίνει απονομή επάθλων στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες αθλητές / αθλήτριες.

Ιατρική Περίθαλψη
Η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων κι έχει προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό (ιατρό, ομάδα διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, ομάδα εθελοντών). Επίσης, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Σε περίπτωση που κάποιος από τους ειδικούς απαγορεύσει σε αθλητή να συμμετάσχει στον αγώνα εξαιτίας κάποιου τραυματισμού ο αθλητής οφείλει να συμμορφωθεί με τη σύσταση των ειδικών και να αποχωρήσει από τον αγώνα.


 
 

Ακτοπλοϊκά
Θα υπάρχει έκπτωση 50% από την εταιρία Saronic Ferries (αναχώρηση από πύλη Ε8) για όλους τους αθλητές και συνοδούς και η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα. Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα δρομολόγια.

Κανόνες Διεξαγωγής Αγώνων

1. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

2. Αρμόδιος για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος καθώς και για ό,τι δεν θα προβλέπει η επίσημη προκήρυξη του αγώνα θα είναι ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής, Σπύρος Λογοθέτης.

3. Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (race briefing) το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα γίνει ενημέρωση για όλες τις (τυχόν) τελευταίες λεπτομέρειες και θα λύνονται απορίες αθλητών.

4. Για συμμετοχή ανηλίκου, ο κηδεμόνας θα πρέπει να υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

5. Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για το δελτίο καιρού.

6. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων.

7. Ο αριθμός κάθε αθλητή πρέπει να φαίνεται κατά την διάρκεια του αγώνα.

8. Το chip χρονομέτρησης θα πρέπει να φοριέται σε ένα από τα δύο παπούτσια του κάθε αθλητή.

9. Τροφοδοσία / Υδροδοσία: Ένας κεντρικός σταθμός με νερό και αναψυκτικά θα υπάρχει στο σημείο της εκκίνησης / τερματισμού και στη Κεντρική Πλατεία Λιμεναρίων για τους αθλητές που θα τρέξουν τα 15,63 χλμ.

10. Κατά τον τερματισμό του αγώνα θα δοθεί σε κάθε αθλητή αναμνηστικό μετάλλιο, νερό και μπανάνα.

11. Έπαθλα θα δοθούν στους 6 νικητές της γενικής κατάταξης (3 άνδρες & 3 γυναίκες) καθώς και από ένα στον πρώτο άνδρα Αγκιστριώτη και στην πρώτη γυναίκα Αγκιστριώτισσα.

12. Αναβολή / Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης για τον οποιονδήποτε λόγο, οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Ιούνιο 2025.

13. Τροποποίηση Κανονισμών: Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τους κανονισμούς των αγώνων χωρίς κάποια προηγούμενη ενημέρωση.

14. Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του αγώνα θα ακυρώνεται.

15. Έναρξη του αγώνα γίνεται με το συριγμό της κόρνας, μετά το <<Λάβετε Θέσεις>>.

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών του αγώνα, για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.
Επίσης, ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξουν οι συνδιοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης.

Πώς να έρθετε στο Αγκίστρι

Ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης του νησιού είναι μέσω θαλάσσης με συμβατικό πλοίο ή με Aero Highspeed από το λιμάνι του Πειραιά.

Το συμβατικό πλοίο (Ferry Boat) αναχωρεί από την πύλη Ε8 (διάρκεια ταξιδιού 1ω και 45 λ.). Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει μαζί με την Saronic Ferries ειδική έκπτωση για μετάβαση και επιστροφή των αθλητών καθώς και για έναν συνοδό (δεν υπάρχει έκπτωση για μεταφορικό μέσο), περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκπτωση θα αναρτηθούν σύντομα.

Δημοφιλη Αρθρα