fbpx

Δρόμος Πεσόντων Ιστορικής Μάχης Ντολμά το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Αγώνες 7 χλμ. και 1 χλμ. στο Αιτωλικό

Newsroom
istoriki maxi ntolma

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (11:00) θα διεξαχθεί στο Αιτωλικό ο Δρόμος Πεσόντων Ιστορικής Μάχης Ντολμά, με αγώνες 7 χλμ. και 1 χλμ.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2024 το Αιτωλικό γιορτάζει 198 χρόνια από τη μάχη του Ντολμά. Μία μάχη ενάντια στους Τούρκους που προσπαθούσαν να κατακτήσουν το Μεσολόγγι.

Τοn Φεβρουάριο του 1826 οι Τούρκοι αποφασίζουν να επιτεθούν στο νησάκι Ντολμάς, ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την άλωση του Μεσολογγίου.

Εκεί βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από τον επικεφαλής Γρηγόρη Λιακατά και μια ομάδα πολεμιστών από το Αιτωλικό.

Δυστυχώς σε εκείνη τη μάχη χάθηκαν ηρωικά όλοι οι υπερασπιστές του νησιού. Μετά από μερικές μέρες παραδίδεται και το Αιτωλικό.

Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με τους Δρομείς Υγείας Αιτωλικού διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου θυσίας 7 χλμ. και 1000μ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επετείου της Μάχης του Ντολμά.

Εκκίνηση: Δυτική παραλία Αιτωλικού
Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Αιτωλικού

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή «επίσημοι» αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο), αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο Θυσίας πρέπει να είναι ≥18 ετών, διαφορετικά θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.

Ντολμά

Αγώνας 7 χλμ.

Βραβεύσεις – έπαθλα

Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες).

Ολοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στον δρόμο Θυσίας θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό (dry fit) t-shirt.

 

Χρονικό όριο

Για την κάλυψη της διαδρομής του δρόμου Θυσίας των 7 km, τίθεται χρονικός περιορισμός 1,5 ώρας για την ολοκλήρωσή του. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθειά τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Μεσολογγίου.

 

Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα

Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά. Κατά τη διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

 

Ασφάλεια αγωνιζομένων – υγειονομική κάλυψη

Για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και στις 2 διαδρομές, θα φροντίσει η Αστυνομία και η Τροχαία Μεσολογγίου, ενώ η ιατρική φροντίδα των δρομέων, εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, αλλά και στον τερματισμό, θα παρασχεθεί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών.

Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.

Η οργανωτική επιτροπή συστήνει σε όλους τους αγωνιζόμενους ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών, για τη δική τους ασφαλή συμμετοχή, να υποβληθούν προηγουμένως στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε προσπάθεια τέτοιας έντασης και διάρκειας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες στους αγώνες.

istoriki maxi ntolma

Αγώνας 1 χλμ.

Παράλληλα με τον δρόμο Θυσίας 7km, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 1 χλμ. για μαθητές. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Δυτική παραλία Αιτωλικού στις 10:30, με τερματισμό στην κεντρική πλατεία Αιτωλικού.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα των 1000m, θα δοθεί μετάλλιο.

Για τον αγώνα, θα απονεμηθεί Κύπελλο στον πρώτο/τη της γενικής κατάταξης (ηλικίας 7-12 ετών), στον πρώτο/τη γενικής κατάταξης στο δρόμο 7km, καθώς και στον πρώτο/τη μαθητή γυμνασίου (13-15 ετών).

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση βεβαίωσης συγκατάθεσης του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Ντολμά

Αγώνας 1 χλμ.

 

Η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου είναι δωρεάν.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

ή με φυσική παρουσία τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις 24:00. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Σαββάτο 24-02-2024) οι διοργανωτές θα δεχθούν περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον κ. Καραγιάννη Γιάννη τηλ. 6936508387 ή την κα. Τρικαλινού Δήμητρα τηλ. 6946790830 ή στο email: etolikorunners@gmail.com.

 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
14:00-17:00
: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δυτική Παραλία Αιτωλικού

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
09:00-10:30
: Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου Δυτική Παραλία Αιτωλικού
10:30: Εκκίνηση δρόμου 1 χλμ.
11:00: Εκκίνηση δρόμου Θυσίας 7 χλμ.
12:00-12:30: Απονομή επάθλων
13:00: Λήξη αγώνων

 

 

Δημοφιλη Αρθρα