fbpx

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το ετήσιο Penny Marathon στην Αθήνα (7 Ιουλίου 2024)

Τρέχουμε, ποδηλατούμε και περπατάμε για τα αδέσποτα ζώα!

Reporter
Penny Marathon

Το Penny Marathon Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Penny Marathon είναι μια ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο.

Αυτός ο αγώνας διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που προσπαθούν για την καλή διαβίωση των ζώων στην χώρα μας.

Μπορείτε να τρέξετε, να κάνετε ποδήλατο ή να περπατήσετε 10 χλμ. η 1 χλμ.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Facebook

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PENNY MARATHON 2024, ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πού αποσκοπεί το Penny Marathon;

Αυτή την εκδήλωση τρεξίματος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα. Μερικά από τα μηνύματα είναι ως ακολούθως.

  • Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις “χωματερές του δρόμου” και τα βασανιστήρια.
  • Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.
  • Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.
  • Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.
  • Προωθούμε τη στείρωση.
  • Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα – ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της – που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

 

Πότε θα διεξαχθεί το Penny Marathon;

Το 2024 το Penny Marathon θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Penny Marathon

Πόσο κοστίζει η εγγραφή;

Η εγγραφή είναι δωρεάν.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος (ξανά) θα συνεργαστούμε με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και την διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ. Το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται Συγγρού 364, στην Καλλιθέα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να κάνετε δωρεά μέσω του συνδέσμου στο site μας ή να φέρετε μια δωρεά τροφής για σκύλους ή γάτες.

 

Πού θα πραγματοποιηθεί;

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Εκκίνηση και τερματισμό είναι στο Canal Cafe.

Υπάρχουν δύο επιλογές συμμετοχής. Διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω. Θα υπάρχουν σημαίες, πανό και εθελοντές σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην διαδρομή του ΚΠΙΣΝ.

Όλοι οι δίποδοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βραχιολάκι, στο σημείο της εκκίνησης, με το οποίο θα μπορούν να λάβουν τις παροχές που θα τους προσφέρουμε για τον αγώνα (όπως νερό, μπανάνες κλπ). Κάθε τετράποδος συμμετέχοντας, θα λάβει μια μπαντάνα Penny Marathon.

 

Μπορείτε να λάβετε μέρος στα 10 χλμ. τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο*.

Ώρα συνάντησης: 09:00

Ώρα εκκίνησης: 09:30 ΑΥΣΤΗΡΑ

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 10 χλμ. τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο είναι το Canal Cafe του ΚΠΙΣΝ.

* Οι ποδηλάτες θα χρειαστεί να κάνουν 2 χιλιόμετρα με τα πόδια στον κύκλο γύρω από το κανάλι.

 

Μπορείτε να τρέξετε ή να περπατήσετε 1 χιλιομετρο. Και με τον σκύλο σας!

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 1 χλμ. τρέξιμο / περπάτημα με τον σκύλο σας είναι το Canal Cafe του ΚΠΙΣΝ!

Ώρα συνάντησης: 09:30

Ώρα εκκίνησης: 10:15 ΑΥΣΤΗΡΑ

Στην συνέχεια, όπου θα προστεθούν και οι κηδεμόνες με τα σκυλιά τους που θέλουν να συμμετέχουν (πάντα με τη χρήση λουριού), θα κάνουμε ένας (1) γύρος, ενός χιλιομέτρου, περιμετρικά του Καναλιού και θα τερματίσουμε όλοι μαζί στο σημείο εκκίνησης όπου είναι και το σημείο τερματισμού! Στο τερματισμό θα σας περιμένει και το γεύμα σας.

Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι καθώς όλοι θα τρέξουμε για έναν όμορφο σκοπό. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουμε για διάφορους λόγους.

 


 
 

Θέλω να λάβω μέρος στα 10 χλμ. Μπορώ να φέρω και τον σκύλο μου;

Μπορειτε να φερετε τον σκύλο σας μαζι με εναν κηδεμονα που θα το κρατησει στο σημειο εκκινησης μεχρι να φτασετε στο τελευταιο χιλιομετρο οπου μπορειτε να τον πάρετε μαζί για το κυκλο του καναλιου.

 

Ποια θα είναι η διαδρομή;

Η διαδρομή για τα 10 χλμ. τρέξιμο είναι 2 χιλιόμετρα περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ επί του ποδηλατόδρομου και 2 στροφές του 1 χιλιομετρου περιμετρικά του καναλιού.

 

Δεν είμαι πολύ γρήγορος, μπορώ να πάρω μέρος;

Φυσικά! Η εκδήλωσή μας είναι μια γιορτή και μια κοινοτική εκδήλωση, έτσι ώστε το τρέξιμό μας 10 χιλιομέτρων να μπορεί επίσης να περπατηθεί. Θα έχουμε βηματοδότες που θα κρατούν χαμηλά την ταχύτητα και μπροστά! Στόχος είναι να ολοκληρώσουμε το διαδρομη μαζί ως μια παρεα!

Έχουμε επίσης διαδρομή 1 χιλιομέτρου, ιδανική για οικογένειες και παιδιά, όσους προτιμούν μικρότερη απόσταση και σκύλους!

 

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;

Ναι, η εγγραφή είναι υποχρεωτική για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα και μπορέσουμε να σας προσφέρουμε μία τέλεια και ασφαλή εμπειρία.

 

Είναι επίσημος αγώνας;

Όχι, δεν είναι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το αγώνα το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το αγώνα είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.

Penny Marathon

Νερό και τροφοδοία θα παρέχονται;

Ναι, νερό για όλους και μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

 

Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τερματισμό οπότε μπορεί να χρειαστείτε λίγα χρήματα για να πάρετε κάτι (ίσως για να κάνετε και μία δωρεά για τα ζώα που σας έχουν ανάγκη!). Αν θέλετε να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορούν να τα κουβαλήσουν για εσάς. Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

 

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;

Ναι. Μπορούν να σας περιμένουν στο Canal Cafe, εντός του ΚΠΙΣΝ, όπου είναι το σημείο τερματισμού μας.

Η ώρα τερματισμού θα είναι περίπου μεταξύ 10:30-11:30.

 

Θα υπάρχει κάτι για φαγητό;

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, θα λάβουν μετά τον τερματισμό τους φαγητό και νερό. Θα έχουμε επίσης και κάτι ιδιαίτερο για όσους τερματίσουν!

 

Θα υπάρχει φωτογράφος;

Ναι, όλοι η εκδήλωση θα καλυφθεί φωτογραφικά και με βίντεο.

Η κεντρική ιδέα είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο απέναντι στα αδέσποτα ζώα, και οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Για αυτό μην ντραπείτε, γιατί πιθανόν να είστε σε κάποια φωτογραφία ή στο βίντεο μας.

 

Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά;

https://www.mycause.com.au/events/pennymarathon

 

Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω;

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Penny Marathon, καλέστε: Rachel Cassar (6975162464) ή στείλτε email info@pennymarathon.com

 

Δεν μπορώ να συμμετέχω τελικά στο Penny Marathon, πως μπορώ να ακυρώσω την συμμετοχή μου;

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, αν για κάποιο λόγο, δεν θα μπορείτε τελικά να συμμετέχετε παρακαλώ στείλτε μας ενημερωτικό email στο info@pennymarathon.com ή καλέστε στο 6975162464, Rachel Cassar, ώστε να καλυφθεί η θέση σας από κάποιον άλλο που θα ήθελε να λάβει μέρος.

 

Δημοφιλη Αρθρα