fbpx

2ος Αγώνας Δρόμου Run For Autism το Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Απογευματινοί αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 630μ. στη Λάρισα

Newsroom
2ος Αγώνας Δρόμου Run For Autism

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 (18:00) θα διεξαχθεί στη Λάρισα ο 2ος Αγώνας Δρόμου Run For Autism, με αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 630μ.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, ο σύλλογος «Πελασγός ΑΣ Λάρισας», ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, το Mamali Trail Run, η Κοιν. Σ. Επ. «Αθλοτεχνίες», ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας και η ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός του αγώνα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα του αυτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Αφετηρία και τερματισμός: κεντρική πλατεία Λάρισας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη διαδρομή του RUN GREECE

2ος Αγώνας Δρόμου Run For Autism

Διαδρομή

Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία, οδός Κύπρου (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών), οδός Αμαλίας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (δεξιά του δρόμου Αρχαίο Θέατρο, Αγ. Αχίλλειος), οδός Κοζάνης, οδός Πάρνηθος, Νέα Περιφερειακή Οδός Κοζάνης, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη, οδός Καλλιθέας, οδός Ταγματάρχου Βελησσαρίου, οδός Αριστείδου, οδός Κύπρου (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων), Τερματισμός στην Κεντρική πλατεία (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών).

– Οι δρομείς του Αγώνα 10 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή δύο φορές. Οι δρομείς του Αγώνα 5 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή μία φορά.

– Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές.

– Οι δρομείς του αγώνα των 630μ διατρέχουν την διαδρομή Κεντρική Πλατεία, Φιλελλήνων, Βενιζέλου, Ηφαίστου, Μανωλάκη, Κύπρου, Κεντρική Πλατεία.

 

Πρόγραμμα

18:00: 630μ.
18:30: 10 χλμ.
20:00: 5 χλμ.

 

Κόστος εγγραφής

10 χλμ.: 8€
5 χλμ.: 8€
630μ.: 2€

Η συμμετοχή για τα ΑμεΑ και τους συνοδούς τους είναι δωρεάν.

Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΙΒΑΝ GR 9401102520000025200311196

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

– Δεν επιτρέπεται η δήλωση συμμετοχής και στους δύο αγώνες.

– Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό e-mail από τη διοργανώτρια αρχή, για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά (Παρακαλούνται οι χρήστες με λογαριασμό gmail να ελέγχουν και το φάκελο με την “ανεπιθύμητη” αλληλογραφία).

– Οι εγγραφές ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές.

 

Δικαίωμα συμμετοχής

Συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου 10 χλμ. και 5 χλμ. επιτρέπεται σε όσους και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι/ες το 2012 και μεγαλύτεροι/ες).

Στον Αγώνα των 630μ. συμμετέχουν μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2012, 2013 και 2014) καθώς και μικρότερα παιδιά υποχρεωτικά με συνοδό.


 
 

Ολοι οι δρομείς παραλαμβάνουν:

– τον αριθμό συμμετοχής
– chip χρονομέτρησης
– T-shirt της διοργάνωσης

 

Παραλαβή πακέτου

Ολοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Στάδιο Αλκαζάρ – Κεντρική είσοδος (Θύρα VIP) την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 από 15.00 έως 21.00.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής γίνεται με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου (διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ)

 

Παροχές

Στους συμμετέχοντες που θα καταβάλλουν το αντίτιμο συμμετοχής, θα δοθούν δωρεάν t-shirt, αριθμός εγγραφής (bib), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Στον αγώνα 630μ. θα δοθούν δωρεάν t-shirt, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

 

Ανεφοδιασμός

Θα υπάρχει στο μέσον της διαδρομής, σταθμός ανεφοδιασμού νερού κατά την διάρκεια του αγώνα των 5000μ. και 10000μ. Επίσης Σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον Τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία όπου θα υπάρχουν νερά, μπανάνες και μπάρες δημητριακών.

2ος Αγώνας Δρόμου Run For Autism

Επαθλα

– Κύπελλο απονέμεται στους τρεις πρώτους των Ανδρών-Γυναικών στα 5000μ και 10000μ

– Αναμνηστικά μετάλλια, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Διπλώματα θα σταλούν ηλεκτρονικά με e-mail.

– Απονομή Κυπέλλου θα γίνει και στον 1ο νικητή στις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες των 10 χλμ. Ο 2ος και ο 3ος θα λάβουν μετάλλιο.

Ανδρες: 18-30, 31-40, 41-50, 51-60, 61-70, 71+
Γυναίκες: 18-30, 31-40, 41-50, 51+

Σημείωση: Οσοι αθλητές νίκησαν αλλά απουσιάζουν από τις απονομές, δεν θα τους αποστέλλεται το Κύπελλο.

 

Υγειονομική κάλυψη

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Επίσης, σε συνεργασία με τις Εθελοντικές Ομάδες, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

 

Μέτρα ασφαλείας δρομέων

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές και διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα