fbpx

Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Διαδρομή 10 χλμ. στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας

Newsroom
Υψηλάντειος

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 θα διεξαχθεί στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας ο Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου (10 χλμ., 5,3 χλμ., 1,1 χλμ.).

Τον αγώνα διοργανώνει ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης». Υποστηρικτές του αγώνα είναι ο δήμος Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ.

Οι συμμετοχές θα περιοριστούν στις 300.

 

Αποστάσεις

10 χλμ.
5,3 χλμ. περπάτημα μη αγωνιστικού χαρακτήρα
1,1 χλμ. για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου

 

Περιγραφή 10 χλμ.

Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο (κυρίως) και χαλίκι. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις. Η υψομετρική διαφορά του αγώνα ανέρχεται σε +155 μέτρα.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα είναι ελαφρώς κατηφορικά έως πολύ κατηφορικά και παρέχουν στους συμμετέχοντες δρομείς την ευκαιρία μιας καλής προθέρμανσης.

Μετά, και έως τα 3,2 χλμ., ακολουθεί μία μάλλον απότομη ανηφόρα και οι αθλητές κατευθύνονται προς τη Σεβαστή. Από τα 3,2 έως 6,7 χλμ. (κατεύθυνση προς Κορινό και Κάτω Αγιο Ιωάννη) η διαδρομή είναι επίπεδη και κατηφορική και οι αθλητές κινούνται έχοντας μία πανέμορφη θέα του Ολύμπου.

Πριν από την είσοδο των αθλητών στον Κάτω Αγιο Ιωάννη τους περιμένει μία δύσκολη αλλά σύντομη ανηφόρα 250μ. Μετά την ανηφόρα αυτήν οι αθλητές κινούνται περιφερειακά του Κάτω Αγιου Ιωάννη και έως το 8,8 χλμ. η διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη.

Οι αθλητές θα πρέπει να αποθηκεύσουν δυνάμεις για τα τελευταία 1200 μ (αφήνοντας τον Κάτω Αγιο Ιωάννη και κατευθυνόμενοι προς στη Νέα Τραπεζούντα) καθώς αυτά είναι συνεχόμενη ανηφόρα! Τα τελευταία 150μ προς την κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας είναι επίπεδα.

 

Περιγραφή παιδικού αγώνα 1,1 χλμ.

Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο. Η διαδρομή είναι εξολοκλήρου εντός του οικισμού της Νέας Τραπεζούντας, κινείται μεταξύ της κεντρικής πλατείας και του τοπικού ποδοσφαιρικού γηπέδου και είναι διπλής κατεύθυνσης (μπρος και πίσω).

 

Περιγραφή περιπατητικού αγώνα 5,3 χλμ.

Η διαδρομή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει αποκλειστικά άσφαλτο. Η διαδρομή είναι ευχάριστη, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τους αγώνες δρόμου και να γνωρίσουν τα χωριά του Κάτω Αγίου Ιωάννη και της Νέας Τραπεζούντας.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα 2 χλμ. της διαδρομής είναι κατηφορικά. Ακολουθούν 500 μ χωρίς υψομετρικές διαφορές και μία απότομη ανηφόρα 250 μ πριν την είσοδο των περιπατητών στον Κάτω Άγιο Ιωάννη. Οι περιπατητές εισέρχονται στον Κάτω Αγιο Ιωάννη και διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού πριν πάρουν την ανηφόρα μήκους 1 χλμ. που θα τους οδηγήσει στην κεντρική πλατεία της Νέας Τραπεζούντας για να τερματίσουν.

 

Κόστος συμμετοχής

Ορίζεται στα 7€ (είτε για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ., είτε για την περιπατητική διαδρομή). Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα δρόμου 1,1 χλμ. είναι δωρεάν.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

ή στο site του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ” www.zeusrunnersclub.gr όπου υπάρχει σχετικό link ή στο e-mail ipsilantios@gmail.com.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Τετάρτη 29 Μαΐου 2024.

Περιορισμένη κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά την ημέρα του αγώνα, αφού η οργανωτική επιτροπή εξετάσει τις ακυρώσεις που θα υπάρξουν. Σε κάθε περίπτωση οι συμμετοχές δεν θα ξεπεράσουν τις 300.

Υψηλάντειος

Παραλαβή αριθμών

Η παράδοση των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την παραμονή του αγώνα, ημέρα Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, 19:00-21:00 από τα γραφεία του ΜΠΣ “Αλέξανδρος Υψηλάντης”, τα οποία βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του χωριού πλησίον του χώρου της εκκίνησης.

Επίσης, οι αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν τα νούμερα συμμετοχής τους και την ημέρα του αγώνα έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού.


 
 

 

Αποτελέσματα

Η χρονομέτρηση των αθλητών και η έκδοση των αποτελεσμάτων είναι υπό την εποπτεία της οργανωτικής επιτροπής.

 

Απονομές

Παραδοσιακά, ο τελευταίος που θα τερματίσει θα παραλάβει το μετάλλιό του από τον νικητή του αγώνα, κάνοντας πράξη «ευ αγωνίζεσθαι» και στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι είμαστε το ίδιο νικητές στην άθληση.

Η τελετή των απονομών θα ξεκινήσει στις 20:00 στην κεντρική πλατεία της Νέας Τραπεζούντας.

Θα τιμηθούν με έπαθλα οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα δρόμου 10 χλμ., καθώς και τα τρία πρώτα αγόρια και τρία πρώτα κορίτσια του παιδικού αγώνα 1,1 χλμ.

Στην περιπατητική διαδρομή δεν θα χρονομετρηθούν οι συμμετέχοντες και δεν θα γίνουν βραβεύσεις, καθώς η διαδρομή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.

Ηλικιακές κατηγορίες δεν υπάρχουν.

Μετά τη λήξη της τελετής των απονομών θα ακολουθήσει λαϊκό ποντιακό γλέντι.

 

Παροχές

Χρονομέτρηση (όχι ηλεκτρονική), πρωτότυπο μετάλλιο, τεχνικό t-shirt με το λογότυπο της διοργάνωσης, ελαφρύ ατομικό γεύμα, ατομικό φιαλίδιο κρασιού, αναμνηστικό δίπλωμα.

 

Υδροδοσία

Στον αγώνα δρόμου: στο 5,5 χλμ. Στην περιπατητική διαδρομή δεν θα υπάρξει σταθμός υδροδοσίας και οι συμμετέχοντες σε αυτήν θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τις ανάγκες τους σε υγρά.

 

Επιτήρηση

Αν και η διαδρομή δεν θα έχει ιδιαίτερη κίνηση, σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από μοτοσικλετιστές καθώς και από εθελοντές του συλλόγου.

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ.

– Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

– Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

– Για τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον παιδικό αγώνα 1,1 χλμ. θα ζητηθεί η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης του γονέα ότι απαλλάσσει τους διοργανωτές από κάθε ευθύνη όσων αφορά τη συμμετοχή του γιου ή/και της κόρης του στον αγώνα.

– Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών.

– Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί. Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα δρόμου 1,1 χλμ. έχουν οι μαθητές και μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου (ηλικίες 6-15 ετών). Για την περιπατητική διαδρομή δεν υπάρχουν όρια ηλικίας.

 

Πληροφορίες

Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 (Γρηγοριάδης Δημήτρης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης). Για τους λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: facebook, όπου θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα