fbpx

2ο Rock & Trail Lesvos στις 30 Σεπτεμβρίου (προκήρυξη)

Newsroom
Αγιάσσος

Το Σωματείο “ΕΝ Γνώσει Δράσης” διοργανώνει έναν μοναδικό αγώνα για τους λάτρεις του Αθλητισμού και της Φύσης στα όμορφα βουνά της Λέσβου με την υποστήριξη των τοπικών συλλογών και αρχών.

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται το Rock & Trail Lesvos στα πανέμορφα βουνά της Λέσβου. Eίναι ένας 3ήμερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Μυτιλήνη – Λέσβο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου και στο όρος Ολυμπος.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αλλάξει ρότα και αποδεδειγμένα οι τουρίστες επιλέγουν πλέον τον προορισμό διακοπών τους με βάση τις δραστηριότητες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και η μεγάλη ποικιλία επιλογών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το νησί της Λέσβου ενδείκνυται για αξιοποίηση και προβολή σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζει αρμονικά θάλασσα, βουνό, δάση, που μπορούν να καλύψουν κάθε τουριστική ανάγκη.

Αγιάσσος

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με στοιχεία από αντίστοιχες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πλέον γίνει θεσμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: Την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων – εν δυνάμει τουριστών που θα γνωρίσουν πραγματικά τι έχει να τους προσφέρει το νησί από φυσική ομορφιά. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε σαν Σωματείο να αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας και να διοργανώσουμε για δεύτερη συνεχόμενη αγώνα ορεινού τρεξίματος στην όμορφη Αγιάσο.

Ο αγώνας που αναμένεται να γίνει ετήσιος θεσμός με συμμετοχές από αθλητές πανελλαδικής εμβέλειας, όπως οι Γιάννης Κουρκουρίκης, Θωμάς Ανδρούτσος, Μάνος Ορφανός, Γιώργος Μανιώτης, αλλά και αθλητές από όλη την Ελλάδα που ήρθαν για να συμμετάσχουν. Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με βάση τα μοναδικά πεζοπορικά μονοπάτια, αλλά και τα δασικά κομμάτια με την απαράμιλλη άγρια ομορφιά. Ακόμα, για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του προστατευόμενου Δάσους της Αγιάσου από την UNESCO. Υποστηρικτές μας σε αυτήν τη δράση είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και η HARTA Series βασίζεται στην αξιολόγηση των επιδόσεων των αθλητών τέτοιων εκδηλώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ελάτε στην πανέμορφη Λέσβο για να απολαύσετε  το 2ο Rock & Trail Running Lesvos

Ειδικές εκπτώσεις για όλους τους συμμετέχοντες εκτός Λέσβου στα ακτοπλοϊκά και στη διαμονή. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948183605.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου: Εναρξη Αγώνων 18:00

Vertical. Ανάβαση 2.5 km με 300 μέτρα υψομετρικό. Ο αγώνας αυτός θα γίνει λίγο πιο έξω από τη Μυτιλήνη, στην περιοχή της Αμαλής. Αυτός ο αγώνας είναι μια μεγάλη πρόκληση για σκληρούς αναβάτες.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου: Έναρξη αγώνων 18:00

1000m + 1500m + 5 km + 10 km

Αγώνες για όλους τους φίλους ανώμαλου δρόμου. Από ηλικίες 6 έως 45+. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάσου, στη Μεγάλη Λίμνη (έναρξη και Τερματισμός από τη διασταύρωση για Αμπελικό στο Πάρκο). Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site μας, aegeanevents.gr. Ακόμα, εκεί μπορούν να γίνουν και οι εγγραφές για τους αγώνες.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου: Έναρξη αγώνα 07:00

Την Κυριακή θα έχουμε 3 αγώνες. Η επιλογή είναι δική σας: 7,5 km με 400 υψομετρική, 26 km με 1560 και 40 Km με 2200 μέτρα  υψομετρική. Ο αγώνας των 40 km θα εντυπωσιάσει κάθε συμμετέχοντα. 40 χιλιόμετρα μέσα σε πανέμορφα δασικά μονοπάτια αλλά και τεχνικά μονοπάτια, όπου θα δοκιμαστούν οι δυνατότητες όλων των συμμετεχόντων. Από τον Ασώματο μέχρι το Αμπελικό και από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Άγιο Φανούριο.


 
 

Rock & Trail στην Λέσβο. Σας περιμένουμε με χαρά!

* Ειδικές εκπτώσεις για όλους τους συμμετέχοντες εκτός Λέσβου. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948183605.

Εγγραφές: https://aegeanevents.gr/

 

Media & Video of the RACE

https://www.facebook.com/Rocktraillesvos

https://www.youtube.com/watch?v=pThK2tz_FcI&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=nqu19ehsmTo

 

Διαβάστε ακόμα:

Ικαρία Run (6 Αυγούστου 2022)

2ο Ροδοχώρι Night Trail (12 Aυγούστου 2022)

Ημιμαραθώνιος Χίου (28 Αυγούστου 2022)

 

 

Δημοφιλη Αρθρα