fbpx

Αγώνας Οχυρού Νυμφαίας 32 χλμ. Tuvunu στις 20/11 (προκήρυξη)

Newsroom

Ο σύλλογος Δρομέων Υγείας RodopiRunners προκηρύσσει τη διοργάνωση του 11ου ορεινού αγώνα Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu που θα πραγματοποιηθεί την 20/11/2022

11ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας Tuvunu 32 χιλιόμετρα

Η διαδρομή του αγώνα των 32 χιλιομέτρων, με θετική υψομετρική διαφορά 1.600 μέτρων, φέρει ένα όνομα μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας. Στο Οχυρό Νυμφαίας, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια για χιλιάδες χρόνια βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί και μέχρι σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το Τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας στις 9 π.μ., ενώ και ο τερματισμός θα είναι στο ίδιο σημείο.

Ο αγώνας ακολουθεί τη κυκλική διαδρομή: Τουριστικό Νυμφαίας – Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου – Πυραμίδα 24 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Πυραμίδα 22 (Ελληνοβουλγαρικό σύνορο) – Στρατιωτικό Φυλάκιο Δραγάτη – Υψομετρικό 784 μ. «Λιθάρι» – Ποτίστρα – Κανόνι – Υψομετρικό 564 μ. και επιστροφή για τερματισμό στο Τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας.

Σεβόμενοι όλοι στο σύλλογο την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί, ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα επιβάλλει η ΓΓΑ. Η τροποποίηση αυτή θα είναι δυναμική και άμεσα ανακοινώσιμη.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας για πρώτη φορά φέτος θα αποτελέσει μέρος της σειράς αγώνων HARTA Series 2022.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου τροφοδοσίας, ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, μεταλλίου, αριθμό συμμετοχής και τεχνικής μπλούζας του αγώνα.
Τα χρήματα θα πρέπει να κατατεθούν στη Eurobank στον αριθμό Αριθμός λογαριασμού:

ΙΒΑΝ: GR8402601400000190201037854

που βγαίνει στο όνομα Σύλλογος δρομέων υγείας Ν. Ροδόπης. Παρακαλούμε θερμά ο κάθε αθλητής να ζητά κατά την κατάθεση να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό του ή αν στέλνει μόνος τα χρήματα μέσω internet banking, να το αναγράφει ο ίδιος ώστε να γνωρίζουμε ποιος έκανε την κατάθεση. Επίσης, όσοι επιλέγουν να αποστείλουν τα χρήματα μέσω internet banking, παρακαλούμε να επιβαρυνθούν οι ίδιοι και τα έξοδα αποστολής.

Μια εγγραφή θεωρείται έγκυρη ΜΟΝΟ μετά το στάδιο της πληρωμής, ενώ οι αθλούμενοι θα ενημερωθούν και με προσωπικό μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλούμενοι ηλικίας 18 ετών και άνω. Συμμετοχή ανηλίκων μόνο με έγκριση γονέα και υπεύθυνη δήλωση αυτού.
Κάθε συμμετέχων τρέχει με δική του ευθύνη, συστήνεται η πρόσφατη ιατρική του εξέταση, να χαίρει άκρας υγείας και να είναι σε κατάσταση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα.
Βραβεύονται οι τρεις πρώτοι άντρες και πρώτες γυναίκες γενικής καθώς και οι τρείς πρώτοι της κατηγορίας 50+
Στο σημείο εκκίνησης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου θα μπορούν να αλλάξουν οι αθλητές και να αφήσουν με ασφάλεια τα προσωπικά τους είδη.
Θα υπάρχουν τέσσερις (4) ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας.


 
 

Χρονικό όριο του αγώνα ορίζονται οι 7 ώρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σημείο εκκίνησης προσεγγίζεται από την Κομοτηνή μέσω του Άλσους Νυμφαίας και δεν έχει καμία σχέση με το χωριό Νυμφαία. Για να φτάσει κανείς στην εκκίνηση, ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο μέσω του οποίου ανεβαίνει από την Κομοτηνή στο Άλσος Νυμφαίας.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

ΔΣ Rodopi Runners

 

Διαβάστε ακόμη:

Στις 23 Απριλίου 2023 ο 40ός Μαραθώνιος Βιέννης

Μέχρι το Παρίσι 2024 ο προγραμματισμός της Νικόλ Κυριακοπούλου

Monemvasia Run Challenge: Τα αποτελέσματα

Δημοφιλη Αρθρα