fbpx

Ερχεται το Rout Classic 100 Miles στις 14-16 Οκτωβρίου! (vid)

Newsroom
Rout Classic 100 miles

Πλησιάζουν οι μέρες για τον κλασικό πλέον 100 miles, τον 3ο παλαιότερο αγώνα στην Ευρώπη 100 μιλίων, και τον μοναδικό που τερματίζει σε ανηφόρα!

Ο ROUT δεν είναι απλά ένας αγώνας υπεραπόστασης σε ένα βουνό. Είναι μια συνολική εμπειρία που συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Αισθήσεις που ξυπνούν μέσα από ένα βαθύ ύπνο που ζει ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος.

Πρωτόγονα, αλλά πρωτόγνωρα συναισθήματα, γεννιούνται στις ψυχές όσων συμμετέχουν στο μαγικό αυτό ταξίδια στα αχανή δάση της Ροδόπης. Και δεν μιλάμε για “περίεργους” ανθρώπους. Ούτε καν για ΥπερΑθλητές. Μιλάμε για Ανθρώπους που ζουν τη ζωή τους απλά, αθόρυβα και γεμάτα.

Που γνωρίζουν ότι η προσωπική υπέρβαση θα πρέπει να μετουσιωθεί σε κοινωνική προσφορά και σε κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Αν θέλαμε να οπτικοποιήσουμε τα έντονα συναισθήματα του ultra αγώνα σε 3 λεπτά, το παρακάτω βίντεο του δρομέα και κινηματογραφιστή Δημήτρη Πανταζόπουλου, είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διεργασίας…

Δημιουργός: Δημήτρης Πανταζόπουλος
Μουσική: Αντώνης Μουσαδές & Γιώργος Σωτηρόπουλος
Τοποθεσία: Δασικό Χωριό Ερύμανθου, Χαιντού Ξάνθη
Ξεκίνημα ταξιδιού: 2009 – Τέλος ταξιδιού: …The dream goes on to …etermity…

 

Οι εργασίες στα μονοπάτια μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ολοκληρώνονται και αυτές, ώστε να φιλοξενήσουν αγωνιζόμενους και εθελοντές. Και τι γίνεται με τον καιρό θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς. Η απάντηση είναι: «Τυπική Ροδόπη! Μέσα στην ίδια μέρα μπορεί να ζήσει κανείς τη ζέστη, τη βροχή και… το χαλάζι!».

Rout Classic 100 miles Δασικό Χωριό

Ας ετοιμαζόμαστε σιγά – σιγά για το καθιερωμένο «προσκύνημα», εκεί που η φύση έχει τον πρώτο λόγο και ο άνθρωπος προσαρμόζεται στις προσταγές της.

Οι πρωταγωνιστές τραβούν (και πρέπει) τα «φώτα της προσοχής μας». Οι ιστορίες τους είναι σημαντικές για ολόκληρη την Κοινότητα του Ορεινού Τρεξίματος. Μα ποιοι είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές στον ROUT;

Προφανώς οι νικητές. Αυτοί που πέτυχαν το βέλτιστο. Οι πρώτοι 3 του αγώνα, οι πρώτες 3 γυναίκες (αν κάποια από αυτές δεν είναι στην πρώτη τριάδα) και φυσικά οι MASTERS (γυναίκα και άνδρας). Αυτοί που δίνουν τον παλμό στην Κοινότητα να βελτιώνεται. Μεταξύ αυτών, το αγαπημένο παιδί των υπεραποστάσεων σε βουνό και σε δρόμο, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής (2020) με χρόνο 20 ώρες 46 λεπτά και 20″.

zisim

Τι δεν είναι προφανές; H σιωπηλή προσπάθεια κάποιων στη διάρκεια του χρόνου. Κάποιων που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία 5 φορές μια προσπάθεια 25, 30, 44 ωρών. Γιατί ultra σημαίνει μακρύ, σημαίνει το διαρκές. Και τι ξεχωριστό έχουν οι ιστορίες τους;

Μα το ότι κατόρθωσαν για τουλάχιστον πέντε έτη να ξεπεράσουν προσωπικά, οικογενειακά, προπονητικά, οικονομικά κτλ θέματα, για να είναι σε θέση να ολοκληρώσουν μια τόσο επίπονη προσπάθεια.

Οι ιστορίες αυτές αξίζει να ειπωθούν. Εμείς από την πλευρά μας, για να ακουστούν αυτές οι ιστορίες, δημιουργήσαμε τον θεσμό της επιβράβευσης αυτών που το κατάφεραν. Είναι οι αγαπημένοι μας 5άστεροι!

Πώς θα τους μάθει κανείς, ώστε να τους ρωτήσει; Είναι εύκολο. Οι περισσότεροι από αυτούς θα βρίσκονται σε λίγες μέρες μαζί μας στη Ροδόπη και θα μπορεί να τους αναγνωρίσει κανείς από το κεντητό σήμα στο μπουφάν τους. Ρωτήστε τους και θα σας απαντήσουν.

Στο 12ο Rout Classic 100 Miles θα λάβουν μέρος 16 υποψήφιοι 5άστεροι, οι υπερμαραθωνοδρόμοι δηλαδή που έχουν τερματίσει ήδη 4 φορές τον συγκεκριμένο αγώνα και φέτος θα τους περιμένουμε στον τερματισμό για το tribe των «5times Finishers».

100 miles

Το αξιοσημείωτο αυτήν τη φορά είναι ότι υποψήφια είναι και μια προσωπικότητα που έχει αφήσει το αποτύπωμά της όχι μόνο στον ROUT, αλλά σε όλο το χώρο των Ultras σε οποιαδήποτε τερέν και συνθήκες και δεν είναι άλλη από τη Γεωργία Μαντά, Georgia Jo Manta, που επιστρέφει μετά από 6 χρόνια στο Δασικό Χωριό!

Καλή εμπειρία να έχετε Jo, Igor, Αντώνη, Μανώλη, Γιάννη, Αδάμ, Ηλία, Παναγιώτη, Τάσο, Τάσο, Κώστα, Γιάννη, Δημήτρη, Νίκο, Δημήτρη και Δημήτρη!

 

 


Διαβάστε ακόμα:

Φώτης Ζησιμόπουλος: «Ηταν τόσο έντονος ο αγώνας που θα τον ξαναέκανα!»

Μαρία Κάσσου: Η κοπέλα με το λαμπρό μέλλον

6 Οκτωβρίου 1985: Το παγκόσμιο ρεκόρ της Κοχ στα 400μ. (vid)

Δημοφιλη Αρθρα