fbpx

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 ο Σαρωνικός Δρόμος (57 χλμ.)

Newsroom
Ιωάννινα

Το Σάββατο 18 Φεβρουάριου 2023 θα πραγματοποιηθεί στα Μέγαρα ο Σαρωνικός Δρόμος, απόστασης 57 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του.

Είναι ένας από τους ιστορικότερους αγώνες δρόμου υπεραποστάσεων στην πατρίδα μας, και συγκεκριμένα ο 4ος παλαιότερος, μετά το Σπάρταθλον, το 100άρι, και τον Ευχίδειο.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και αισθητική στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ προσεγγίζει την ακτογραμμή του Σαρωνικού Κόλπου. Αξιοσημείωτα σημεία της διαδρομής είναι ο υδροβιότοπος Βουρκάρι, η Πάχη, η Κινέτα και η παραλία Βαρέας. Τυχεροί όσοι θα τρέξουν την πανέμορφη διαδρομή διπλά στη θάλασσα!

Ώρα εκκίνησης του αγώνα στις 07:00. Καταληκτικό όριο του αγώνα οι 8,5 ώρες (15.30).

 

Διαδρομή αγώνα

Αφετηρία-τερματισμός: Ελαιουργική, διασταύρωση παλαιάς Εθνικής με Λάκκα Μεγάρων.

1ος σταθμός: διασταύρωση Λάκκας – Πάχη 3 χλμ,

2ος: Βαρέα Μεγάρων aqua mare kafe 8.3 χλμ,

3ος: Πανόραμα Μεγάρων 11,5 χλμ,

4ος: ξενοδοχείο Κοκκίνη 14,4 χλμ,

5ος: Πέτρινη Μάνδρα 17 χλμ,

6ος: hotel Sun,

7oς: Xρώματα Λαγός,

8ος: hotel Siagas 26.4 χλμ ,

9ος: hotel Ιsla Βrown 28.5 χλμ, αναστροφή και επιστροφή ιδίας διαδρομής για τον τερματισμό.

 

Οι αθλητές θα έρθουν κανονικά να πάρουν τα νούμερα τους από τον χώρο της εκκίνησης στη γραμματεία που θα είναι ανοιχτή 1 ώρα πριν από την εκκίνηση.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι / όλες όσοι έχουν τερματίσει μαραθώνιο δρόμο την τελευταία πενταετία (κάτω από έξι ώρες 2017 και εντεύθεν).

Δηλώσεις συμμετοχής δεκτές έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουάριου 2023. Οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες θα συνεισφέρουν το ποσό των 50€.

Κατάθεση συμμετοχών στον λογαριασμό του συλλόγου:

IBAN GR 8602606020000830200575455

EUROBANK Eργασιας

Δικαιούχος ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σε λίγες μέρες, καθώς και το link της διαδρομής και τα υψομετρικά.

ioannina

Παροχές

Μετάβαση προς αφετηρία από πλατεία Καραϊσκάκη (ξενοδοχείο Stanley).

Αναχώρηση 05.30 και επιστροφή στο ίδιο σημείο από Ελευσίνα 15.30 μ.μ., ιατρική κάλυψη, τεχνικό μπλουζάκι, τροφοδοσία σε 9 σταθμούς, ελαφρύ γεύμα μετά τον αγώνα, μετάλλια για όλους και κύπελο για τους πρώτους 6 άνδρες και γυναίκες,

ΠΡΙΝ AΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΘΑ ΚΛΗΡΩΘΟΥΝ 10 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2023, καθώς και άλλες εκπλήξεις.

 

Τροφοδοσία

Η τροφοδοσία περιλαμβάνει νερό, ισοτονικά, αναψυκτικά, αλμυρά, γλυκά, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα, μπισκότα.

 

Τεχνικές οδηγίες

– Το λεωφορείο θα αναχωρήσει με τους συμμετέχοντες που δεν έχουν δικό τους μέσον, μπροστά από το ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα στις 05.30 ακριβώς παρακαλούνται ολοι-ολες να ευρίσκονται στον χώρο επιβίβασης για να μην χαθεί χρόνος στην επιβίβαση-μεταφορά τους στην Ελαιουργική.

– Oσοι – όσες έχουν δικά τους υλικά για την τροφοδοσία τους θα τα παραδώσουν στην οργανωτική επιτροπή με το όνομά τους και σε ποιο σταθμό το θέλουν ή τα θέλουν αν είναι παραπάνω από ένα.

– Για την παραλαβή των αριθμών – chip συμμετοχής ορίζεται η 06.00, με τη γραμματεία του αγώνα στον χώρο εκκίνησης.

– Το όριο του αγώνα ορίζεται στις 8.30 ώρες, όποιος δεν τερματίσει εντός αυτού του χρονικού ορίου να συνεχίσει με δική του ευθύνη.

– Δεν επιτρέπεται σε αθλητές – αθλήτριες να συνοδεύονται από άλλους συνοδούς είτε δρομείς, είτε ποδηλάτες, είτε με αυτοκίνητο σε κανένα σημείο της διαδρομής καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού. Σε αντίθετη περίπτωση και μετά από πρώτη παρατήρηση ο αθλητής-αθλήτρια θα αποκλείεται από τον αγώνα.

– Επιτρέπεται η χρήση ακουστικών μουσικής μόνο από το ένα αυτί για την δυνατότητα επικοινωνίας του αθλητή – αθλήτριας με την διοργάνωση-περιβάλλοντα χώρο.

– Οι απονομές θα διεξαχθούν περίπου μισή ώρα μετά τη συμπλήρωση των τιμητικών θέσεων ανδρών-γυναικών γενικής κατάταξης, ενώ οι επόμενοι της κατάταξης θα παραλαμβάνουν αμέσως μετά τον τερματισμό τα μετάλλιά τους από τη γραμματεία.

– Θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκειά τους και σε κάθε ιατρικό πρόβλημα -αν χρειασθεί- άμεση παρέμβαση από τους γιατρούς του αγώνα…. Καλό-υγιή τερματισμό σε όλους – όλες…. με αγάπη και ειλικρινείς ευχές η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και το ΔΣ του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

Ερχονται ακόμα:

Κροκόδειλος Trail (26 Φεβρουαρίου 2023)

1ος Αγώνας Μηδενικών Διακρίσεων (5 Μαρτίου 2023)

4η Γύρα Μάνης (11 Μαρτίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα