fbpx

SNF Run: First Run 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
snf run

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023 στις 00:04 θα διεξαχθεί στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα το Stavros Niarchos Foundation Run: First Run, απόστασης 3 χλμ.

Δεν είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά, αλλά αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ασυνήθιστα ωραίο, έχοντας πλέον κατακτήσει ένα κοινό εκατοντάδων ανθρώπων, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Εάν το έχεις κάνει ήδη μία φορά, ξέρεις ότι μιλάμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, τον SNF RUN: First Run.

Ο αγώνας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ξεκινάει στις 00:04, το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, αμέσως μετά το εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων που σηματοδοτεί την αλλαγή του χρόνου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι!

Ο αγώνας SNF RUN: 2023 First Run έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με ελάχιστη συνδρομή των 5€ (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), μπορείς να υποστηρίξεις δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αφιερώνουν το έργο τους στα παιδιά: το Καρκινάκι και το ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΔΑΠΑμεΑ  Δήμου Κω.

 

Πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Ώρα Εκκίνησης: 00:04

Εκκίνηση: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στην Εσπλανάδα. Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης. Στις 23:45 θα κλείσει η είσοδος για τα blocks.

Τερματισμός: Ίδιο σημείο με την εκκίνηση.

Κόστος Συμμετοχής: Το ελάχιστο κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι €5. Ωστόσο, όσοι δρομείς το επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν μια μεγαλύτερη συνεισφορά. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα επιμεριστεί και διατεθεί ισομερώς ως δωρεά στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στον φετινό αγώνα, και οι οποίοι αφιερώνουν το έργο τους στα παιδιά: το Καρκινάκι και το Σβουρένειο ΚΔΑΠΑμεΑ Δήμου Κω.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 3 χλμ. έχουν ενήλικες και παιδιά εφόσον έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν προσκόμισης δήλωσης συναίνεσης του γονέα ή κηδεμόνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι συνοδοί τους! Στην εκκίνηση εφόσον το επιθυμούν, θα τοποθετηθούν μπροστά από το πρώτο block.

Αγωνιστικό Πακέτο: Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα λάβουν αριθμό συμμετοχής BIB, το οποίο αναγράφει και το block, διαφανή τσάντα και αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση: Παρόλο που η διοργάνωση δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ο αγώνας δρόμου θα χρονομετρηθεί.

Άφιξη Δρομέων: Οι δρομείς θα πρέπει να είναι παρόντες στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 45’ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης. Η είσοδος στον χώρο των block θα επιτραπεί μόνο για τους δρομείς με ΒΙΒ στις 23:00. Οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο block εκκίνησης που έχει ορισθεί είκοσι (20) λεπτά πριν από την εκκίνηση, δηλαδή έως τις 23:45.

Για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, οι δρομείς παρακαλούνται να τηρούν το block εκκίνησης που αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής τους.

Διαδρομή: Η εκκίνηση θα δοθεί στο ΚΠΙΣΝ στην Εσπλανάδα, απέναντι από την Aγορά. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν να τρέχουν στην Εσπλανάδα με κατεύθυνση προς το παραλιακό μέτωπο. Θα στρίψουν δεξιά προς την Πλατεία Νερού, μέχρι τον φάρο της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας, όπου θα γίνει αναστροφή και με παράλληλη διαδρομή οι δρομείς θα επιστρέψουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, για τον τερματισμό στην Εσπλανάδα στο ίδιο σημείο με την εκκίνηση.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων, η παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου θα γίνεται αυτοπροσώπως μόνο στο Περίπτερο της Διοργάνωσης, που θα λειτουργεί στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών στην Εσπλανάδα στο ΚΠΙΣΝ.

Οι δρομείς θα μπορούν να παραλάβουν το αγωνιστικό πακέτο τους από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2022.

– Τρίτη 27 Δεκεμβρίου από τις 15:00 έως τις 21:00

– Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου από τις 14:00 έως τις 21:00

– Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου από τις 14:00 έως τις 21:00

– Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου από τις 14:00 έως τις 21:00

Για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να προσκομίσετε το e-mail με τον αριθμό BIB σας, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο αριθμός ΒΙΒ είναι το αποδεικτικό για να επιτραπεί η είσοδος στην εκκίνηση του αγώνα στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η είσοδος στην εκκίνηση δεν θα επιτραπεί.

Την ημέρα του αγώνα (31 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου) δεν θα είναι δυνατή η παραλαβή του πακέτου. Παρακαλούμε παραλάβετε το αγωνιστικό σας πακέτο έγκαιρα ώστε να λάβετε το επιθυμητό μέγεθος για το μπλουζάκι της διοργάνωσης, ειδάλλως θα παραλάβετε το αμέσως πλησιέστερο μέγεθος. Για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να προσκομίσετε το email με τον αριθμό BIB σας, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

snf run

 

Παράδοση / Παραλαβή προσωπικών αντικειμένων

Εάν επιθυμείτε να παραδώσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα πριν από την εκκίνηση και να τα παραλάβετε στον τερματισμό, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε τη διαφανή τσάντα της διοργάνωσης SNF RUN που θα παραλάβετε μαζί με το αγωνιστικό σας πακέτο, πάνω στην οποία θα έχετε τοποθετήσει το αυτοκόλλητο με τον αγωνιστικό αριθμό σας. Άλλες τσάντες ή σακίδια εκτός από της διοργάνωσης SNF RUN δεν θα γίνονται αποδεκτά. Η συγκεκριμένη τσάντα θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο έως τις 23:40 στον σταθμό προσωπικών αντικειμένων της διοργάνωσης, η οποία θα φέρει την ένδειξη του αριθμού σας. Η τσάντα θα σας επιστραφεί από το ίδιο σημείο, με την επίδειξη του αγωνιστικού σας αριθμού συμμετοχής.

 

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα

Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 00:40, συνυπολογίζοντας την καθυστέρηση των εκκινήσεων. Ύστερα από αυτό το χρονικό όριο οι συμμετέχοντες θα κινούνται με προσωπική τους ευθύνη.

 

Αριθμός Συμμετοχής / Runner’s Bib

Ο αριθμός συμμετοχής του κάθε αθλητή πρέπει να είναι πάντα ορατός: κατά την είσοδο, τη διάρκεια όλης της διαδρομής και στον τερματισμό στην Εσπλανάδα στο ΚΠΙΣΝ.

Παροχές θα δίνονται ΜΟΝΟΝ σε δρομείς που φέρουν εμφανώς τον αριθμό συμμετοχής.

 

Αλλες Χρήσιμες Πληροφορίες

– Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

– Επιδείξτε αθλητικό πνεύμα ανά πάσα στιγμή.

– Σεβαστείτε και ακολουθήστε τις υποδείξεις των διοργανωτών.

– Μην ξεχάσετε να κάνετε προθέρμανση προτού ξεκινήσετε τον αγώνα σας.

– Καταναλώστε το τελευταίο γεύμα δύο ώρες πριν από τον αγώνα.

– Να είστε καλά ενυδατωμένοι πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

– Ελάτε εγκαίρως στη Γραμμή Εκκίνησης.

– Ακολουθήστε τον δικό σας ρυθμό και μην παρασυρθείτε από τον ρυθμό των άλλων δρομέων.

– Μην πετάτε μπουκαλάκια ή άλλα απορρίμματα στην εκκίνηση, στη διαδρομή και στον τερματισμό. Χρησιμοποιείτε τους κάδους απορριμμάτων.

– Αποφύγετε τη χρήση βλάσφημης, προσβλητικής, ενοχλητικής ή άλλως προσβλητικής γλώσσας.

– Τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπεται να τρέξουν μαζί με τους δρομείς.

– Μπορείτε να απολαύσετε τον αγώνα παρέα με το μικρής ηλικίας παιδί σας σε παιδικό καρότσι.

– Δεν επιτρέπεται η χρήση ακουστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

– Φίλοι και συγγενείς δεν επιτρέπεται να διασχίσουν τη Γραμμή Τερματισμού ή να μπουν στον στίβο με τους αγωνιζόμενους αθλητές.

– Αυτή η πολιτική δίνει σε κάθε αθλητή ικανό χρόνο να πανηγυρίσει το επίτευγμά του, χωρίς να ενοχλεί άλλους τερματίζοντες ή να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια αθλητών, εθελοντών και φιλάθλων.

– Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά δρομέων προς και από το ΚΠΙΣΝ για τον αγώνα. Θα πρέπει να έχετε προβλέψει μεταφορά με δικό σας μέσο.

– Μέτρα ασφαλείας

– Η ασφάλεια των δρομέων και θεατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της διοργάνωσης. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Διεύθυνση Τροχαίας, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και την Α΄ Ορθοπαιδική Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ, για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των εκδηλώσεών μας.

 

Απαγορευμένα αντικείμενα

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων του αγώνα, θεατών και συνεργατών, παραθέτουμε τον κατάλογο των απαγορευμένων αντικειμένων σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, στους χώρους του ΚΠΙΣΝ. Για την καλύτερη προστασία όλων, θα πραγματοποιούνται προληπτικοί οπτικοί έλεγχοι χειραποσκευών.

Συγκεκριμένα:

– Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση αλκοόλ καθώς και παράνομων αντικειμένων ή ουσιών, όπως, ενδεικτικά, όπλων, αιχμηρών αντικειμένων, πυροτεχνημάτων, κλπ.

– Δεν επιτρέπονται τα γυάλινα δοχεία.

– Δεν επιτρέπονται άλλες τσάντες εκτός από αυτές που προσφέρει η διοργάνωση.

– Δεν επιτρέπονται στολές που καλύπτουν το πρόσωπο και οποιαδήποτε ογκώδη ρούχα που εκτείνονται πέρα από την περίμετρο του σώματος.

– Οι δρομείς και οι επισκέπτες οφείλουν να συμμορφώνονται τόσο στις υποδείξεις του προσωπικού ασφαλείας όσο και σε αυτές του οργανωτικού προσωπικού.

Ευχαριστούμε και εκτιμούμε τη συνεργασία, την υπομονή και την κατανόησή σας για τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας μας, που μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν την εμπειρία του SNF RUN: FIRST RUN ασφαλή και ευχάριστη για όλους μας.

 

Ερχονται ακόμα:

Fourni Backyard Ultra (7 Ιανουαρίου 2023)

2ο Koumaria Trail Series (15 Ιανουαρίου 2023)

7ο Veikou Trail (22 Ιανουαρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα