fbpx

Στις 06:00 της Πέμπτης 24/11 η εκκίνηση του 7ου Φειδιππίδειου

Newsroom
fidippideios

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ. διοργανώνει τον 7ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 490 km, 24-28 Νοεμβρίου 2022.

Ο Αγώνας Υπεραπόστασης, ο μεγαλύτερος Αγώνα επί ανοιχτής οδού στον κόσμο, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ. του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ., της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, της Περιφέρειας Αττικής και Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Σπαρτης.

Η εκκίνηση του Αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 06:00 από τον πεζόδρομο της Ερμού 146 με πορεία προς τη Σπάρτη με τελικό τερματισμό το σημείο εκκίνησης έως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 14:00 (διάρκεια 104 ώρες).

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από ΑθήναΕλευσίναΜέγαραΚόρινθο και εκεί θα συνεχίσει προς τον Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. Θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στάδιο της Σπάρτης. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή, αντίστροφα (σύνολο 490χλμ).

Έτσι, θα αναβιώσει η διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν τη μάχη του Μαραθώνα, όπου πήγε να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα.

Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση με συσκευή από την Gps Events Tracking. Το σύστημα αυτό θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν πάνω τους οι αθλητές, θα έχει κουμπί S.O.S. για την ασφάλειά τους αλλά και τον έλεγχο από το προσωπικό της Διοργάνωσης.

Η τροφοδοσία θα είναι επαρκής με 110 σταθμούς, συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snack, αλμυρά και γλυκά, καθώς και 15 κεντρικούς σταθμούς (επτά μέχρι Σπάρτη και έξι στην επιστροφή προς Αθήνα), οι οποίοι θα παρέχουν, επιπλέον, στους αθλητές ζεστό φαγητό και με την ευγενική προσφορά των τοπικών παραγωγών των και εθελοντών – κατοίκων.

Ακρως επιβεβλημένη, η υγειονομική κάλυψη από τις υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β., Ε.Κ.ΕΠΥ τον Ερυθρό Σταυρό και ομάδες διασωστών, κατά μήκος της διαδρομής που θα συνδράμουν για την ασφάλεια των αθλητών, ενώ θα υπάρχουν και δύο ιατροί καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, τυχόν, περιστατικών υγείας.

Η ενημέρωση όλων των αθλητών – παράδοση υλικού θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2022 και 17:00 στο Ξενοδοχείο CRYSTAL CITY (Αχιλλέως 4 Αθήνα – Στάση Μετρό Μεταξουργείο), ενώ η τελετή λήξης της Διοργάνωσης με τις βραβεύσεις στις 28 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144 Αθήνα).

Για την υλοποίηση του Αγώνα θα ενεργοποιηθούν Φορείς, Κοινότητες, εθελοντικές Ομάδες, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή του.

Τέλος, ενημερωτικά μέσα (site, ραδιοφωνικοί σταθμοί Αθήνας και περιοχών της Πελοποννήσου) θα προβάλλουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης, ώστε το ευρύ κοινό να ενημερωθεί για το δρομικό αυτό γεγονός, που αναδεικνύει τον Αθλητισμό και Πολιτισμό της χώρας μας.

Πολύ σημαντική, επίσης, είναι και η συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στη Σπάρτη, την πόλη που τείνει να γίνει ένα Διεθνές Κέντρο Αγώνων Υπεραποστάσεων.

Ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος για έβδομη συνεχή χρονιά έρχεται να δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στον χώρο των Υπεραποστάσεων, με σαφές ιστορικό υπόβαθρο και διεθνή εμβέλεια υπό τη Διοργάνωση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς».

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛ.ΑΣ.

– ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

– ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ε.Ο.Τ.

– ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

– ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ

– ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΆΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ FISPT

– ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΆΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ UESPT

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

– ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

– ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

– ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

– ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

– ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

– ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

– ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ

– ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

– ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ

– Ε.Κ.Α.Β.

– Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

– ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΩΜΑ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

– ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

– ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ HELLENIC ENERGY

– ΜΕΛΙ ATTIKI

– ALMORA

– TOTTIS – BINGO

– ROYAL PAINTS

– MELISSA KIKIZAS

– MARKET IN

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

– iRun

– Runningnews

– Skywaiker

– RUN247

 

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»

Η Οργανωτική Επιτροπή Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου

 

Ερχονται ακόμα:

Η λίστα των συμμετοχών στον 7ο Φειδιππίδειο

Ayia Napa Half Marathon (4 Δεκεμβρίου 2022)

9ος Φιλίππειος Δρόμος (11 Δεκεμβρίου 2022)

 

Δημοφιλη Αρθρα