fbpx

Triathlon 1 Swim Μιλτιάδεια 2024 στις 23 Ιουνίου

Η προκήρυξη της 5ης Κολυμβητικής Συνάντησης του Α.Π.Σ Μιλτιάδης Μαραθώνα

Reporter
Triathlon 1 Swim Μιλτιάδεια 2024

O Α.Π.Σ Μιλτιάδης Μαραθώνα διοργανώνει και προκηρύσσει την Κολυμβητική Συνάντηση ανοιχτής θαλάσσης, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, με την ονομασία «Triathlon 1 Swim Μιλτιάδεια 2024» στον Όρμο του Σχινιά.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο παραθαλάσσιο χώρο αναψυχής μπροστά από το Nuevo Cafe Schinias στην παραλία του Σχινιά (Λεωφ. Ποσειδώνος (τέρμα), Μαραθώνας 190 07) είναι ένας παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής με 100 μέτρα πρόσοψη στη θάλασσα και ιδιωτικό πάρκινγκ, wc, και χώρο φύλαξης που θα διατεθεί στους φίλους κολυμβητές. Τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος, με την άδεια του λιμενικού.

Πρόγραμμα

7:30 – 08:30 Λειτουργία Γραμματείας (στον χώρο εκκίνησης της συνάντησης στον παραθαλάσσιο χώρο του Nuevo Cafe Schinias)
9:00 Εκκίνηση διαδρομών 3.000 και 1.500 μέτρων
8:50 Εκκίνηση παιδικής διαδρομής 300 μ. (8-12 ετών)
11:00 Απονομές. Οι 3 πρώτοι κάθε αγώνα θα ανακοινωθούν μετά το πέρας των αγώνων

Λεπτομέρειες συνάντησης

 

Χρονομέτρηση

Καταμέτρηση γύρων από τους κριτές της συνάντησης και τον Αλυτάρχη.

Τεχνική Ενημέρωση ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

08:40 π.μ

Διαδρομή

Η διαδρομή της συνάντησης είναι 750μ. Οι κολυμβητές του αγωνίσματος των 1.500μ θα κολυμπήσουν δυο γύρους, και των 3.000μ 4 γύρους. Όλοι οι κολυμβητές πρέπει να προσπερνούν τις σημαδούρες αριστερά με τον δεξί ώμο. Για τους κολυμβητές των 3.000 μέτρων σε κάθε πέρασμα (εκτός από το πρώτο πέρασμα) από την αφετηρία θα υπάρχει δυνατότητα υδροδοσίας. Οι κολυμβητές των 3.000 & 1.500 μέτρων σε κάθε γύρο που θα περνούν από τους κριτές της συνάντησης θα πρέπει να αναφέρουν το νούμερο τους για την καταγραφή τους στα αποτελέσματα.

Triathlon 1 Swim Μιλτιάδεια 2024

Παιδικός Αγώνας

Οι μικροί μας φίλοι θα ξεκινήσουν από την παραλία. Η παιδική διαδρομή θα είναι παράκτια 300 μ. με κατεύθυνση ευθεία προς τα μέσα (150μ) θα κάνουν αναστροφή και θα τερματίζουν στην παραλία.

Κανονισμοί

 • Η διαδρομή θα οριοθετείται από ευδιάκριτες ιστιοπλοϊκές σημαδούρες.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να διαγωνιστούν ΜΟΝΟ με απλό κολυμβητικό μαγιό και ευδιάκριτο σκουφάκι.
 • Οποιαδήποτε διαφοροποίηση τους θέτει εκτός συναγωνισμού.
 • Συνοδοί δεν απαιτούνται και τροφοδοσία δεν προβλέπεται για τόσο μικρές αποστάσεις, νερά και ισοτονικά θα υπάρχουν διαθέσιμα στον τερματισμό για όλους τους ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ .
 • Όλοι οι συμμετέχοντες να αναγράφουν το νούμερο χρονομέτρησης στο χέρι.
 • Κατά τη διάρκεια της συνάντησης απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή εξωτερικής βοήθειας
 • Πέδιλα και αναπνευστήρες θα γίνουν δεκτά με εξαίρεση των αθλητών εκτός συναγωνισμού
 • Σημαδούρες ασφαλείας επιτρέπονται
 • Απαγορεύεται αυστηρά η εσκεμμένη σωματική επαφή μεταξύ των κολυμβητών. Οι παραβάτες θα προειδοποιούνται την πρώτη φορά και στη συνέχεια θα αποβάλλονται
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής της συνάντησης για σοβαρούς λόγους.

Βραβεύσεις

Κατηγορίες βράβευσης δεν θα υπάρχουν.
Στους 3 πρώτους νικητές στις overall κατηγορίες θα απονεμηθεί μετάλλιο και αθλητικό μαγιό.
Σε κάθε συμμετέχοντα θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Triathlon 1 Swim Μιλτιάδεια 2024

Παροχές προς τους αθλητές των 1.500 και 3.000 μέτρων

Συμμετοχή στον αγώνα με:


 
 
 • φύλαξη προσωπικών αντικειμένων
 • τροφοδοσία με νερά
 • μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα (εφόσον γίνει αγορά της αντίστοιχης συμμετοχής)
 • κολυμβητικό σκουφάκι αγώνα
 • αναμνηστικό μετάλλιο
 • μπανάνα
 • βραβεύσεις ομαδικές ανά groups με έπαθλα

Παροχές παιδικής συνάντησης

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής 1.500 μέτρα και 3.000 μέτρα 20€
KIDS RACE Χωρίς αντίτιμο συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2024 Την ημέρα της συνάντησης δεν θα γίνουν εγγραφές.
– Ομαδικές εγγραφές από 10 άτομα και πάνω κόστος 15 ευρω
– Για τα μέλη του Συλλόγου 15 ευρω

Απαραίτητα έγγραφα

 • Η εγγραφή στην κολυμβητική συνάντηση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο παρακάτω link: εγγραφές συνάντησης
 • Όλοι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση, την οποία και θα πρέπει να δώσουν στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Κατεβάστε την Υπεύθυνη Δήλωση εδώ.
 • Παράδοση στην γραμματεία της συνάντησης ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ (ή ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ)
 • Για τους αθλητές 8-18 ετών είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα με γνήσιο υπογραφής και η κατάθεση
 • Ιατρικής Βεβαίωσης (δεκτή και από παιδίατρο).
 • Θα υπάρχει, όπως προβλέπεται ιατρός συνάντησης και ναυαγοσωστική κάλυψη από την Llifeguard HELLAS

Τροποποίηση προκήρυξης
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης και για οποιαδήποτε μεταβολή θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών (site διοργάνωσης, facebook page, e-mail στους ήδη (εγγεγραμμένους).

Triathlon 1 Swim Μιλτιάδεια 2024

Ιατρική εξέταση συμμετεχόντων & Ιατρική κάλυψη

Η ιατρική κατάσταση και δυνατότητα συμμετοχής των συμμετεχόντων στην εκδήλωση είναι ευθύνη των ιδίων. Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν ιατρική συνδρομή σε έκτακτο ιατρικό γεγονός κατά την διάρκεια των συμμετεχόντων σε συνεργασία με ιατρική ομάδα που θα καταρτιστεί.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην εκδήλωση είναι να έχει προηγηθεί η ιατρική τους εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό ή τον ιατρό της ομάδας τους, εντός ενός (1) έτους, από την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Το παραπάνω αποδεικνύεται για κάθε άτομο με βεβαίωση του ιατρού (παθολόγου-καρδιολόγου, ιατρού γενικής ιατρικής).
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο για τους ενήλικες με κατάθεση του ιατρικού πιστοποιητικού από τον συμμετέχοντα στην γραμματεία της εκδήλωσης.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση ανηλίκων γίνεται μόνο με την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας εγγραφής στη racefinder.gr και στην γραμματεία της διοργάνωσης κατατίθεται η ιατρική βεβαίωση ή αντίγραφο δελτίου αθλητικής ιδιότητας υπογεγραμμένο από ιατρό συλλόγου και υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής τους υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους.
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την ευθύνη ορισμού και παρουσίας νοσηλευτικού προσωπικού κατά την διάρκεια τέλεσης της εκδήλωσης. Ο αγώνας, θα έχει την στήριξη ναυαγοσωστικής ομάδας και θα είναι εκεί να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων μέσα και έξω από το νερό.

Πνευματικά δικαιώματα
Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση.

Αποποίηση ευθύνης
Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων αθλητών. Οι Αθλητές υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στις αντίστοιχες διοργανώσεις και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα.

Υγειονομικά πρωτόκολλα
Ο διοργανωτής καθώς και οι συμμετέχοντες, υποχρεούνται στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για τα οποία θα ενημερωθούν όλοι οι συμμετέχοντες με προσωπική αλληλογραφία μέσω email.

Οικολογική Συνείδηση – Σκουπίδια
Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων, όπως και σε καθορισμένα σημεία.

 

Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του Συλλόγου http://www.apsmiltiades.gr
της Μαραθώνιας Κολύμβησης www.marathonswim.gr και στο http://www.trinews.gr

Χορηγός επικοινωνίας: www.trinews.gr

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την συνάντηση μπορείτε να επικοινωνείτε στο πεδίο επικοινωνία της ιστοσελίδας apsmiltiades.gr

Αλυτάρχης της συνάντησης: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 6976111411
Γιατρός της συνάντησης: Ναυαγοσώστες LIFE GUARD
Bikof Μάνια, υπεύθυνη για 3 ναυαγοσώστες στο τηλέφωνο 6937444507
Χειριστής σκάφους θαλάσσης
Ύπαρξη ραδιοτηλεφωνικής επαφής με την υπηρεσία στον δίαυλο 12 VH και Κ.Λ Ρ./VTS στο δίαυλο 11 VHF και άμεσης επικοινωνίας αν καταστεί αναγκαίο με ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣΕΛ.ΑΚΤ/ΕΚΣΕΔ στο τηλέφωνο 2104112500

Δημοφιλη Αρθρα