fbpx

5o Syros Run στις 3 Σεπτεμβρίου (προκήρυξη)

Newsroom
syros

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος – Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν αγώνες δρόμου 3 χλμ., 5 χλμ., 10 χλμ. ανδρών / γυναικών και παράλληλο αγώνα Family Run 600 μ., το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2022 στη Σύρο.

Σύρος

Οι αγώνες ανδρών / γυναικών θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Syros Run

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 3 χλμ / 5 χλμ / 10 χλμ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: 17:00

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ : 1 ½ ώρα

Σύρος

Αγώνας Δρόμου Family Run 600 μέτρων

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Ερμούπολη Σύρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: 18:30

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Πρώην Πυροσβεστική Υπηρεσία

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Ερμούπολης

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη και φυλασσόμενη.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:  20 λεπτά

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Όλες οι διαδρομές γίνονται σε ασφαλτοστρωμένη, τελείως επίπεδη, κυκλική διαδρομή στην παραλία της Ερμούπολης. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.syrosrun.gr

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α) Οι αγώνες ανδρών / γυναικών είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω. Οι ανήλικοι, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες ανδρών / γυναικών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση συγκατάθεσης του γονέα ή του κηδόμενα τους.

Β) Κάθε αθλητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

Υπόδειγμα βεβαίωσης συγκατάθεσης και υπεύθυνης δήλωσης θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.syrosrun.gr, καθώς επίσης θα διατίθεται και στην γραμματεία του αγώνα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ- ΕΠΑΘΛΑ

– Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες) σε κάθε αγώνισμα.

– Στους 3 πρώτους νικητές/τριες, για κάθε αγώνισμα ανδρών / γυναικών, θα απονεμηθεί κύπελλο

– Στις 3 πολυπληθέστερες ομάδες θα απονεμηθεί Kύπελλο.

Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν στους αγώνες ανδρών / γυναικών, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Έπαθλο θα λάβουν ο πρώτος συριανός αθλητής και η πρώτη συριανή αθλήτρια, που θα τερματίσουν αντίστοιχα στα 5 και 10χλμ.

Στο αγώνισμα Family Run δεν θα υπάρξουν νικητές.

Σύρος

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα www.syrosrun.grμέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες 3, 5, 10 χλμ είναι 10€. Στο Family Run η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού μπορεί να γίνει με κατάθεση στο λογαριασμό της Tράπεζας Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR56 0171 6730 0066 7313 8086 476

Όνομα δικαιούχου: Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομείς Σύρου

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Ασθενοφόρο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο νοσοκομείο Σύρου. Στο χώρο των αγώνων θα υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα για την παροχή πρώτων βοηθειών.


 
 

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέμα  υγείας  που θα  οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες/ουσες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Το ιατρικό προσωπικό μας, θα φέρει τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες).

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, μπανάνες και χυμοί για τους συμμετέχοντες όλων των αγωνισμάτων, όπως και στους σταθμούς ανεφοδιασμού.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων ανδρών / γυναικών καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στην αναστροφή και στον τερματισμό. Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

Στον αγώνα Family Run δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.syrosrun.gr, αμέσως μετά από την λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός 2 ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός 3 εργασίμων ημερών.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού (Πλατεία Μιαούλη).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στην πλατεία Μιαούλη, ώρα 17:00 έως 20:00 και την ημέρα των αγώνων από τις 12:00 μέχρι μία ώρα πριν από τις εκκινήσεις. Για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να κατατεθεί από τον κηδεμόνα τους υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται  στην αφετηρία τουλάχιστον 30 λεπτά πριν  από την έναρξη των αγώνων τους.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση σε έναν αγώνα τρεξίματος ουσιαστικά αποτελεί, τον πιο συνηθισμένο χώρο συνωστισμού των αθλητών και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο, προκειμένου την αποφυγή μεγάλου όγκου αθλητών! Οι εκκινήσεις θα γίνονται ανά 50αδες και με τουλάχιστον 1 μέτρο διαφορά ο ένας αθλητής απόσταση από τον άλλον!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο χώρος του τερματισμού είναι κοινός με την εκκίνηση του αγώνα, και λόγω τόσο του εύρους των αθλητών όσο και των χιλιομέτρων του αγώνα, δεν πρόκειται να παρατηρηθεί συνωστισμός κατά την διάρκεια της εξέλιξής τους.

Σύρος

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟ, Ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ή ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:

Σε περίπτωση κρούσματος σε αθλούμενο, τεχνικό επιτελείο ή κάποιο από το προσωπικό θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό που υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

 

ΠΑΡΟΧΕΣ

Τυχόν έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενοδοχεία κτλ θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης  www.syrosrun.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες δίνονται απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα:

6974447693, κος Λαγουδάκης Στράτος και

6936691747, κος Παλαμάρης Ισίδωρος.

Μέσῳ e-mail: info@syrosrun.gr

Επίσης στην ιστοσελίδα www.syrosrun.gr

FACEBOOK: https://www.facebook.com/syrosrun.gr

Σημείωση:

  1. Η Αγωνόδικος Επιτροπή μπορεί να τροποποιήσει το αγωνιστικό και ωρολόγιο πρόγραμμα, ανάλογα με τις συμμετοχές των αθλητών. Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, με δική τους ευθύνη, οφείλουν να ενημερωθούν για τις όποιες πιθανές αλλαγές του προγράμματος.
  2. Για ό,τι άλλο δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη, την απόλυτη αρμοδιότητα για διευκρινίσεις και αποφάσεις, έχει η Οργανωτική και Αγωνόδικος Επιτροπή.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Οι συνδιοργανωτές των αγώνων

 

Ερχονται ακόμα:

2ο Rock & Trail Lesvos 2022 (30 Σεπτεμβρίου 2022)

Lamia Night Run (1 Οκτωβρίου 2022)

4ος Μαινάλιος Δρόμος (16 Οκτωβρίου 2022)

 

Δημοφιλη Αρθρα