fbpx

TihioRace για 8η συνεχή χρονιά! (01-03/10/2021)

Newsroom
TihioRace Stage 100k

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του TihioRace προετοιμάζει με ενθουσιασμό τη διοργάνωση που έχει αναδείξει το Τείχιο σε σταθερό προορισμό για τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος.

Τα μονοπάτια καθαρίζονται αλλά και νέες διαδρομές ετοιμάζονται! Όπως ενημερώνουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης του TihioRace, το 3ο σκέλος του Stage Race, της απόλυτης βουνίσιας εμπειρίας, περιλαμβάνει μια υπέροχη δασική διαδρομή 34 χιλιομέτρων που ξεκινάει και τερματίζει στο Τείχιο, περνώντας από τη Μονή Βαρνάκοβας του 1077 μ.Χ. και το υπόσκαφο εξωκλήσι του Αγίου Αρσενίου όπου ζούσε ο Άγιος, προτού ιδρύσει τη Μονή. 3 ημέρες, 3 υπέροχες διαδρομές!

 

Το πρόγραμμα όλων των αγώνων του TihioRace 2021

TihioRace Stage 100k

• Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στο παραθαλάσσιο χωριό Σεργούλα Δωρίδος, θα ξεκινήσει το Stage Race με 17 χιλιόμετρα κοντά στη θάλασσα. Για τρίτη χρόνια ο τριήμερος αγώνας ultra, συνολικής απόστασης 100 χιλιομέτρων και 5.350 μ. θετικής υψομετρικής, καλεί αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους σε αγώνα ultra και δεν το τόλμησαν ποτέ! Φέτος με τη νέα κυκλική διαδρομή για την τελευταία ημέρα, έχοντας εκκίνηση και τερματισμό στο Τείχιο!

 

TihioRace 50k

• Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η απαιτητική διαδρομή του Wolf’s Race 51k, παράλληλα με τη 2η ημέρα του Stage Race (ίδια διαδρομή), με εκκίνηση στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο. Ένας αγώνας ενταγμένος στο καλεντάρι της ITRA (International Trail Running Association) που δίνει 3 βαθμούς (ITRA points) και 6 βαθμούς στην βαθμολογία βουνών (mountain points).


 
 

 

TihioRace 30k

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10k, 20k και 30k μαζί με την 3η και τελευταία ημέρα του Stage Race. Η διαδρομή του αγώνα των 30k (1530μ. συνολική θετική υψομετρική) αποτελείται από 25% δρόμο δασικό, 70% μονοπάτι και μόλις 5% ασφάλτινο δρόμο.

Η εκκίνηση και των τριών αγώνων δίνεται στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο στο Τείχιο. Η ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή των 10 χλμ. είναι ιδανική για αρχάριους δρομείς βουνού. Περιλαμβάνει ελάχιστα μονοπάτια ώστε να μην είναι τεχνική, όμως δεν υστερεί καθόλου σε αισθητική καθώς διατρέχει μικρούς (στενούς) δασικούς δρόμους μέσα στα πανέμορφα δρυοδάση της περιοχής.

 

Λίγες ημέρες έμειναν για το κλείσιμο των εγγραφών (tihiorace.gr) και οι διοργανωτές υπενθυμίζουν στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες του Οκτωβρίου, ότι θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  2. PCR τεστ 72 ωρών.
  3. Rapid test 48 ωρών.
  4. Πιστοποιητικό νόσησης (μέχρι 180 ημέρες από την νόσηση)

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα (https://tihiorace.gr/plirofories/351-ygeionomika-metra-agonon-tihiorace-2021).

Δημοφιλη Αρθρα

iRun 45 Χειμώνας 2024

Get your magazine at home!

Γίνε Συνδρομητής
και πάρε δώρο
την τσάντα του iRun!