fbpx

Το αισιόδοξο μήνυμα του διευθυντή Μαραθωνίου του Λονδίνου

iRun

Ο μαραθώνιος του Λονδίνου είναι ακόμα “μάχιμος” και έχει πολλές πιθανότητες να διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου, δηλώνει ο διευθυντής του, Hugh Brasher, παρά τους φόβους ότι η διοργάνωση θα περιοριστεί στους ελίτ δρομείς!

Το αισιόδοξο μήνυμα του διευθυντή του Virgin Money London Marathon προς τους δρομείς, δίνει ελπίδα σε δεκάδες χιλιάδες αθλούμενους σε όλο τον κόσμο! Ο Hugh Brasher και η ομάδα του, άλλωστε, δουλεύουν σκληρά για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την διεξαγωγή του αγώνα, με βασική προϋπόθεση βέβαια, να τηρηθούν στο έπακρο όλοι οι υγειονομικοί κανόνες.

Ο Brasher αν και περιγράφει ρεαλιστικά τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, δεν χάνει την πίστη του και ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με άλλους διοργανωτές και φορείς, θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας τον Οκτώβριο. Έτσι, αν και η πιθανότητα διοργάνωσης αγώνα μαζικής συμμετοχής παραμένει αβέβαιη -θυμίζουμε ότι πέρυσι συμμετείχαν περίπου 43.000 δρομείς- ο Hugh Brasher αρνείται μέχρι στιγμής να ακυρώσει τη βρετανική διοργάνωση. Ο μαραθώνιος του Λονδίνου, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, από αυτές που επηρεάζουν σημαντικά την παγκόσμια δρομική κοινότητα.

Στο μήνυμά του ο διευθυντής του μαραθωνίου του Λονδίνου αναφέρει: «Είμαι σίγουρος, ότι όλοι θα μάθατε, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τα νέα της ακύρωσης του “Great North Run” (σ.σ. ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες στη Μ. Βρετανία), τα οποία ήταν απόλυτα κατανοητά. Ακολούθησαν πολλές φήμες ότι μετά από αυτό και ο Μαραθώνιος του Λονδίνου θα ακυρωθεί επίσης. Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει. Οι προκλήσεις είναι πάντα διαφορετικές για κάθε αγώνα. Η οργανωτική μας ομάδα εξέτασε όλες τις τεχνικές παραμέτρους του αγώνα και υιοθέτησε καινοτόμους τρόπους κοινωνικής αποστασιοποίησης για την ημέρα της εκδήλωσης. Επίσης, συνεργαζόμαστε και με άλλους διοργανωτές αγώνων της χώρας μας, για να καταθέσουμε προτάσεις στην κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο επαναδιεξαγωγής των εκδηλώσεων μαζικής συμμετοχής. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε 15 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 40ής διοργάνωσής μας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι αδύνατο, δεν θα εγκαταλείψουμε την ελπίδα».

Στη συνέχεια ο Brasher, απευθυνόμενος στο μεγάλο κοινό των φίλων του μαραθωνίου του Λονδίνου επισημαίνει: «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι διαθέτουμε ελπίδα, επιθυμία και εφευρετικότητα. Σας διαβεβαιώνω ότι όποια απόφαση κι αν λάβουμε για τις 4 Οκτωβρίου, θα ληφθεί σύμφωνα με τις αξίες μας και με την ευθύνη που έχουμε για εσάς τους δρομείς, τους φιλανθρωπικούς σκοπούς μας, τους χορηγούς μας, τους εθελοντές μας, τους γιατρούς μας και την πόλη μας. Σας παρακαλώ, λοιπόν, εσείς να εστιάσετε στην υγεία σας, καθώς και στην υγεία των γύρω σας. Εστιάστε στο τρέξιμο και την άσκηση, είναι υπέροχο για σας σωματικά και ψυχικά».


 
 

 

> O Virgin Money London Marathon το 2019 έσπασε το ρεκόρ του 1.000.000.000 £ – #ThanksaBIllion, συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την έναρξή του το 1981, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Δημοφιλη Αρθρα