fbpx

Το μεταγωνιστικό δελτίο του Frozen Peaks

Newsroom
Frozen Peaks

Οι τίτλοι τέλους των αγώνων της Διοργάνωσης FROZEN PEAKS γράφτηκαν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Το καλεντάρι περιελάμβανε τρεις ορεινούς αγώνες υπεραπόστασης. PANORAMA, HIGHLANDS και HEROES.

Για μια ακόμη χρονιά ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος (Π.Ο.Σ) Κ. Νευροκοπίου και ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, επιτυχώς συνδιοργάνωσαν το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Φέτος οι ανοιξιάτικες χιονοπτώσεις δοκίμασαν και προβλημάτισαν τις αντοχές της Διοργάνωσης. Λύσεις στα προβλήματα που επέβαλε η φύση δεν καρποφόρησαν αλλά με την αρωγή της αντιπεριφέρειας Δράμας του κ. Γρηγόρη Παπαεμανουήλ, τη συνεργασία των υπευθύνων του χιονοδρομικού κέντρου, Δημήτρη Κυριαζίδη και Αλέξανδρου Νουλίκα καθώς και την εμπειρία του Δημήτρη Μπόσκου κατορθώθηκε ο εφοδιασμός και η λειτουργία του Σταθμού Ανεφοδιασμού «Καφέ Χιονότρυπας».

Frozen Peaks 2022 video

Η Διοργάνωση θέτοντας υψηλά στάνταρ ασφάλειας, αθλητών και εθελοντών τροποποίησε μικρό μέρος της διαδρομής του αγώνα HIGHLANDS, χωρίς να επηρεάσει σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα.

Συγκεκριμένα στον αγώνα PANORAMA 269 χιλ και D+ 12.600 πήραν μέρος 34 αθλητές και ευτύχισαν να τερματίσουν 16. Η διεκδίκηση της πρώτης θέσης άλλαξε πολλές φορές κάτοχο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στην αρχή προπορεύονταν ο Ρουμάνος Claudiu Beletoiu, μετά τη σκυτάλη πήρε ο έμπειρος Δημήτρης Ζιαμπάρας αποκτώντας μια διαφορά τεσσάρων ωρών από τον δεύτερο, στη συνέχεια βγήκε μπροστά ο αειθαλής Θανάσης Στιμονιάρης και τελικά την κορδέλα τερματισμού έκοψε με πολλές δυνάμεις ο Θεσσαλός Κώστας Μάγγος. Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης είναι: 1ος Κώστας Μάγγος 53:16:00, 2ος Καταλιακός Παναγιώτης 55:05:00, 3ος Στιμονιάρης Αθανάσιος 55:47:00.

frozen peaks

frozen peaks

Στον αγώνα HIGHLANDS 97 χιλ και D+ 6000μ έλαβαν μέρος 35 αθλητές και τερμάτισαν 21. Την πρώτη θέση διεκδίκησε από την αρχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ο Δραμινός αθλητής Θεόδωρος Κουκουλίδης με χρόνο 15:57. Δεύτερος τερμάτισε ο Μυλωνάκης Νίκος με χρόνο 18:36 και τρίτος ο Ψαράκης Ευτύχης με χρόνο 19:00. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η ιταλίδα Cristina Tasselli.

Στον αγώνα HEROES 47 χιλ D+2000 μ ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου στο Περιθώρι Δράμας, την πρώτη θέση κατέλαβε ο Κώστας Πανταζήςμε χρόνο 4:18:35, την δεύτερη θέση ο Παντελής Τσάνης με χρόμο 4:37:32 και την τρίτη θέση ο Απόστολος Κατσαβριάς με χρόνο 4:39:42. Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέκτησε η Μαρία Λαμπούδη με χρόνο 5:48:11 και τη δεύτερη η Κατερίνα Δρακάκη με χρόνο 6:15:23
Τους αγώνες υποστήριξαν για ένα τετραήμερο περισσότεροι από 150 εθελοντές και εθελοντικές ομάδες, νύχτα και μέρα, η παρουσία των οποίων ήταν καταλυτική για την πραγματοποίηση των αγώνων.

Frozen Peaks 2022

Επίσης το Σάββατο το απόγευμα υπήρξε παράλληλη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, με ποντιακούς χορούς και τραγούδια, που την παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Οι αγώνες Panorama, Highland και Heroes, έχουν πιστοποιηθεί από τη διεθνή ομοσπονδία ορεινού τρεξίματος (International Trail Running Association) και συμπεριλαμβάνονται στο calendary του ΣΕΓΑΣ, ενώ έχουν τεθεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείων Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας.
Ένα γεγονός που πρέπει να επισημανθεί είναι μειωμένη συμμετοχή των αθλητών κατά το ήμισυ σε σχέση με πέρσι, γεγονός που προβληματίζει την Οργανωτική Επιτροπή, που σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να προχωρήσει σε ενέργειες μεγαλύτερης ανάπτυξης της Διοργάνωσης.

Δημοφιλη Αρθρα