fbpx

Το βουνό συνάντησε τη θάλασσα στο 4ο Amorgos Trail Challenge (+Αποτελέσματα)

Newsroom
Amorgos Trail Challenge 2021

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 4ο Amorgos Τrail Challenge, το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες δρομείς βρέθηκαν στην πανέμορφη Αμοργό και δοκίμασαν την αντοχή τους στις μοναδικές διαδρομές του αγώνα. Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση των 19 χλμ. από τη «ρίζα» του μοναστηριού της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας. Διαδρομή που συνδύαζε αντοχή και γνωριμία με τα μοναδικά μονοπάτια της Αμοργού ήταν αυτή των 7,5 χλμ. μέσα από την Αιγιάλη, τη Λαγκάδα και τα Θολάρια. Ακόμη μια χρονιά ξεχώρισε σαν εμπειρία το Spike στο νησάκι Νικουριά.

4ο Amorgos Trail Challenge 2021

photo credits: Αντώνης Σολάρης

Το AmorgosTrailChallenge  τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδιοργανωτές είναι ο Φυσιολατρικός-Περιπατητικός Σύλλογος «Παλιά Στράτα», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμοργού. Αποτελεί αγαπημένο αγώνα ορεινού τρεξίματος δρομέων από όλη την Ελλάδα ενώ φέτος συμμετείχαν δρομείς από τη Σουηδία και τη Γαλλία. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κυκλάδων και Έπαρχος Νάξου και Αμοργού κ. Γιάννης Μαργαρίτης ο οποίος συμμετείχε με τους συνεργάτες του σε όλο στο αθλητικό διήμερο.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που το 4ο Amorgos Trail Challenge εντυπωσίασε δρομείς και επισκέπτες. Το οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών της Αμοργού  είναι ο ιδανικός στίβος για μια τέτοια διοργάνωση στην οποία οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν την αντοχή τους σε διαδρομές με θέα που κόβει την ανάσα. Ο Δήμος Αμοργού προκρίνει, στηρίζει οικονομικά και αγκαλιάζει αθλητικά γεγονότα  που προβάλλουν το τόπο μας και δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να αθληθούν. Συγχαρητήρια σε όσους στάθηκαν στην εκκίνηση και τους ευχαριστούμε που ταξίδεψαν στο νησί μας. Συγχαρητήρια  στον διοργανωτή σύλλογο της Παλιάς Στράτας, την συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους δεκάδες Χορηγούς, την ΕΔΟΚ Αμοργού και στους δυναμικούς εθελοντές που στηρίζουν την διοργάνωση. Αποτελεί προτεραιότητα μας η ενίσχυση δρώμενων και διοργανώσεων που ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και προβάλλουν τη μοναδικότητα της Αμοργού.

 

 

• Photo credits: Αντώνης Σολάρης

Ακολουθούν τα αποτελέσματα

• Spike Ανδρών

Mathisen Alexander (Σουδία)         08:51

Πλακουτσής Νικήτας         10:01

Σιταράς Ανδρέας               10:01


• Spike Γυναικών

Συλιβάνη Μαίρη                11:56

Ζιώγα Περσεφόνη             11:57

Margeli Maria Christina      13:27

 

Amorgos Trail Challenge 2021

• Photo credits: Babis Giritziotis/GO Experience

• 19 χλμ Ανδρών

Mathisen Alexander (Σουηδία)          1:37:01

Ροδόπουλος Νίκος             1:40:55

Κούρβελος Βασίλης           2:07:29


• 19 χλμ Γυναικών

Τζάρου Αναστασία             2:25:24

Συλιβάνη Μαίρη                2:27:40

Σίψα Ηρώ                        2:34:35

  • Αναλυτικά αποτελέσματα 19km εδώ

4ο Amorgos Trail Challenge

• 7,5 Χλμ Ανδρών

Κυριαζάκος Χρήστος         0:40:41

Ρούσσος Ανάργυρος         0:42:19

Πλακουτσής Νικήτας        0:47:10


• 7,5 Χλμ Γυναικών

Borg Elvina(Σουηδία)      0:57:49

Μαρίτσα Ιωάννα              1:05:37

Παναγιώτου Σταυρούλα   1:15:16

  • Αναλυτικά αποτελέσματα 7,5km εδώ

 

To free press περιοδικό iRun …and i am free! είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, σας ενημερώνει συνεχώς για όλα τα νέα σχετικά με τον υπέροχο αγώνα της Αμοργού, και φυσικά, παρευρέθηκε και έτρεξε στον αγώνα, ενώ τεύχη της πρόσφατης έκδοσης διανεμήθηκαν από τη γραμματεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον covid-19.

Amorgos Trail Challenge iRun περιοδικό

Δημοφιλη Αρθρα